Trobes a faltar algun restaurant imprescindible de Gràcia? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Somodó Nou nom i nova etapa a la cuina. Ha canviat el nom, l'oferta, però no la filosofia. Després de deu anys d'èxit a la vella fàbrica tèxtil convertida en càlid restaurant, Shojiro Ochi (amb el seu xef i amic Toshi Suzuki) explica amb saviesa zen: “Ens hem allunyat una mica del Japó i en hem posat més en l'alta cuina”. Per poder atendre amb bon servei i que la cuina respongui als nivells de qualitat, Somodó té una sèrie de claus que cal tenir en compte i respectar. Per a les reserves exigeixen exquisida puntualitat, ja que estan pensades de manera que els dos solitaris puguin donar un bon servei. Els ansiosos i gent amb pressa millor que se n'abstinguin. L'Eggs Paco Pérez, multiestrellat xef i punta de llança de la nova gastronomia catalana, ara té en l'ou el seu ingredient fetitxe. A l'Eggs el trobarem preparat en totes les seves variants: croquetes de rovell d'ou, ou a baixa temperatura amb salsitxes i espardenyes... Escudella amb ou! Amb formes clàssiques i modernes. Preus assequibles i bona cocteleria. Ipar-Txoko Aquí poden gaudir els amants de la bona cuina basca. Càlid restaurant de Gràcia. Els suggeriments són llegits en veu alta i amb l’accent basc pel seu propietari, Miguel. A destacar els 'chuletones', l’excel·lent 'cogote de merluza a la espalda', i un seguit d’entrants com ara cloïsses, calamarsons i una insuperable truita de bacallà. Roig Robí El Roig Robí, un d
Segons la tradició, Sant Medir era un pagès català que va viure a principis del segle IV a la serra de Collserola, a prop del que avui seria Sant Cugat del Vallès, i que va morir degollat pels romans per ajudar suposadament un bisbe. La tradició i el culte al sant es van perdre i oblidar gairebé del tot fins que, a partir del segle XIX, es va començar a recuperar pels veïns de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, origen de les celebracions que es fan actualment cada 3 de març.
Tot i que encara queden un parell de setmanes, el tret de sortida de les celebracions es farà aquest 16 de febrer a la Vila de Gràcia. Aquestes són les activitats programades.
11 h. Concentració dels banderers de les Colles i ofrena floral a la plaça Trilla, on es troba el monument a les Colles de Sant Medir.
11 h. Passejada a cavall i altres activitats per als més menuts a la plaça de la Vila de Gràcia.
11.30 h. Cercavila encapçalat pels banderers de Sant Medir amb cavalls, carruatges de pagès i camions llançant caramels. Els acompanyaran les Colles de Cultura Popular de Gràcia amb diables, gegants, trabucaires, castellers, esbarts dansaires i bastoners. El recorregut comença a la plaça Trilla, i acaba a la plaça de la Vila de Gràcia.
13 h. Pregó de Sant Medir des del balcó de la seu del Districte de Gràcia, a la plaça de la Vila de Gràcia.