Gameplay. Cultura del videojoc

Què fer
'Let's play: Ancient Greek punishment'
1/3
Foto: 'Let's play: Ancient Greek punishment'
'Gameplay. Cultura del videojoc'
2/3
Foto: Martí E. Berenguer
'Gameplay. Cultura del videojoc'
3/3
Foto: Martí E. Berenguer

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

El CCCB convida tothom a jugar en una àmplia mostra dedicada al videojoc. La mostra provinent del ZKM. Center fort Art and Media Karlsruhe d'Alemanya i adaptada al context local fa un viatge als orígens dels videojocs, n'analitza el llenguatge i posa en valor l'impacte que han tingut tant en la cultura popular digital com en l'art i en la societat.

'Gameplay' reivindica que el videojoc és cultura i es pot visitar de la forma tradicional, guiant-vos pels audiovisuals i les reflexions de pensadors i autors contemporanis, o bé interactuant amb les màquines, a través de 28 dispositius per reapropar-se a una disciplina de la qual participen moltes disciplines, que connecta amb el cinema i la literatura, i que, tot i les moltes ombres, també ha esdevingut una eina a partir de la qual difondre valors socials més justos i igualitaris.

Hi ha espai per a la nostàlgia, amb les primeres consoles, grans personatges i jocs emblemàtics, però també per al descobriment de noms i moviments (Mary Flanagan, Harun Farocki, Mónica Rikic, Blast Theory, Roc Herms) que fan avançar l'univers videojoc, així com els diferents dispositius que ens han convertit en una societat videoludificada (telèfons, youtubers i 'e-sports').

Ni els videojocs són només per canalla –la mitjana d'edat dels jugadors ronda els 35 anys– ni són dolents 'per se'. Descobriu-ho en aquesta mostra lúdica; us hi esperen 'Donkey Kong', 'Gris', 'Monument Valley 2', 'Pac-man', 'Sísif', 'Super Mario World', 'Bubbles' i 'Asteroids', entre d'altres.

 

NO T'HO PERDIS: les millors exposicions de la cartellera.

Detalls

També t'agradarà
    Últimes notícies