Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Escape room a l'aire lliure El laberinto del tiempo
Foto: Lock- Clok

Escape rooms i altres jocs a l'aire lliure a Barcelona

Redescobrim Barcelona amb un punt de vista lúdic amb aquests escape rooms a l'aire lliure i altres jocs per la ciutat

Escrit per
Erica Aspas
Col·laborador
Eugènia Güell
Publicitat

Barcelona és d’aquelles ciutats tan addictives que per molt que vulguis mai t’en pots escapar del tot: sempre hi queden coses per descobrir. A més, les activitats a l'aire lliure s'han convertit en la joia de la corona i si es poden fer a prop de casa, respectant les possibles restriccions, encara millor. Per això trobem iniciatives, com les sales d’escape room, que s'han reinventat i ja és possible trobar alguns d'aquests jocs per posar a prova el nostre enginy que tenen lloc a l'exterior. Hem fet una llista amb escape rooms que es fan a l'aire lliure, pels carrers de Barcelona, i altres activitats amb esperit lúdic amb les quals podreu redescobrir la ciutat amb un altre punt de vista. 

NO T'HO PERDIS: Els carrers més bonics de Barcelona.

El pla d'Ildefons Cerdà va ser triat per expandir una Barcelona que encara s'amagava dins les seves muralles medievals. Però aquest pla amagava un secret que podreu descobrir amb el joc El Secret de Cerdà, tot explorant la història de la ciutat i els carrers de l'Eixample. Amb aquest escape room a l'aire lliure de Mystery City tindreu hores de diversió per tots els racons de la ciutat!

El secret de Cerdà - Mystery city

El 2017, quan sortien sales d’escape room de sota les pedres, en Sergio Sanz va buscar la diferència del seu escape room allà on es jugaria: a l’aire lliure. Així naixia 'Destiny', el primer escape room exterior de Barcelona. El punt de trobada és la plaça d’Espanya, als voltants del centre comercial Las Arenas, i la temàtica demostra el bon olfacte del seu creador. Ens situem l’any 2025, on un virus posa en perill la humanitat. Com que no són capaços de trobar la cura, es crea el Projecte Destiny a través del qual es contacta amb el passat (el nostre present) per evitar la pandèmia. Ja sabeu quina és la vostra important missió.

Aquí també hi ha un 'game master', no sabreu qui és, però sí que l'haureu de trobar. "Quan la gent vol jugar a un escape room, la gràcia no és tancar-te en un lloc, el que és important són els enigmes, les proves, i això ho pots fer a l’exterior. En aquest joc no has de passar de sala en sala, saps on comences, però no on acabaràs, i això no t’ho pot donar un escape interior", assegura en Sergio.

roomboescape.es

Publicitat

A Lock-Clock també han diversificat el negoci creant escape rooms imprimibles per jugar a casa i una versió exterior, 'El laberint del temps', que feia un parell d’anys que tenien en procés, però que la pandèmia va accelerar. En aquest cas jugareu pels carrers del Gòtic –dura unes dues hores i caminareu un quilòmetre i mig, aproximadament– per trobar la peça d’un rellotge que s’ha aturat i que és vital perquè la humanitat no desaparegui. Aquí el 'game master' es comunicarà via Telegram per resoldre dubtes i validar les proves, "és una manera de saber que els participants van pel bon camí i no es perden", ens diu l’Anastàsia, de Lock-Clock.

lock-clock.com/es/game/laberinto

Explorins és una proposta diferent. Es denominen "plataforma d’entreteniment i mitjà de comunicació interactiu que treballa amb comerços locals i crea projectes amb responsabilitat social per revitalitzar zones de la ciutat". Ara mateix, en la seva aplicació trobareu més de 90 rutes interactives en diferents idiomes i temàtiques, amb el mòbil com a guia per conèixer el que tens al teu voltant i amb l’storytelling –la narrativa– com a punt fort. Per exemple, a la ruta 'Salvem el Poblenou', la Charlotte, que ve del futur, ens explica la història del barri a través de mini jocs, reptes i preguntes que haureu de respondre correctament per avançar fins a la parada següent.

La gràcia d’Explorins és que, a més de gaudir de la ruta, l’usuari també en pot ser creador. Pots fer un recorregut i compartir-lo amb tothom –amb cribratge de qualitat previ d’Explorins–, gratuïtament o no.

explorins.com

Publicitat

GAM (Games- Activities- Moments) All Around Agency és una empresa dedicada a "crear experiències", des de sortides gastronòmiques i d'enoturisme a escape rooms exteriors. Tenen un a Girona, inspirat en 'Joc de Trons', i un altre a Barcelona dedicat a descobrir els secrets de l'antiga ciutat. Té llocs pels carrers del Gòtic –segurament el barri amb vestigis de les diferents civilitzacions que van viure a Barcelona– i podeu triar entre dos nivells, mitjà i difícil. 

A través d'aquest joc –resolent enigmes i trobant detalls amagats– també aprendreu història, art i unes quantes llegendes de Barcelona.

gamagency.com

123 Action Barcelona són especialistes a muntar-te l'escape room on vulguis, amb objectes, actors, caracteritzacions... I també tenen un escape room exterior pels carrers de Barcelona 'Swat Countdown', un compte enrere frenètic on tu i el teu equip (diuen que fins a 30 persones, però ara mateix és complicat) haureu de trobar una bomba i desactivar-la. El camí no serà fàcil, haureu de desxifrar enigmes, interrogar a sospitosos, saber diferenciar les mentides de les veritats... També el podeu personalitzar i adaptar als vostres desitjos.

123actionbarcelona.com

Publicitat

Dos joves emprenedors barcelonins li van donar una volta a la seva vida, també marcada per la pandèmia, i han creat VisitEscape, una aplicació que convida a passejar per la ciutat mentre descobreixes dades històriques, culturals, arquitectòniques i també alguna llegenda d'una manera divertida a través de preguntes, jocs i enigmes. Ara mateix disposen de dues rutes per Barcelona –pel passeig de Gràcia, la Rambla i el barri Gòtic– i estan a punt de treure dues més, una pel Park Güell i una altra per Montserrat.

L'aplicació és de descàrrega gratuïta i cada ruta té un preu de 4,99 €, tot i que el primer punt de cada VisitEscape és gratuït, així l'usuari pot saber millor si li interessa aquesta ruta en concret o prefereix fer-ne una altra. La duració de cada ruta és d'uns 90 minuts, però tot depèn de si aneu de cara a barraca, si us costa una mica resoldre els enigmes o si us agrada mira cada detall i aprofundir en allò que us expliquen.
Només necessiteu el vostre telèfon mòbil, auriculars i, per descomptat, la mascareta!

visitescape.com

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat