Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Biennal de Pensament

  • Què fer, Tertúlies i lectures
La Biennal de Pensament
Foto: Miquel Taverna / Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Time Out diu

Tenim una cita amb els grans debats contemporanis: surten de les nostres ments i arriben a les places i als carrers!

Aquest seria el festival de les sobretaules solucionant el món: un espai de reflexió i pensament obert a tota la ciutadania, i amb pensadores i pensadors de luxe que seran a Barcelona per parlar del sistema sociopolític, el canvi tecnològic i la configuració física de les ciutats. Durant sis dies, el CCCB, El Canòdrom, Can Felipa o les places del barri de Gràcia es convertiran en espais de reflexió ciutadana a través de tota mena d'activitats gratuïtes.

L'11 d'octubre és el primer dia i és un dels plats forts: passaran per la Biennal de Pensament el filòsof israelià i autor del llibre Sàpiens Yuval Noah Harari (en videoconferència a la plaça Joan Coromines, 18 h) i la Premi Nobel de Literatura Svetlana Aleksiévitx (plaça Joan Coromines, 19.30 h). Però el festival també dona veu a personalitats més nostrades que estan canviant la manera d'explicar històries: Carla Simón, directora de cinema, serà a l'acte 'Aturar-se a observar, estimar el món' (12 d'octubre, CCCB, 19.30 h), juntament amb la directora Lucrecia Martel.

Passejos peripatètics

Passejant pels carrers de Barcelona, es farà aquesta activitat divulgativa mentre es tractaran diferents temes: aquest any són la democràcia i justícia, la metamorfosis i la por. Per tots ells cal inscripció prèvia.

Debats

Amb un moderador i diversos participants, s'han organitzat debats sota títols com: Ciutat i menjar, Repensar el vincle social sota un món divers, obert i canviant, Pot xocar la democràcia amb la constitució?, Metaversos desitjables, realitats virtuals on vulguem viure Com fer democràtica l'opinió pública?, entre d'altres.

Concerts

La música també és una manera de pensar, i per això s'ha programat un concert de Julieta Laso i Elbi Olalla (12 d'octubre, plaça Joan Coromines, 20.30 h). També, el Col·lectiu La Filadora presenta Primfila i se'n va, un concert xerrada amb perspectiva de gènere sobre la música tradicional catalana (15 d'octubre, plaça de les Dones del 36, 12.30 h).

Activitats familiars

Per acostar la filosofia als nens s'ha programat l'activitat Desplaçades, el conte, per reflexionar al voltant d'aquesta situació i de l'emergència habitacional amb els infants (15 d'octubre, Biblioteca Francesc Candel, 12 h).

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
www.biennaldepensament.barcelona/ca
Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà