Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Girona, Temps de Flors

Girona, Temps de Flors 2015: les millors exposicions

Una selecció dels espais amb muntatges florals més espectaculars i artístics

Escrit per
David Jiménez
Publicitat

1.  Plaça dels Jurats
Entre els Banys Àrabs i el Monestir de Sant Pere de Galligants trobem aquesta tranquil·la plaça que deu el seu nom als Jurats de Girona, màxim òrgan de govern local de la ciutat des del segle XIII fins a principis del segle XVIII. En aquesta edició s’hi podrà veure un projecte floral que representarà els personatges dels jurats.

2. Capella de Sant Nicolau
Tons blancs i verds en un jardí fictici i un pastís d’aniversari gegant és l’exposició que es pot veure en aquesta capella funerària. Avui dia s’utilitza com a sala d’exposicions, és d’estil romànic, data del segle XII, té una sola nau i havia tingut una planta central. L’exposició de flors d’enguany vol fer una al·legoria a una revetlla.

3. Banys Àrabs
Un mar fet amb roses de paper, un muntatge vertical fet amb orquídies i escales velles, un petit homenatge al món del circ, una commemoració del 60è aniversari de Temps de Flors amb un projecte que combina l’aspecte efímer de la flor natural i la resistència de la flor artificial, una proposta per transportar-nos als orígens dels Banys Àrabs i una representació de la criatura mitològica de l’Anfisbena. Aquestes són les propostes que podeu veure en els diferents espais dels Banys, un dels més visitats de l’exposició.

4. Basílica de Sant Feliu
L’església de Sant Feliu, distingida el 2011 com a Basílica, va ser la primera Catedral de Girona fins al segle X i acull, entre altres, el sepulcre de Sant Narcís. Floristes professionals presenten els seus treballs en les capelles interiors i les escoles de la ciutat han participat amb el projecte de l’escalinata.

5. Catedral de Girona
Tres són els espais que s’han de visitar de la Catedral: el claustre, les escales i els soterranis. Al primer, i sota el nom de “Blanc de blaus. Jardí neoclàssic”, s’hi pot veure una exposició que combina flors de color blau i blanc, com les roses, orquídies, lliris i hortènsies.
Les escales captivaran les vostres mirades i, com no podria ser d’una altra manera, commemora els 60 anys de #TempsDeFlors amb 60 rams blancs i un pastís en forma d’espai enjardinat amb un sortidor al centre i focus lluminosos.
Als soterranis hi ha un projecte inspirat en el diluvi universal, un altre que representa l’evolució vegetal i un jardí amb una avinguda vorejada per rams de roses i xiprers, amb una rosassa al centre que emula de la Catedral, feta amb plantes de Kalanchoe.

6. Església de Sant Lluc
És la seu del concurs de flors. Cada any, totes les persones que vulguin,  no són professionals, hi poden participar. A més, en aquesta edició acull un petit muntatge amb quadres de l’artista Lluís Roura i “ovelles” de l’artista Martirià Figueras.

7. Torre Gironella i Jardins dels Alemanys
Antiga fortificació de la ciutat, la Torre Gironella era la més important i alta de totes les torres gironines. Ha patit danys al llarg dels segles i el 1814, per ordre de Napoleó, les tropes franceses la van volar quan es retiraven de la ciutat. Allà mateix, els jardins dels Alemanys s’integren amb les restes de la caserna dels mercenaris alemanys destinats a Girona a finals del s.XVII. Aquest any les exposicions en aquests espais es ret un homenatge a la vida i mort de Salvador Dalí i la seva musa, Gala. S’hi veuran representats la icona de l’elefant de Dalí, passejant pel castell de Púbol, i un camí al mig del bosc, fet amb pins i plantes blanques, que simbolitza l’origen i la infància de Gala.

8. Edifici de les Sarraïnes
Estructures metàl·liques en forma d’animal, amb elements d’època i decoracions florals inspirades en els animals. Aquesta és la proposta al soterrani de les Sarraïnes, un espai amb poca llum, amb un projecte basat en l’ús que tenia la part inferior de les cases: l’allotjament del bestiar.

9. Casa Lleó Avinay
Propietat d’un dels jueus més rics que hi havia a la ciutat l’any 1492, aquesta casa particular obres les portes i acull propostes de flors congelades, flors cristal·litzades i cristalls de gel, en honor de Masaru Emoto, l’autor japonès conegut per les seves afirmacions sobre els poders de l’aigua. A la Casa també hi podem veure la primera flor de la primavera, un muntatge amb l’arbre de la vida i arrels de diferents colors i textures sorgides de terra.

10. Església de Sant Martí
Aquest antic convent i col·legi dels jesuïtes és ara una de les esglésies més antigues de Girona. Tranquil·la i recollida, als peus d’aquesta església hi ha les famoses escales de Sant Martí i aquest any s’hi representen 'Les quatre estacions'.

Guia essencial de Girona

Publicitat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat