Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Carrer Tordera / Festes de Gràcia 2023 / Carrers guarnits
Foto: Eugènia Güell

Els carrers guarnits de la Festa Major de Gràcia 2023

Una passejada pels carrers guarnits de les Festes de Gràcia d'aquest any

Eugènia Güell
Escrit per
Eugènia Güell
Publicitat

La Festa Major de Gràcia és coneguda, entre altres coses, per la transformació gairebé màgica que té lloc a molts espais del barri. 23 places i vies de la Vila competiran per ser el millor carrer adornat i d'aquesta competència neix un espectacle que combina l'art de la decoració, els treballs manuals, l'artesania i la creativitat. Aquest any, a més, els carrers Mozart i Verdi tindran una placa per commemorar que fa més de 100 anys que s'engalanen per a la Festa Major. Planeja un recorregut, passeja, i decideix quina és la teva decoració preferida. Si no saps per on començar, aquí tens fotos de tots els carrers guarnits!

NO T'HO PERDIS! Les millors activitats de la Festa Major de Gràcia

Carrer Verdi
Foto: Eugènia Güell

1. Carrer Verdi

Sentiu la música? Tothom que va a les festes de Gràcia es troba dirigint-se, inevitablement i com si seguís a un flautista, cap al carrer Verdi. El guanyador de l'any passat presenta 'El flautista d’Hamelín', inspirat en aquest conte dels Germans Grimm.

Carrer Berga
Foto: Eugènia Güell

2. Carrer Berga

Fa molt d'estiu anar a fer un tast de vins. Bones notícies: no caldrà que sortiu de Gràcia! El carrer Berga presenta 'Collita 2023', on representen una vinya amb un celler.

Publicitat
Placeta de Sant Miquel
Foto: Eugènia Güell

3. Placeta de Sant Miquel

La placeta de Sant Miquel aquest any fa un homenatge a les companyies d'ombres i putxinel·lis amb 'Teatre d'ombres. Companyia La Placeta'. Que comenci l'espectacle!

 

Carrer de Jesús
Foto: Eugènia Güell

4. Carrer de Jesús

Com a bona festa sostenible, hi havia d'haver una referència al canvi climàtic: la trobareu al carrer de Jesús, amb 'Selva'm', un clam per actuar davant del canvi climàtic a la Selva.

Publicitat
Plaça del Poble Gitano
Foto: Eugènia Güell

5. Plaça del Poble Gitano

Veles e vents han mos desigs complir
faent camins dubtosos per la mar.
Mestre i ponent contra d’ells veig armar:
xaloc, llevant los deuen subvenir
ab llurs amics lo grec e lo migjorn,
fent humils precs al vent tramuntanal
que en son bufar los sia parcial
e que tots cinc complesquen mon retorn.

Això és només el principi d'un poema d'Ausiàs March, 'Veles e vents', i la plaça del Poble Gitano s'hi ha inspirat per fer un poema visual amb la seva obra decorativa 'El vaixell de paper'.

 

Carrer de la Perla
Foto: Eugènia Güell

6. Carrer de la Perla

No hauríeu dit mai que un recorregut pel clavegueram de la ciutat, des del bany fins a la platja, podria ser tan... agradable. 'Perlagueram' és la proposta del carrer de la Perla d'enguany!

Publicitat
Plaça Rovira i Trias
Foto: Eugènia Güell

7. Plaça Rovira i Trias

Mira que costa enganxar una papallona en una foto. Doncs a la plaça Rovira i Trias s'hi estan ben quietes! 'Alis volat propiis' representa una plaça plena de papallones que lluiten per sortir de les gàbies i aconseguir la llibertat.

Carrer Providència
Foto: Eugènia Güell

8. Carrer Providència

Aquest any el carrer Providència es passa a dir 'Provi S.A.' i fa una referència a la pel·lícula Monsters. S.A. de Pixar-Disney! El carrer de la nostàlgia.

Publicitat
Carrer Joan Blanques de Baix
Foto: Eugènia Güell

9. Carrer Joan Blanques de Baix

El carrer Joan Blanques s'ha convertit, amb 'Abracadabra!', en un teatre per espectacles de màgia. Vigila no hi entris i desapareguis de cop!

 

Carrer Perill
Foto: Eugènia Güell

10. Carrer Perill

Amb 'Insectes en perill', el carrer del Perill és, irònicament, el lloc on superar el teu trauma amb les aranyes i qualsevol mena d'insectes.

 

Publicitat
Carrer Tordera
Foto: Eugènia Güell

11. Carrer Tordera

Qui s'atreveixi a dir que no li agrada el modernisme català que no torni a posar mai un peu al carrer Tordera. 'Torderisme' és només un aspirant del gran moviment, però ho fa prou bé!

Carrer Progrés
Foto: Eugènia Güell

12. Carrer Progrés

Sembla que no en tenim prou amb les panerol·les: aquest any la temàtica del carrer Progrés és 'Formigres', inspirat en la pel·lícula de 'Bitxos' de Pixar-Disney.

Publicitat
Carrer Ciudad Real
Foto: Eugènia Güell

13. Carrer Ciudad Real

El carrer Ciudad Real està ambientat com un campament saharaui i l'han titulat 'Oasi de Pau'. Podreu passar per sota d'un dromedari!

Plaça de la Vila
Foto: Eugènia Güell

14. Plaça de la Vila

Els Reis d'Orient, la Blancaneus, el pato Donald, en Popeye, el Bambi, la Caputxeta Vermella i el senyor King Kong només es poden trobar a la cançó de Jaume Sisa 'Qualsevol nit pot sortir el sol'... i ara també a la plaça de la Vila! Només hi faltes tu.

Publicitat
Carrer Fraternitat de Dalt
Foto: Eugènia Güell

15. Carrer Fraternitat de Dalt

L'experiència immersiva de la pel·lícula 'Mag d'Oz' es troba al carrer Fraternitat de Dalt, amb la seva decoració 'Fratern d'Oz'.

 

Carrer de Lluís Vives
Foto: Eugènia Güell

16. Carrer de Lluís Vives

Si ets el millor imitant la veu de Minion, només et faltava l'univers 'Miniones' del carrer Lluís Vives per sentir-te com a la pel·lícula!

Publicitat
Carrer Fraternitat de Baix
Foto: Eugènia Güell

17. Carrer Fraternitat de Baix

Amb el canvi climàtic acabarem celebrant Nadal a l'agost (o almenys ho semblarà). Els de Fraternitat de Baix ja practiquen!

Carrer Llibertat
Foto: Eugènia Güell

18. Carrer Llibertat

Que aquest agost no heu pogut viatjar a la Polinèsia? Llàstima. Almenys et queda el carrer Llibertat, que ha fet un homenatge a la cultura Rapa Nui!

Publicitat
Carrer Mozart
Foto: Eugènia Güell

19. Carrer Mozart

Quan entreu al carrer Mozart semblarà que llisqueu pel tobogan que va portar a Alícia al País de les Meravelles. Que quedareu meravellats és poc!

Plaça del Nord
Foto: Eugènia Güell

20. Plaça del Nord

'A l’estiu tota cuca viu' de la plaça del Nord ha volgut fer un homenatge a la vitalitat de les persones, a la natura i als animals durant l’època estival. 

Publicitat
Carrer de Puigmartí
Foto: Eugènia Güell

21. Carrer de Puigmartí

L'enveja de Collserola és el carrer Puigmartí del 15 al 21 d'agost. No ens creieu? Aneu-lo a veure!

'Natura Viva' és un guarnit sobre com la natura s’imposa a la presència humana.

Travessia de Sant Antoni
Foto: Eugènia Güell

22. Travessia de Sant Antoni

Quan entreu a la Travessia de Sant Antoni, que el jazz us soni als auriculars! La 'Travessia de New Orleans' està inspirada en aquesta ciutat del Mississipi!

Publicitat
Carrer de Joan Blanques de Baix de Tot
Foto: Eugènia Güell

23. Carrer de Joan Blanques de Baix de Tot

Com que tots tenim una part que estem tocats del bolet (sí, tu també!), passejant pel carrer Joan Blanques de Baix de Tot us sentireu com a casa!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat