Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Comte Arnau amb Lluís Soler

  • Teatre, Clàssic
Publicitat

Time Out diu

Lluís Soler, un dels actors imprescindibles als escenaris del país interpreta El Comte Arnau, la posada en escena d’un dels poemes més populars

Lluís Soler, un dels actors imprescindibles als escenaris del país interpreta El Comte Arnau, la posada en escena d’un dels poemes més populars del dramaturg, novel·lista i poeta Josep Maria de Sagarra, una de les figures més destacades de la literatura catalana.

Soler ha adaptat els 10.000 versos del text orignal per extreure’n 1.500 versos, en un exercici de síntesi que conté la substància dramàtica del poema. La direcció de l’espectacle va a càrrec d’Antonio Calvo (Noies de calendariUn fantasma en casa), en una posada en escena on la paraula pren tota la força.

L’adaptació, que ja es va poder veure fa uns anys al Grec Festival de Barcelona, se centra en el triangle amorós dels tres protagonistes: el comte Arnau, la seva esposa Elvira i l’abadessa Aledais. El comte Arnau és una de les obres més importants de la literatura trobadoresca catalana i parteix d’una cançó popular a la Catalunya pirinenca a finals del segle XVI. Narra la història d’un senyor feudal del Ripollès que maltractava els seus vassalls i seduïa les donzelles. Com a càstig per totes les seves malifetes, el comte haurà de cavalcar eternament al llom del seu cavall.

Autor: Josep Maria de Sagarra, Direcció i espai escènic: Antonio Calvo, Intèrpret: Lluís Soler, Llum: Kiko Planas.

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà