Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Visca el biquini de la Viader

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

Pa de massa mare cuit a un forn druídic. Pernil de garrí ecològic madurat al vent del Kilimanjaro profund. Mozzarella de búfala bicèfala amb un rajolí d’oli amb gust d’espinada d’unicorn neozelan... Prou! Quan començo a notar que la febre 'foodie' m’està convertint en un brètol, intento tornar a tocar de peus a terra amb relíquies com els dos triangles de felicitat que a la veteraníssima Granja Viader (Xuclà, 6) anomenen biquini. Un biquini que, efectivament, és un biquini. Res més. Tres síl·labes: Bi-qui-ni. I quin tros de biquini!

Cada cop que em menjo un d’aquests artefactes, envoltat de japonesos amb els morros arrebossats de xocolata, experimento una regressió vertiginosa a la infància. És el biquini que ens cruspíem als anys 80 a la granja del barri. Un biquini que no necessita girs argumentals modernets per fer-te sentir 'cool' i s’ha mantingut immutable al sac amniòtic de la Viader des de temps immemorials, com el mobiliari o el mostrador dels embotits. Oblideu-vos de biquinis 2.0 i d’entrepans 'healthy' d’autor: això és el Sant Greal del biquini made in Catalonia, 'modafockas'!

Pa anglès impecable: finet i cruixent; sàviament torrat; ros i sense socarrims. La mida de les llesques és perfecte. La carcassa, tot i que lleugera, està preparada per suportar una bona mossegada i deixar un sisme cruixent abans que arribeu a l’embotit i el formatge. Un formatge de la casa sense estridències, untuós, en la quantitat justa per no embafar, perfectament desfet i adherit al pernil. I aquí no hi ha lloc per a rectangles de carn processada que semblen biòpsies de la Pantera Rosa. El pernil és collonut, d’un rosa natural que transmet plena confiança; les làmines són imperfectes, però mai es passen de gruixudes, com manen els cànons.

Cap ingredient destaca per sobre dels altres, el biquini de la Viader és una simfonia equilibrada, el Barça de Guardiola: joc d’equip al més alt nivell, al primet toc i a la catalana. Això és molt més que un entrepà de guerrilla, son dos triangles de records comestibles d’una Barcelona fantasma que ja només palpita en objectes de poder com aquest entrepà i trinxeres com aquesta granja. Visca el biquini de la Viader. Visca Barcelona!

__

En voleu més? Si us agraden els biquinis, descobriu on menjar els millors de Barcelona!

Últimes notícies

    Publicitat