Surfista
© Maria DiasSurfista

Coses per fer a les platges de Barcelona a l'hivern

Seure a una terrassa, fer esport, passejar o simplement respirar... Ara és el moment de gaudir de la platja de debò

Publicitat

Només heu d'anar a la platja un dia assolellat d'hivern per veure que tenim la sort de tenir un clima magnífic que ens permet gaudir del mar cada dia de l'any. Les opcions són variades: per a esportistes, per a passejadors, per a golafres, per a relaxats...

 • Esports
 • Navegació i rem
 • El Poblenou
Club Patí de Vela Barcelona
Club Patí de Vela Barcelona

Tenim una embarcació genuïna: conservem-la! Això fa el Club Patí de Vela amb un munt de cursos i lloguer de material. Podeu fer-vos- en socis o simplement apuntar-vos a les seves classes. I a més d'esport, tenen un restaurant, el Red Fish, on podeu fer el vermut els caps de setmana (a l'estiu també entre setmana) amb una terrassa directament sobre la sorra. Així no ens importarà gens que encara no sigui agost!

Fes surf

Us en faríeu creus de la quantitat de surfistes que hi ha a Barcelona. No som Tarifa, però quan hi ha temporal surten com bolets. Hipnotitza veure'ls lluitar per agafar l'onada. Si vosaltres també voleu pujar a la taula, a l'escola Pukas us ensenyaran a fer-ho. Teniu l'opció de fer un curs mensual, amb sessions d'una hora i mitja dos cops a la setmana el mes que vulgueu (125 euros), o un de reduït, d'un cop per setmana durant un mes (89 euros). I si això de socialitzar no us agrada, pregunteu per les classes privades!

Publicitat
 • Italiana
 • La Barceloneta
 • preu 1 de 4

Parlem de coses que es poden fer al mar a l'hivern, però també a prop, i com que som uns golafres, hem de parlar de menjar i beure. Escollim un parell de llocs, un al costat de l'altre, perquè quan no et pots ficar a l'aigua sense neoprè és un gust fer el vermut a una bona terrassa mirant el mar. Al Bar Creps Barceloneta en tenen una amb tot de llumetes i arbres que et fa pensar en la nit màgica de Sant Joan, i el Santa Marta és un altre privilegiat on fer l'aperitiu a l'estil venecià.

 • Esports
 • Surf i esquí aquàtic

Fa uns anys eren els rarets i ara no hi ha ningú que no hagi pujat a una taula. A Molokai en són uns experts i fan classes d'iniciació, de perfeccionament i també entrenaments per a competicions. Estan molt arrelats al barri i tenen un públic força local. Ah, l'11 de març passeu a felicitar-los perquè fan tres anys! A la tarda organitzaran un parell de curses, una per a experimentats i una altra per a la resta de mortals. I en acabar, dutxa i cap a la festa! Trobareu més detalls a la seva web.

Publicitat
 • Què fer
 • Activitats esportives
 • La Vila Olímpica del Poblenou

No estigmatitzem aquests esports, hi ha clubs i escoles que els posen a l'abast de tothom. És el cas del Centre Municipal de Vela. A més de sortides especials (passejos romàntics, veure Barcelona des del mar i formació per a nens), podeu tenir un primer contacte amb la vela lleugera tot l'any de forma individual o en grups reduïts. Preferiu el catamarà? Fan cursos de formació, lloguen l'embarcació i el material i també fan una sortida, a partir de 55 euros, on navegareu i planejareu! La por es queda a les taquilles.

 • Mediterrània
 • La Barceloneta
 • preu 2 de 4
Amb els peus a la sorra
Amb els peus a la sorra

Busquem bons llocs per dinar amb els peus gairebé a la sorra. El restaurant del Club Natació Barcelona (Pg. de Joan de Borbó, ) es diu Vista Mare –endevineu per què?– i fan un menú de migdia per 10,30 euros que heu de descobrir. La terrassa del Ca la Nuri (Pg. Marítim de la Barceloneta) sempre està plena de gent que hi acut atreta per la seva cuina marinera i els seus arrossos, igual que l'Escribà (Av. del Litoral, 42) –ho fan tot bo, no només els dolços–. I a part de fer esports aquàtics, al bar de la Base Nàutica (Av. del Litoral, s/n) és estiu qualsevol dia de l'any.

Publicitat
 • Esports
 • Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou
Formació en sec
Formació en sec

Teoria i pràctica, en tot. Hi ha esports aquàtics, com el submarinisme, que requereixen una formació fora de l'aigua, i aquesta època és la millor per arribar a l'estiu amb tot en regla. Al Vanas Dive fan cursos de ciència del busseig –física i fisiologia del cos humà–, biologia marina i primers auxilis –no hi ha res més útil–. I a principis d'abril, cap al mar! Sempre heu volgut ser patró de vaixell? A l'escola del Reial Club Nàutic us podreu treure el títol de navegació bàsica, el PER i el de patró i capità de iot, entre d'altres.

'Kite Surf'

Als nois d'Ungravity els agraden les emocions fortes i els 'action sports' i toquen tots els pals: ciutat, neu i aigua. En l'element líquid fan classes de paddle surf i surf, però també de kite surf, i això no és gaire habitual. Tenen tres modalitats: Iniciació –el primer contacte més bàsic–, Evo –per poder ser autònoms– i Perfo –perfeccionar la tècnica i aconseguir fins i tot fer salts–. Són cursos de dos dies per 240 euros i en algun lloc de la costa catalana, depenent de per on bufa el vent.

Publicitat
 • Mediterrània

Quan tens l'Hotel W al costat, el mar que gairebé t'acaricia i tot el litoral barceloní com a teló de fons, ja tens molt de guanyat. I si a més ets llest i el teu restaurant té una decoració cuidada i una carta senzilla però amb bon producte, ja ets un imprescindible. El Gallito no és el típic xiringuito de platja, però hi ha plats que no hi falten: tapes, marisc, peix i arrossos –un de gambes, calamars i carxofes, i un altre de muntanya–, i un toc de cuines del món.

Gent de mar

Adolf Almató té 83 anys i veient- lo sembla que el secret de l'eterna joventut sigui a l'aigua i la sorra barcelonina.

Quant fa que es banya cada dia?
Em vaig fer soci del Club Natació Barcelona als anys 60. Abans, amb les depuradores, etc., només et podies banyar 30 dies l'any, ara és el contrari! Era el meu tiet qui em portava a nedar i a pescar a Colera de petit. D'adolescent ho vaig canviar per la muntanya, però et limita molt. L'aigua no, tampoc faig gaires sacrificis, no et pensis, vaig a gaudir-ne, no a fer-me el xulo!

Platja a l'estiu o a l'hivern? M'és indiferent, només ho notes per la quantitat de gent que hi ha, però no em molesta. La natura és un gran invent sempre!

Maria Giner és professora de surf al Pukas. Només té 21 anys però és indiscutible la seva passió per l'esport.

Fa molt que practiques el surf?
Vaig començar amb un body board de molt petita, però veia els grans fent surf i jo també volia fer-ne. Als 13 o 14 ja m'hi vaig posar de debò.

Per què agrada tant?
És un esport únic. Depens del mar. Dóna moltes decepcions, però la sensació que tens quan agafes una onada és increïble. I, al contrari del que es pensa, és un esport per a tothom. Faig classes a una nena de 5 anys i a un senyor de 60.

És millor fer-ho a l'hivern, oi?
Sí, tot i el fred, les onades són més constants. A l'estiu fem coses més recreatives.

Arquitectura vora el mar

 • Hotels
 • Hotels de luxe
 • La Barceloneta
 • preu 4 de 4

Amb aquesta construcció polèmica de prop de 100 metres, Ricardo Bofill va canviar el perfil del litoral barceloní.

L'estel ferit

Escultura de Rebecca Horn de deu metres d'altura que ret homenatge a la Barceloneta. Tots la coneixem com a 'Els cubs'.

Publicitat
 • Llocs d'interès
 • La Vila Olímpica del Poblenou
Parc de Recerca Biomèdica
Parc de Recerca Biomèdica

Gran obra d'enginyeria per fer aquest edifici integrat en l'entorn. La façana controla la incidència de la llum i el sol.

 • Viatge
Torres Mapfre
Torres Mapfre

La Torre Mapfre i l'Hotel Arts, les nostres torres bessones, són els edificis més alts de la ciutat i un símbol de la Barcelona olímpica.

Publicitat

Illa de la Llum

Vivendes innovadores, on les persianes són clau, ja que aprofiten la llum del dia i de nit eviten que es vegi l'interior.

 • Llocs d'interès
 • Sant Martí

A més de crear energia, aquesta icona del Fòrum també fa de para-sol. Està feta per resistir vents de fins a 200 km/h.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat