Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Zalon Thompson
Zalon Thompson @Santi Guerrero

Els 10 very best del 15è Festival Mas i Mas

Concerts de petit i gran format que animaran les nits més caluroses de l'estiu

Time Out en col·laboració amb Mas i Mas
Publicitat

L'any 2003 va nèixer el San Miguel Mas i Mas Festival amb l'objectiu d’oferir una activitat cultural de primer ordre durant l'agost, el mes amb menys activitat de la ciutat. 15 anys després el que va començar com un esdeveniment de mitjanes dimensions ara és sens dubte  una de les cites de més rellevància de l'estiu. Jazz, música clàssica, teatre, dansa, música electrònica... Del 28 de juliol al 3 de setembre podreu escollir entre més 200 actuacions i gairebé un centenar de produccions a diversos teatres i sales de Barcelona. La programació és tan àmplia que des de Time Out us recomanem els 10 concerts que no podeu deixar escapar!

Imany, acompanyada de la seva gran veu, és l'encarregada d'inaugurar la 15a edició del Mas i Mas (28 de juliol a les 21 h). Quatre anys després d'un exitós i sorprenent debut a Barcelona, l'artista francesa però descendent d’una família originària de les Illes Comores, torna al Palau de la Música amb un concert exclusiu. Ara, ja consagrada com una estrella absoluta del pop&soul, porta el seu directe a la ciutat per enlluernar un cop més els seus milers de seguidors.

2. Chano Domínguez & Mariola Membrives

El concert inaugural del San Miguel Mas i Mas Festival al Teatre Grec presenta una estrena absoluta, una producció exclusiva que uneix el piano jazz flamenc de Chano Domínguez amb la veu de la jove cantaora Mariola Membrives (4 d'agost a les 21.30 h). Domínguez, el referent internacional més reconegut en la vessant de fer conviure el jazz i el flamenc de la manera més natural i orgànica, i Membrives, artista cordovesa que es va donar a conèixer a duo amb el contrabaixista japonès Masa Kamaguchi, s'uneixen per interpretar aquest espectacle únic.

Li diuen el Barry White italià o l’Isaac Hayes transalpí perquè Mario Biondi és sense dubte el blanc amb la veu més negre del continent europeu. Després d'anul·lar la seva actuació a l'edició passada del festival a causa d'una afecció a les cordes vocals, enguany torna totalment recuperat per finalment actuar al Palau de la Música Catalana (2 d'agost a les 21 h). Una cita inexcusable pels amants de la bona música.

L'actor Lluís Soler posa en escena 'El comte Arnau' un dels poemes més populars del dramaturg, novel·lista i poeta Josep Maria de Sagarra (6 d'agost a les 21.30 h). Soler ha adaptat els 10.000 versos del text original per extreure’n 1.500 versos, centrant-se en el triangle amorós dels tres protagonistes: el comte Arnau, la seva esposa Elvira i l’abadessa Aledais. L'espectacle, dirigit per Antonio Calvo, és un projecte on clarament la paraula pren tota la força. 

Karime Amaya és neboda-néta de la gran Carmen Amaya i ja des de ben petita va començar a formar-se com a bailaora a l’acadèmia que la seva família havia muntat a Mèxic D.F. Més tard va fer el salt a Espanya de la mà del bailaor Antonio Canales i des de llavors ha actuat als tablaos més prestigiosos del país. Enguany actuarà a la Sala Tarantos acompanyada d'altres grans artistes de l'escena actual del flamenco (7, 8, 9. 10, 11, 12 i 13 d'agost a les 19.30, 20.30, 21.30 i 22.30 h).

6. Joakim All Night Long

Sis hores seguides d'un dels artistes més importants del ball underground, el DJ i productor Joakim All Night Long (24 d'agost a les 24 h). La Sala Moog serà l'encarregada d'acollir aquesta sessió de música electrònica arriscada i bategant on el fundador del segell Tigersushi remesclarà artistes de tots els gèneres.

El musical 'Rent' es va representar per primer cop a Nova York l'any 1996, justament dos dies després de la mort del seu autor, el jove Jonathan Larson. L'espectacle va connectar rapidament amb una generació que s'identificava més que mai amb els personatges i per això és clarament un dels clàssics contemporanis del teatre del nostre temps. Vint anys després, Daniel Anglès en dirigeix una nova producció que ara al San Miguel Mas i Mas festival presenta en versió concert al Teatre Grec (24 d'agost a les 21.30 h).

Considerat com el millor quintet de tango del segle XX, Quinteto Real és una de les formacions més emblemàtiques d'aquest gènere, que actuarà al Born Centre de Cultura i Memòria (26 d'agost a les 20.30 h). Fundat per Horacio Salgán l’any 1960, ara el seu fill César Salgán s'envolta dels millors músics de la seva generació per mantenir viu l'esperit d'aquest grup llegendari.

Paco Ibáñez, guitarra en mà, ens proposa un viatge a través del Mare Nostrum sense sortir del Teatre Grec (29 d'agost a les 21.30 h). Amb l'objectiu de reivindicar l'humanisme enfront de la barbàrie actual, tocarà cançons d'amor, de lluita i de resistència. Aquest recorregut musical ens portarà pels diversos idiomes que voregen les ribes de la Mediterrània i ens recordarà l’època i el diàleg entre cultures ben diferents.

L'impecable directe dels britànics Incognito arriba al Palau de la Música per concloure aquesta edició del San Miguel Mas i Mas Festival (1 de setembre a les 21 h). Creada l'any 1987, la banda d'acid jazz amb 17 discs a les esquenes, oferirá un concert sota les directrius dels seus membres fundadors i amb la secció de ritme renovada.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat