Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Coses que ens faran més feliços el 2017

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

carril bici
© David Grau carril bici

Coses que ens faran més feliços el 2017

Noves lleis, nous negocis, millores a la ciutat i moltes més coses que ens faran la vida més fàcil

Per Erica Aspas
Advertising

Ja no podem fer res per canviar el 2016, i com que el pensament positiu ho fa tot molt més agradable, hem fet una tria amb algunes de les coses que passaran el 2017 i que ens faran la vida més fàcil i divertida.

Calendari
© Shutterstock

Calendari de festius

El primer que fem quan s’acaba l’any és mirar on cauen els dies festius de l’any que comença. Nosaltres ja ho hem fet i tenim bones notícies. Després del desert del 2016, els números són millors el 2017. Per exemple, Nadal i Sant Esteve cauen en dilluns i dimarts i l’1 de maig i l’11 de setembre també seran dilluns. Aneu pensant què fareu amb els meravellosos caps de setmana de tres dies!

taxi

Tots els taxistes tindran datàfon

Pot semblar una ximpleria, però els assidus al taxi celebrem molt fort aquesta notícia. S’ha acabat patir per si no tens prou calés per arribar a casa o haver d’esperar un altre taxi perquè el primer no accepta targeta. A partir de l’1 de gener tots portaran datàfon!

Advertising
Carril bici

Més quilòmetres de carril bici

Un dels objectius del consistori barceloní és reduir la contaminació que pateix la ciutat, sobretot disminuint els desplaçaments en cotxe. Una de les mesures que portarà a terme és ampliar els carrils bici de la ciutat, que arribaran fins als 308 km el 2018. Aquest any es faran 31 carrils nous, 134 km més. I relacionat amb això, també es va fer pública la intenció de l’Ajuntament d’impulsar un pla de renovació dels vehicles més contaminants a canvi d’abonaments per al transport públic. La polèmica està servida!

Norwegian airlines
© M. van Leeuwen

Vols directes de Norwegian Airlines des de Barcelona

A partir del 5 de juny, la companyia low-cost noruega Norwegian Airlines tindrà vols directes des de Barcelona fins als Estats Units. Podrem viatjar a Los Angeles, Nova York, San Francisco i Miami sense fer escales i per molts menys diners que fins ara. A més, això també suposarà la creació d’uns 600 llocs de treball a la ciutat.

Advertising
teatre grec barcelona
Foto: Festival Grec

Teatre Grec també a l'agost

Notícies Música

El Grec és el gran esdeveniment cultural de Barcelona a l’estiu, i durant el mes de juliol aquest espai únic s’omple de concerts, dansa i obres de teatre. Molts no enteníem per què l’oferta del Teatre Grec es limitava tant en el temps i sembla que les nostres pregàries han estat escoltades. Segons Jaume Collboni, també es programaran actuacions des de l’1 d’agost fins al 3 de setembre del 2017.

Campus Mundet
© Universitat de Barcelona

Clínica psicològica de la UB

A principis d’aquest any que encetem, la Universitat de Barcelona obrirà la seva pròpia clínica psicològica al campus de Llars Mundet. Volen que sigui una clínica de referència i tindrà catorze consultes, sis per a psicologia infantil. També hi haurà espais per a rehabilitació física i cognitiva i per a teràpies de grup.

Advertising
010

Trucar al 010 serà gratuït

Ah, però que no ho era? Doncs no. Trucar al telèfon d’informació 010 tenia un cost d’establiment de trucada de 0,373 euros i de 0,089 el minut (IVA inclòs). A partir del 2017 serà de cost zero per a la ciutadania i serà l’Ajuntament qui haurà de pagar a la companyia que ofereix el servei.

Euros

Puja el salari mínim

No parlem de quantitats estratosfèriques, però és una bona notícia que el consell de ministres aprovés la pujada del salari mínim interprofessional. Així, el 2017 es passarà de cobrar 655,2 a 707,6 euros al mes en catorze pagues.

Advertising
amazon

Amazon arribarà al Prat

Amazon és una màquina de generar notícies. Com que allò del supermercat sense caixes ens queda molt lluny, ens centrem en el que ens afecta. La tardor del 2017 està previst que Amazon obri un parc logístic al Prat pel qual s’ha calculat que s’oferiran 1.500 llocs de feina. Bones notícies per als addictes al gran gegant de les compres i per als veïns de la zona.

Wifi autobus
© TMB

Wifi gratis a tots els autobusos

Notícies Ciutat

A finals de gener, tota la flota d'autobusos de la ciutat tindrà wifi gratis, subministrat per Barcelona Wifi. Fins ara, el 90% dels busos ja disposaven d'aquest servei. Una 'W' dintre d'un rombe blau a la part frontal de l'automòbil i també dintre, indiquen que aquest bus en concret ja disposa de wifi. Una molt bona notícia a celebrar, però hem de tenir en compte que es tracta d'un servei gratuït bàsic suficient per a la navegació, l'actualització de xarxes socials i la consulta del correu. És el mateix tipus de connexió que ja trobem a 16 estacions de metro de Barcelona.

Mostra'n més
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising