Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gran Teatre del Liceu
© Maria DiasGran Teatre del Liceu

Visites gratis al Liceu per celebrar el seu 20è aniversari

Escrit per
Marga Ortiz Isern
Publicitat

El mes d’octubre de l’any 1999 se celebrava la reobertura del Liceu, després de cinc llargs anys d’obres dedicats a la reconstrucció del gran teatre a causa d’un tràgic incendi. Ara, dues dècades després i en honor al seu 20è aniversari, el Liceu posarà a disposició dels ciutadans una nova Jornada de Portes Obertes.

Després de l’èxit del 2018, la jornada enguany tindrà lloc el diumenge 1 de desembre entre les 10 i les 19 h. Els visitants tindran l’oportunitat de ficar el nas pels racons més secrets del teatre, des del fossat d’orquestra fins als camerinos. Ah, i també podran passejar per l’escenari! Es tracta d’una activitat gratuïta (sí, gratis!) oberta a tothom, que permetrà conèixer els espais públics i privats de l’edifici a través d’una ruta on quedarà reflectida l’autèntica vida del Liceu, per mitjà de la visita teatralitzada que el David Pintó ha preparat.

El director i dramaturg ha ideat un recorregut que permet als visitants conèixer “els personatges multicolors i éssers fantàstics que encara ressonen dins el Liceu després d’aquests 20 anys”. Rigoletto, Aida, Carmen, Don Giovanni, Salomé… també es descobriran centenars d’obres operístiques que han deixat petjada al teatre. Per tal que les portes obertes es converteixin en una jornada d’allò més familiar, a partir del dia 4 de novembre a les 16 h els assistents podran reservar online fins a 6 invitacions per persona. A més, el teatre comptarà amb un recorregut alternatiu per a persones amb dificultats de mobilitat.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració de FIATC, i té per objectiu donar a conèixer els 36.000 metres quadrats de la institució, que té més de 170 anys d’història. És per això que, durant el primer dia del darrer mes, es podran descobrir els llocs més emblemàtics de l’edifici, als quals el públic normalment no té accés. 

Irresistible, oi? Doncs afanyeu-vos a reservar l’hora que més us convingui, i no oblideu portar calçat còmode i tancat! 

NO T'HO PERDIS: Coses gratis per fer a Barcelona.

Últimes notícies

    Publicitat