Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La Barcelona més divina

La Barcelona més divina

Això sí que és una experiència religiosa i no la del Vaticà...

BarSorRita.jpg
Sor Rita
Advertising

El conclave està reunit, han començat les votacions per escollir el nou Papa. Només en pot quedar un. Submergits en aquest ambient eclesiàtic, us parlem de la nostra Barcelona més celestial: restaurants, bars, botigues, teatre i exposicions que us faran tocar el cel.

Creus que falta algun lloc "celestial" important que hauria de ser a la llista? Ens ho pots dir als comentaris de sota.

12 temples pagans de Barcelona

Locals de nit, Bars

La Chapelle

icon-location-pin Eixample

Estret i petit, aquest bar de copes d'ambient gai destaca per la seva decoració inspirada en temes religiosos. Per arribar al final, us haureu de refregar amb tots els clients que s'acumulen al costat de la barra intentant demanar una copa, de les més econòmiques de la zona.

Can Deu

icon-location-pin Les Corts

Aquest bonic palauet del 1897 –habitat durant dècades per la família Deu, que produïa vins i anisats a Les Corts– es va convertir, el 1986, en un Centre Cívic municipal; així que no us deixeu intimidar pel seu esplendor; podeu entrar-hi sense complexos. Gaudiu de la decoració típica del segle passat i remateu la tarda amb un cafetó al bar, que ocupa un mirador vidrat amb vistes a un jardí espectacular, amb glorieta inclosa. Us costarà de creure que encara quedin racons amb tant d'encant com aquest!.

Advertising
Restaurants, Hamburgueses

Santa Burg

icon-location-pin Sants - Montjuïc

Un dels locals de la ciutat dedicats en cos i ànima a convertir l'hamburguesa en un aliment de qualitat, saludable i, sobretot, deliciós. Tenen una gran varietat d'hamburgueses de creació pròpia, que, sempre que és possible, es poden adaptar als gustos del client. No us perdeu la Richard Burger, amb ceba confitada, foie gras i ou. Xavier Pellicer, un dels socis, ha col·laborat en la creació de la carta. –M.A

Botigues, Art, artesanies i aficions

Antiga Cereria Luís Codina

icon-location-pin El Gòtic

Aquesta botiga té, ben segur, un genius loci, un esperit en forma de serp que, segons la mitologia romana, protegia el lloc. Una tutela que aviat rondarà els dos-cents anys perquè, segons sembla, ja existia com a cereria el 1825. A començament del segle XX entren a escena els fabricants d’espelmes i ciris Codina, de Mataró, que blanquejaven els seus productes al sol del Maresme. De la línia litúrgica, hi ha calzes i crucifixos, i també objectes i icones de plata. Sense oblidar els rosaris, les medalles i les estampes. Sant Pancraç i la Moreneta són les imatges religioses més venudes juntament amb els naixements i les figures de pessebre.

Advertising
Què fer, Activitats literàries

L'últim abat

Quarta novel·la del periodista Martí Gironell, amb títol i coberta escollits per votació popular, L’últim abat insisteix amb els episodis històrics: ara, la resistència d’un poble del Bages a l’embat imperialista del rei Felip II. Proclamar amb megàfon que has dormit a la ceŀla d’un monjo benedictí (amb connexió a internet i videoxats) al monestir de Sant Benet per reviure i amarar-te del lloc sobre el que escriuràs no fa més artista sinó que destapa una estratègia comercial poc fina a la qual, l’autor, se suma a cegues.

Time Out diu
Bars i pubs, Bars nocturns

Sor Rita

icon-location-pin El Gòtic

Ingredients: un rajolí de Carmen de Mairena, un polsim de Pepi, Luci i Bom, una llenca de Paco Clavel, un trosset de Falete, dos grams de Paca Carmona, la ratlladura d’un ull de poll de Marujita Díaz i oli. Moltíssim oli. Benvinguts al Sor Rita, possiblement el tuguri més kitsch de Barcelona, l’únic bar que ha aconseguit colar la seva foto a l’Enciclopèdia Catalana per il·lustrar la definició de petardeo.

Time Out diu
Advertising
Botigues, Pastisseries

Caelum

icon-location-pin El Gòtic

Ave Maria Puríssima! No us ho prengueu com una blasfèmia: és l'expressió que se us escaparà quan visiteu aquesta botiga del Casc Antic de Barcelona. Aquí tenen tota mena de dolços elaborats en convents per monjos i monges d'arreu del país. També funciona com a petita cafeteria i el seu te és protagonista amb una bona selecció. Tota una temptació... divina.

Restaurants, Mediterrània

Pla dels Àngels

icon-location-pin El Raval

Plats arrelats a la cuina tradicional catalana amb un toc creatiu, amb el segell inconfusible de la seva creadora, l'Ada Parellada. Una carta ben estructurada –amanides, pastes, carpaccios i segons–, amb prou opcions perquè el client trobi el que li ve de gust sense atabalar-se.

Advertising
Restaurants, Mediterrània

La Vinya del Senyor

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Vi a copes i coses per picar just davant de Santa Maria del Mar. Els cambrers assesoren el client amb bon criteri. –T.M

Restaurants, Cuina contemporània

Dos Cielos

icon-location-pin Sant Martí

Aquest restaurant ofereix una cuina de gran altura, elaborada pels bessons Javier i Sergio Torres, des de l'últim pis de l'hotel Me. Cuina molt original amb sabors de països llunyans, amb plats com la crema d'arrels amazòniques amb caviar de Sagú. Premi especial del jurat Time Out 2009. –M.A

Advertising