Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 7 propostes per gaudir de la Setmana de la joieria a Barcelona

7 propostes per gaudir de la Setmana de la joieria a Barcelona

La fira Joya, exposicions i presentacions dels referents i els nous talents de la disciplina

Clara Niubò
Foto: Clara Niubò
Per Eugènia Sendra |
Advertising

La joia es du posada, es contempla, és un suport de joc i experimentació per a orfebres i artistes, es col·lecciona i s'exposa, com una disciplina d'art més. Hi ha noms de tota la vida, com la saga dels Capdevila, al costat de referents d'avui com Marc Monzó, premi Ciutat de Barcelona 2019, i altres nous creadors que heu de conèixer. La setmana de la joia és una oportunitat per descobrir el seu treball i el d'espais que aposten per una peça que té molts matisos.

NO T'HO PERDIS:  les botigues més boniques de Barcelona.

'Fermall' (1975-1978), de Joaquim Capdevila
Foto: Col·lecció Museu del Disseny de Barcelona
Art

Joaquim Capdevila. Joies 1959-2019

icon-location-pin Museu del Disseny de Barcelona, El Parc i la Llacuna del Poblenou
icon-calendar

Mostra retrospectiva dedicada al joier Joaquim Capdevila, en el 60è aniversari de la seva trajectòria com a joier i orfebre. Capdevila és una de les figures clau de la Nova joia a Catalunya, un renovador de la visió de la joia com a via d’expressió artística, a mig camí entre la pintura i l'escultura. Sobresurt a l'hora de barrejar materials tradicionals i 'nous' (plàstic, pells, teixits, fusta, coure) i també per l'ús singularíssim del color.  

Elwy Schutten
Foto: Benedikt Adler
Què fer

Enjoia't 19

icon-location-pin Museu del Disseny de Barcelona, El Parc i la Llacuna del Poblenou
icon-calendar

Enjoia't, els premis de joieria contemporània organitzat per l'A-FAD, associació d'artistes i artesans del FAD, arriba a les 25 edicions amb l'objectiu de donar a conèixer les propostes més destacades i transgressores a nivell local i internacional. Un total de 27 peces, de professionals i estudiants, s'exhibeixen al Museu del Disseny. Una d'elles, la guanyadorà, passarà a formar part de la col·lecció del centre. 

Advertising
Sandra Llusà
Foto: Sandra Llusà
Què fer

Gogoisme.2

icon-location-pin Amaranto, Gràcia
icon-calendar

Què és el gogoisme? La ruptura amb l'avorriment, el tedi i la vulgaritat actual. Descobriu-ho de la mà de 46 artistes que ofereixen una lectura personal del moviment que promouen Grego García i Pedrín García. La proposta s'emmarca dins de l'off de la fira Joya Barcelona i, entre d'altres, hi descobrireu treballs de diferents creadors de l'escena local.

Advertising