Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Calafell família platja
© Bonamedia

Escapada de tardor-hivern a Calafell: garantia de turisme familiar

Ibers i romans, àrabs i senyors feudals, formen part de la història de Calafell. Ara us convidem a vosaltres a ser-ne part

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

Al cor de la comarca del Baix Penedès, punt de benvinguda a la Costa Daurada, Calafell se'ns presenta com un municipi acollidor, amb les platges com a gran atracció en els mesos de calor, però també amb molts més altres atractius per gaudir-ne al llarg de tot l'any. Especialment si hi aneu en família! Us en fem un tast.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE LA REGIDORIA DE TURISME DE L'AJUNTAMENT DE CALAFELL

Tarda dia 1: Sensacions a flor de pell

Tarda dia 1: Sensacions a flor de pell

Quin és l'esport que us fa moure? A Calafell hi trobareu una gran varietat d’esports: vela, golf, BTT, senderisme, marxa nòrdica…,  amb espectaculars escenaris per practicar-los i que sens dubte no us deixaran indiferents.

Matí dia 2: Un viatge a través del temps

Matí dia 2: Un viatge a través del temps

Els amants de la història i de l'arqueologia no us podeu perdre aquesta visita. La Ciutadella ibèrica de Calafell és un singular equipament cultural on vint anys d'excavacions arqueològiques han permès la reconstrucció in situ del jaciment. Després de rigorosos estudis, els arqueòlegs han reproduït l'aspecte de les muralles, carres i cases, com devien ser entre els segles VI i I ac. La visita està pensada com un salt en el temps, i fa de fàcil enteniment les formes de vida, costums i trets fonamentals de la cultura ibèrica.

Publicitat
Tarda dia 2: A ritme de les onades

Tarda dia 2: A ritme de les onades

Ara bé, si allò que preferiu és sentir el mar de ben a prop, us proposem una passejada, a peu o amb bicicleta, pel llarg passeig marítim, de quasi cinc quilòmetres, mentre observeu l'espetegar de les ones i la sorra daurada. O bé podeu fer cap al Port Segur-Calafell i gaudir dels seus serveis. Per exemple, podreu practicar pesca esportiva, o, si voleu mantenir-vos en terra ferma, jugar a bàsquet. Al Port hi ha molts establiments on comprar i restaurants per menjar-hi la mar de bé.

Dia 3: On les pedres parlen

Dia 3: On les pedres parlen

Us convidem a conèixer el nucli antic de Calafell, de regust medieval. Al capdamunt, el Castell de la Santa Creu, originari del segle XI, si bé s'hi han trobat restes de cabanes de camperols i sitges de gra del segle VIII. S'hi ofereixen visites guiades, en les quals us informaran que el castell va ser destruït el segle XVII, però conserva en força bon estat l'església (amb tombes antropomorfes i l'altar de la Santa Creu), el comunidor, el campanar, la presó i la cisterna, que permet baixar sota terra i descobrir els grafits dels vaixells pirates.  

Un altre lloc d'interès del municipi és el Museu Casa Barral, establert a l'antiga botiga de pescadors on el poeta, editor, escriptor i polític Carlos Barral va viure. Des de la seva obertura, ara fa poc més d'una dècada, el Museu Casa ha rebut uns 10.000 visitants i ha estat escenari de nombroses activitats: concerts, presentacions de llibres, xerrades, conferències, lectures de poesia, jornades literàries, tallers d'escriptura... I és que la voluntat del Museu Casa Barral és estudiar i difondre l'obra literària i editorial de Barral i del passat mariner de Calafell, però també ser un espai de trobada per a persones interessades en la literatura i la cultura en general. Un bon indret, amb sabor a mar, on acabar la nostra escapada a Calafell.

Equipaments culturals

Castell de la Santa Creu de Calafell
 • Llocs d'interès
 • Llocs i edificis històrics

Dotat d'una magnífica panoràmica damunt les planes de Calafell, arribareu dat del turó per carrers estrets de regust medieval. El turó fou encastellat al segle XII per a la conquesta i repoblació del territori enfront dels musulmans. Al seu recer hi va créixer el nucli de Calafell. Hi veureu les restes de la necròpolis medieval, amb tombes excavades a la roca. Damunt l'església hi ha el comunidor, edifici quadrat i obert als quatre vents que era destinat a allunyar les tempestes i els dimonis i a beneir el terme. Les muralles del castell deixen veure encara les espitlleres per a bombardes.

La Confraria, centre d’interpretació del Calafell pescador
 • Llocs d'interès
 • Visites turístiques

L’edifici de l’antiga confraria de pescadors, l’emblemàtic Pes, ha esdevingut, des del mes de juny de 2016, un centre d’interpretació del Calafell pescador que explica una part del passat col·lectiu, de la història més recent del barri marítim. Un espai creat per mantenir viu el llegat de la platja “amb més fusta” del litoral català, tal com la descrivia l’escriptor Carlos Barral. Conèixer com vivia i s’estructurava la seva comunitat: la relació entre patrons i remitgers, les feines de mar i les de terra, les seves expressions socials i culturals, en definitiva, una forma de vida que ens transporta al segle passat.

Publicitat
Ciutadella Ibèrica de Calafell
 • Llocs d'interès

Singular equipament, ja que a pocs indrets podreu passejar-vos entre la reconstrucció 'in situ' d'un poblat iber. Els arqueòlegs han reproduït, seguint rigorosos estudis, les muralles, els carrers i les cases que hi devia haver entre els segles VI i I aC.

Museu Casa Barral
 • Museus i institucions
 • Història

Casa de l'escriptor i editor Carlos Barral i una de les poques "botigues" de pescadors que queden al municipi. El centre té per objectiu recuperar i difondre les tradicions i costums de la comunitat marinera de Calafell, i també donar a conèixer l'obra literària i editorial de Barral.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat