Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Girona, Temps de Flors
©Pere Duran

Girona, Temps de Flors 2015: Un riu d’emocions

Del 9 a 17 de maig, us convidem a descobrir Girona, una petita ciutat amb grans tresors i moltes flors

Escrit per
David Jiménez
Publicitat

El mes de maig és el gran moment de Girona. Els carrers s’omplen d’una enorme multiculturalitat, guiats tots per un mapa dels espais florals que engalanen els patis i monuments més màgics. Aquest festival atrau centenars de persones de tot arreu, que visiten la ciutat per un fet que va més enllà de les flors: el sentiment de col·laboració desinteressada que es destil·la i que emociona tothom que s’hi apropa. Són desenes, centenars, els voluntaris que treballen al llarg de molts mesos per guarnir la ciutat i oferir la millor versió de Girona al món.

La 60a edició de 'Girona, Temps de Flors' és especial i representa la culminació d’un projecte col·lectiu. Enguany es podran visitar 164 projectes florals repartits per 134 espais de la ciutat. Com cada any, el festival treballa per presentar novetats que millorin i renovin l’experiència. Així, es podran veure projectes florals a l’antic Cinema Modern, un emblemàtic edifici on fa 14 anys que no hi entra ningú, pendent de l'última reforma que l’ha de convertir en un centre d’estudi de la música.

També es compta la col·laboració especial de la ciutat belga de Gant, que engalanarà el mil·lenari Monestir de Sant Daniel, el riu Onyar, on es podrà veure un espectacular projecte floral flotant especialment bonic a la nit, o la Casa Pastors, futur Museu d’Art Modern i Contemporani de Girona que acollirà una exposició floral i també una mostra de les millors obres del pintor Enric Marquès.

El festival comença el dissabte 9 de maig a les 10 hores, però la inauguració oficial es fa a les 11 hores a les escales de la Catedral, un acte que podreu seguir també per 'streaming' des del web de Temps de Flors. L'horari de les exposicions serà de 10 h a 22 h però s'allarga el dissabte 9, dimecres 13 i dissabte 16, fins a les 24 hores.

Com arribar-hi
La manera més fàcil d'arribar a 'Girona, Temps de Flors' és el tren. Al web del festival  trobareu l’enllaç directe per accedir al descompte del 35% que Renfe ofereix en tots els trens AVE i AVANT des de qualsevol punt de l'Estat (no per als trens internacionals) i les línies de Rodalies. A més, Renfe ha reforçat el servei de les línies R11 (Barcelona Sants-Girona-Portbou) i de rodalies RG1 (Portbou/Figueres-Blanes/Mataró) amb més de 100.000 places.

Si tot i així voleu venir amb cotxe, us recomanem que no aparqueu al centre de la ciutat perquè sol estar ple des de primera hora del matí. A diferents punts de la ciutat trobareu aparcaments dissuasius gratuïts i a partir d’allà podeu anar a peu o en transport públic fins al centre.

Col·laboració ciutadana

Aquest gran esdeveniment es du a terme amb la col·laboració pública i privada, però sobretot per la feina totalment desinteressada de prop de 1.000 voluntaris. La implicació de tota la ciutat permet que cada any es pugui gaudir del que ja és la festa floral de Catalunya i una de les més importants d'Europa. Per traslladar aquesta imatge, la ciutat organitza diferents concursos, com el d'Instagram, amb l'etiqueta #instaflors, que l'any passat va rebre més de 5.000 fotografies, o el concurs #SmartFilms, un concurs de curtmetratges fets amb mòbils de temàtica lliure i que és el més ben dotat econòmicament de l’Estat (el primer premi són 1.000 euros).

Per no perdre-us cap detall, us podeu descarregar l'aplicació gratuïta Gironain, on trobareu tota la informació de Temps de Flors i de la ciutat (cultura, turisme, comerç, oci, esport, restaurants, cafeteries, promocions...). Us recomanem que mireu l’apartat 'NOWW' de l’app, que us informa en temps real i de forma geolocalitzada tot el que passa al vostre voltant i la distància a la qual un es troba.

Guia essencial de Girona

Publicitat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat