Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Rodar una pel·lícula, cine,

3, 2, 1… acció!

Els amants del setè art i la fotografia podeu trobar a Barcelona associacions que us permetran aprofundir en el món de la imatge

Escrit per
Mireia Martínez
Publicitat

L’Acadèmia del Cinema Català va néixer amb la finalitat de ser la veu unitària de la cinematografia catalana formada per tots els sectors creatius i productius; i cada any organitza els Premis Gaudí, que premien les millors pel·lícules, artistes i tècnics del sector cinematogràfic català. Continuant amb cinema, l’associació Barcelona Espai de Cinema organitza la mostra Miradocs i també cicles com el d’Històries de Superació que projectava, entre altres, el documental Món petit, que narra la història de l’Albert Casals, un jove de 20 anys que fa la volta al món amb una cadira de rodes i 20 euros a la butxaca. De documentals també se n’ocupa l’Associació Mecal, que organitza anualment el Festival Internacional de Curtmetratges de Barcelona, on es projecten més de 350 curts de tot el món. El 1988 va néixer l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics, quan un ampli grup de crítics cinematogràfics van posar en marxa aquesta associació a la qual s’han anat integrant no només crítics i escriptors, sinó companys de la resta d’Espanya, realitzant tasques com la presència en jurats de festivals, així com la participació en conferències, taules rodones, premis, cursos i tallers.

En matèria de fotografia, podeu visitar el Centre Cívic Pati Llimona per informar-vos dels propers tallers. Aquí també us ensenyaran a fer fotos en un plató fotogràfic, a retocar una fotografia amb un programa d’edició digital i a recuperar les tècniques antigues de laboratori com la cianotípia o la goma bicromatada, entre moltes altres propostes. A l’Associació Fotogràfica Enfoque Selectivo també ofereixen cursos impartits per fotògrafs de renom i workshops, i tenen una àmplia sala disponible per als socis on fan exposicions (pst!, doneu una ullada al web per informar-vos de com associar-vos-hi!).
Si us agrada més la fotografia de paisatges, retratar la natura, us suggerim la Secció de Fotografia del Centre Excursionista de Catalunya, que organitza sortides mensuals (el primer diumenge de cada mes) i convoca concursos i exposicions per difondre l'atractiu de la fotografia entre tots els socis, a més d’una trobada de germanor a la tardor on es retroben aquells que han compartit les excursions i altres activitats. Al carrer de Trafalgar, 19, hi trobareu la Fundació Photographic Social Vision, la qual gestiona des de l’any 2001 la creació, producció i difusió de reportatges documentals i fotoperiodístics amb els objectius d’informar i sensibilitzar la societat amb projectes com l’arxiconeguda World Press Photo, amb més de 50 anys a l’esquena, i el Festival de Fotografia Documental DOCfield. Tenen diferents modalitats per col·laborar-hi: soci bàsic, soci fotògraf, us en podeu fer voluntaris o directament fer-hi una donació.
Si us apassiona el cine i la fotografia, doneu un cop d'ull a les associacions dedicades a aquesta matèria que trobareu repartides per la ciutat:
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat