Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Paraulògic
Foto: Paraulògic

Els millors jocs i passatemps en línia similars al Wordle

Tant si t'avorreixes al tren o esperes aquell amic que sempre fa tard, aquí tens una multitud de jocs per passar l'estona.

Núria Méndez
Escrit per
Núria Méndez
Publicitat

Sí, sabem que alguns sou més fans dels jocs de taula i us resistiu a fer servir internet amb objectius lúdics, sobretot si hi ha canalla pel mig. Ara bé, si sou amants dels passatemps dels diaris, considereu que teniu un bon nivell lèxic i sempre heu presumit de guanyar al 'scrabble', aquesta llista és per a vosaltres. Des de finals de 2021 la popularitat del Paraulògic i el Wordle ha anat creixent, perquè són jocs senzills que es poden jugar en línia a qualsevol dispositiu. A més, han nascut multitud de varietats del Wordle: sobre música, geografia, matemàtiques. Ara sí que no teniu excusa. 

 

Wordle
Foto: Wordle

Wordle

Si alguna vegada heu jugat al Mastermind, us sonarà el funcionament de Wordle. Té un format de crucigrama i s’hi ha d’endevinar una paraula en sis intents. La mecànica és molt simple. A cada intent has d’escriure una paraula vàlida i a través de pistes et diuen si vas pel camí correcte o no. Hi ha tres tipus de pistes. Si les lletres escrites tenen un fons gris, vol dir que no surten a la solució. Si tenen un fons groc, són part de la solució, però les hauràs de col·locar en un altre lloc. Finalment, si les lletres estan en color verd, significa que estan en el lloc correcte. A més, el joc et dona l’opció de compartir la resposta amb els teus amics, dissenyada expressament per comparar resultats. És una paraula diària igual per a tothom i està disponible en moltes llengües com català, castellà, anglès francès o italià.

Paraulògic
Foto: Paraulògic

Paraulògic

Combinar set lletres per formar fins a cent paraules. Així funciona el Paraulògic, el joc lingüístic basat a construir anagrames en català. És molt senzill, cada dia hi ha una combinació de 7 lletres. Es tracta de trobar paraules que es puguin formar amb aquestes 7, sempre que hi aparegui la del centre, que és obligatòria. Té algunes normes especials com el mínim de 3 lletres a cada paraula, l’acceptació de només formes verbals sense conjugar i no s’admet noms propis ni plurals. El joc és únic, independent i multidispositiu.

Publicitat
Worldle
Foto: Worldle

Worldle

Pels amants de la geografia, arriba la versió del Wordle per a aquests. Ja us haureu fixat, però el títol del joc inclou la paraula 'World', que significa món. El funcionament és pràcticament el mateix, només que en comptes de paraules són països. En accedir hi haurà una silueta d’un territori de qualsevol part del món. Si falles, el joc us dirà a quina direcció heu d’anar cap a aquell país, la direcció i els quilòmetres de proximitat del país. Cada dia és un país diferent i és multidispositiu.

Heardle
Foto: Heardle

Heardle

La música no es pot quedar enrere dins de les versions de Wordle. En comptes d'endevinar una paraula, s'ha d’endevinar una cançó amb sis oportunitats. I en comptes de fer-ho a través de les lletres com a la versió original, s’ha de fer amb fragments de l’inici de la cançó. La mecànica és senzilla, a la primera ronda escoltareu només un segon del tema que heu d’endevinar. Llavors, a cada ronda que passi, hi haurà més segons disponibles per escoltar. En el moment que reconeixeu la cançó, l’heu d’escriure a baix, on aniran apareixent noms de cançons i artistes. Igual que el Wordle original, només hi ha una oportunitat per dia i és multidispositiu.

Publicitat
Framed
Foto: Framed

Framed

Sabries reconèixer una pel·lícula només amb un fotograma? A Framed tindràs sis intents per endevinar la pel·lícula i demostrar que ets cinèfil. El joc consisteix a identificar una pel·lícula a partir del menor nombre de fotogrames possible. Hi ha un total de sis intents i a cada un apareix un nou fotograma amb més informació rellevant i reconeixible sobre la pel·lícula. Al quadre de text s’ha d’escriure el títol de pel·lícula en versió original. Cada dia hi ha una oportunitat i és multidispositiu.

Nerdle
Foto: Nerdle

Nerdle

En lloc d’endevinar una paraula de cinc lletres, aquest joc us desafia a descobrir una equació matemàtica de vuit números. Pot semblar molt complicat, però són operacions senzilles com la suma, la resta, la multiplicació o la divisió. En aquest cas, els colors són diferents del Wordle original. Si està de color verd, significa que el número o signe està al lloc correcte. En canvi, si està en lila significa que està en un lloc equivocat. I el negre, vol dir que no està. Són sis intents, però teniu vuit espais per omplir i a més, la resposta matemàtica ha de ser correcta. Cada dia hi ha una oportunitat i és multidispositiu.

Publicitat
Panal
Foto: Panal

Panal

Aquest joc té un format diferent. És de l’estil d’un crucigrama format per uns ruscs d’abelles que amaguen una lletra cadascú i el conjunt forma una frase. Per endevinar la frase, es pot comprar lletres per 200 punts i la partida comença amb 2.000. Un cop esgotats, només es pot endevinar l’enigma sense cap pista. A més, el joc ofereix una paraula que serveix com a pista del tema relacionat amb la frase. Cada dia és una frase diferent i és multidispositiu.

Swordle
Foto: Swordle

Swordle

Si ets fan de Star Wars, aquesta versió de Wordle t’encantarà. L’objectiu és endevinar una paraula relacionada amb el món de ‘La guerra de les galàxies’, tant pot ser un planeta, un cavaller jedi o qualsevol altre personatge. Són les mateixes normes que el Wordle original i cada setmana hi ha una oportunitat nova.

Publicitat
Squabble
Foto: Squabble

Squabble

Les ‘Battle Royale’ també han arribat a Wordle, amb la versió multijugador en línia competitiu. L’objectiu és ser més ràpid en endevinar la paraula secreta, igual per tothom. Podeu anar veient el progrés de la resta, amb els seus encerts i errors. A més, us donen punts de vida amb cada encert, però us treuen punts quan t’equivoques o passa molt de temps. No es juga només amb una paraula, perquè només importa ser imbatible i que els altres fallin. Té una capacitat de sis a noranta-nou jugadors. 

Absurdle
Foto: Absurdle

Absurdle

És una de les variants de Wordle més complicades i a diferència de l’original, et deixa jugar més d’una vegada al dia, ja que, cada vegada que jugues apareix una nova paraula. Però l’objectiu és el mateix, intentar endevinar una paraula en cinc lletres. La part complicada arriba quan la paraula secreta canvia a cada intent, tot i que les lletres correctes es mantenen. Almenys, els intents són infinits, així que podeu provar totes les combinacions possibles.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat