Foguerons de Sa Pobla a Gràcia
© Ajuntament de BarcelonaFoguerons de Sa Pobla a Gràcia
  • Què fer

Foguerons de Sa Pobla a Gràcia 2020

Publicitat

Time Out diu

Us heu passejat entre fogueres als carrers de Barcelona en ple mes de gener? Heu menjat botifarrons cuinats a una foguera enmig d'una plaça? Si la idea us sembla interessant, no us perdeu la celebració de 'Sa Pobla a Gràcia'. Sa Pobla és una petita població de Mallorca, on cada any per Sant Antoni se celebra una ancestral i tradicional festa on els foguerons, els xeremiers de flabiols, les ximbombes, els glossadors i cantadors, són els protagonistes. L'any 1993 es va començar a portar l'esperit de la festa als carrers i places de la Vila de Gràcia i, des de llavors, la festa esdevé cada any punt de trobada de mallorquins i mallorquines, eivissencs, menorquins i altres illencs acompanyats, com no, de locals i turistes. Danses tradicionals, gastronomia, música, fogueres... animeu-vos a conèixer una de les festes més tradicionals de Mallorca sense moure-us de Barcelona.

Tot i que Sant Antoni és el 17 de gener, el foguerons a Gràcia es fan l’últim cap de setmana del gener perquè les colles populars de Sa Pobla puguin traslladar-se de Mallorca a Barcelona. Enguany el dia fort serà dissabte 25, que comença amb una sessió de folk (12 h) als mercats de Lesseps, l'Estrella, la Llibertat i a l'Abaceria amb els xeremiers i glosadors de Mallorca. Els més petits podran acostar-se a l'espai Albert Musons per veure la presentació del conte ‘Les banyes d’en Banyeta’ i sentir rondalles amb Catalina Valriu (11.30 h). Al Centre de Cultura Popular la Violeta hi trobareu a les 12 h l'espectacle de teresetes (titelles) 'Titirimàgia’ a càrrec de la companyia Teresetes Mitjorn. Al vespre es reprèn l'activitat a les 19.30 h, quan les colles es trobaran a la plaça de la Vila per fer els balls de lluïment per donar pas a la cercavila (20.30 h) que anirà fins la plaça de la Virreina, on a les 21.30 h tindrà lloc l'inici de la revetlla amb l'encesa dels foguerons a les places i carrers del barri. I que comenci la festa!

Per anar escalfant les fogueres, es preveuen actes ja des del 17 de gener, quan s'inaugura al C.A.T. l’exposició ‘Cartells de sa Pobla a Gràcia’, que es podrà visitar fins el 2 de febrer. El 23 de gener també al C.A.T. es farà la presentació del llibre ‘La cuina del Tradicionari. Un recorregut pel calendari gastronòmic de Mallorca’ (19 h), que es completa amb la inauguració de la exposició ‘40 anys, quaranta poetes, XL artistes’, que celebra els quaranta anys de la Universitat de les Illes Balears (fins el 21 de febrer) i un tast de productes mallorquins i glosada (20 h). El 24 gener la Violeta de Gràcia acull la xerrada ‘Els quaranta anys de la Universitat de les Illes Balears’ (18.15 h) i un taller (19.30 h) de ball de bot amb Laura Cardell i nit de ball de bot amb Cofre Antic i Roada (22 h).


NO T'HO PERDIS: Els millors plans del cap de setmana a Barcelona

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà