Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 15 restaurants imprescindibles de Girona

15 restaurants imprescindibles de Girona

Dinar, sopar o esmorzar: si teniu gana i voleu menjar bé aquests són els millors establiments de la capital del Gironès

Plaça Independència, Girona
©Jordi S. Carrera Plaça Independència, Girona
Advertising

Els amants de la bona cuina tenen un paradís a Girona. A més d'acollir el millor restaurant del món, la ciutat ofereix un munt de llocs on poder endrapar a preus per a totes les butxaques. Tapes, hamburgueses, plats de tota la vida o creacions gastronòmiques... Sigui el que sigui allò que busqueu, aquests bars i restaurants no us defraudaran!

Podeu trobar tots els restaurants, reserva de menús, crítiques i promocions a l'aplicació Gironain

König

La fama precedeix aquest ja emblemàtic establiment on fan, sens dubte, les millors patates braves de la ciutat. Un local que porta el segell de qualitat de bon gironí. Al König  podreu trobar una extensa carta de suculentes hamburgueses, entrepans i plats combinats que, acompanyats d’una cervesa us sortirà a un preu immillorable i us deixarà ben satisfets. Si està ple, us recomanem provar sort al de la plaça de la Independència.

Tokio Teppanyaki

Què, una de sushi? Tant si busqueu un sopar romàntic com si aneu amb la colla d’amics, aquest restaurant japonès no us deixarà indiferent. D’ambient íntim, però espaiós, ofereix una carta variada a una bona relació qualitat-preu. Si voleu gaudir d’una vetllada especial, podeu reservar un espai privat. En canvi, si preferiu una mica d’espectacle, proposem seure en una de les grans taules teppanyaki, on un cuiner prepararà el menjar davant vostre.

Advertising

Txalaka

Un restaurant basc regentat per gironins amb una dècada d’història. Els ‘montaditos’ són l’estrella del local i la filosofia és senzilla: agafa un plat, atipa’t de tapes fins que no puguis més i, en acabar, un cambrer comptarà els escuradents que hagis deixat per passar-te a cobrar. El menjar barreja la cuina basca i la tendència catalana i inclou plats com l’amanida de xató o l’esqueixada de bacallà. També disposen de menús econòmics i de plats més elaborats.

Le Bistrot

El millor de Le Bistrot és la seva ubicació a la pujada de les escales de Sant Martí, un dels racons més fotografiats per Temps de Flors. Potser per això, aquest any 2014 ha estat escollit en un concurs per internet com el lloc més romàntic de l’Estat. Si aconseguiu seure a prop de la finestra, tindreu un punt privilegiat per contemplar les exposicions florals. L’ambient bohemi que s’hi respira ha contagiat, fins i tot, la seva especialitat: pizzes casolanes sobre pa de pagès. Bon profit!

Advertising
Crêperie Bretonne (Girona)

Creperie Bretonne

Una furgoneta vintage blava dóna la benvinguda a aquest local. Ple de cartells, anuncis i mobles antics, fins i tot els seients són peculiars butaques de cinema dins un espai que emula un autocar. De fet, si teniu sort, potser trobeu lliure la taula dins la furgoneta (l’altra meitat del vehicle fa de cuina). Quant a la carta, el menjar estrella són les conegudes crepes franceses, en totes les combinacions possibles. I encara que tingueu molta gana, amb una de sola ja en tindreu prou.

+CUB

Després de començar l’aventura com a bar musical a Platja d’Aro, els amos del +Cub van decidir voltar pel món fins que, en tornar, van traslladar-lo a Girona afegint un “+”. Ara aquest local és alhora cafeteria, restaurant i cerveseria al mig de la plaça Catalunya. La cuina de Jordi Armengol s’elabora amb productes de proximitat i la presentació és excel·lent: no deixeu de provar les tapes d’autor o, com les anomenen, “petites queixalades de plaer”.

Advertising

Llevataps

La seva ubicació privilegiada al bell mig del Barri Vell, a la cruïlla entre el carrer de Ciutadans i de la Cort Reial, fan d’aquest un dels restaurants més buscats. Utilitzen productes locals de temporada i frescos. El bacallà amb caramel de cervesa i teula o el filet de vedella de Girona són alguns dels plats estrella. Ah, i la carta de vins és de l’Empordà.

Draps

Decoració minimalista per a plats de grans dimensions. Intimitat i modernitat acompanyen una carta no gaire extensa, però d’una qualitat que ho compensa. La seva filosofia,“Cuina per compartir”, així que si sou llops solitaris ­-o gelosos del menjar-, aquest no és el teu lloc. No oblideu deixar lloc per a les postres, perquè el doble pecat de xocolata és mortal.

Advertising
Casa Marieta (Girona)

Casa Marieta

Un dels restaurants de referència de Girona. La centenària Casa Marieta va ser fundada el 1892 durant la primera etapa del moviment modernista. També estava en plena inauguració del tren que connectava la ciutat amb Sant Feliu de Guíxols. La cuina és casolana (xai rostit, ànec amb peres…) amb una quarantena de plats a escollir, a banda dels de temporada. El preu mitjà per comensal ronda entre els 17 i 23 euros.

Jardins de la Mercè

Paga la pena apropar-se als Jardins de la Mercè encara que sigui per fer unes copes a la fresca a l’espectacular jardí que li dóna reputació. Un espai gastronòmic i cultural on podreu gaudir de concerts en directe en un dels molts racons amagats que hi ha. També se solen fer recitals de poesia i exposicions artístiques. El menjar també és bo i la presentació, de disseny, amb preus per a totes les butxaques.  

Advertising