Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nits al Castell de Montjuïc

Les Nits al Castell de Montjuïc que no us podeu perdre

Aquest mes de juny, teatre, dansa, poesia, cultura popular i circ us obren les portes del Castell de Montjuïc en sessió nocturna.

Escrit per
Contingut patrocinat
Publicitat

Hi ha pocs llocs a la ciutat que ajuntin tants valors i tan diversos com el Castell de Montjuïc: una cruïlla on història, cultura, territori i paisatge van de la mà. Un any més, la fortalesa s'obre als visitants durant les nits del mes de juny i ho fa per a omplir-se de manifestacions culturals que representen el bo i millor de la ciutat. De la potència dels barris al geni dels nostres creadors, de l'art més popular a l'avantguarda més trencadora. Vivències contemporànies que amararan els murs del passat i que els donaran nova vida. Benvinguts un cop més a les Nits al Castell de Montjuïc!

Festival Píndoles de teatre breu
  • Què fer

La cinquena edició del Festival Píndoles us proposa tres vetllades, del 7 al 9 de juny, amb espectacles de caire íntim i de durada breu per a un nombre limitat d’espectadors. Una ocasió fantàstica per tornar a habitar espais del Castell que solen estar tancats al públic i que es converteixen, de manera excepcional, en escenaris d’històries on s’hi barregen èpoques i disciplines, del circ a la dansa, passant per la poesia i el teatre d'objectes, tot embolcallat amb un aire de descoberta.

150 anys de Poble Sec
  • Què fer

El barri del Poble Sec celebra els seus 150 anys d’existència i el Castell de Montjuïc també s’ha volgut afegir a la festa amb tota una jornada de portes obertes. El dia començarà amb el primer cros de muntanya de Montjuïc, que passarà pels voltants del Castell i que organitza l’entitat C.A. Running: a les 9 h. correran les categories infantils i a les 11 h. es farà la sortida absoluta. A partir de les 11 h., també, el pati d’armes del Castell acollirà tallers familiars a càrrec de Tata Inty, que s’allargaran fins les 14 h. La tarda començarà carregada d’adrenalina i tradició, amb castells: a partir de les 17.30 h. els Castellers del Poble Sec celebraran el seu vintè aniversari amb una jornada castellera ben especial. S’obrirà amb la Muixeranga de Barcelona i continuarà amb les colles del Poble Sec, de Sants, la dels Xiquets de Tarragona i la de Madrid. Ché Sudaka en concert tancarà la jornada a partir de les 22.30 h. i DJ Partizana farà la resta fins la 1 h. de la matinada. 150 anys no es fan cada dia!

Publicitat
Combinat de Circ
  • Què fer

El millor circ envairà el Castell de Montjuïc de la mà de l’Ateneu Popular de Nou Barris amb el muntatge ‘Combinat de circ’. Un espectacle de circ, inèdit i radicalment contemporani, que dialoga de tu a tu amb el castell i els seus racons. José Luis Redondo serà el mestre de cerimònies de la nit i conduirà amb tot l’humor i el desvergonyiment números de trapezi fix, corda llista, bàscula i mans a mans a banda d’altres sorpreses que no es poden desvetllar…

Dansa amb ‘Àer’ i ‘Nuà’
  • Què fer

L’última de les Nits al Castell de Montjuïc posarà el focus en la dansa, en col·laboració amb el centre de dansa i arts vives El Graner. Dues propostes ben genuïnes inundaran de moviment el pati d’armes: ‘Àer’ és un muntatge de Laia Santach, una peça de dansa contemporània i música electrònica que adreça una mirada actual i social a la dansa tradicional popular del contrapàs, mentre que ‘Nuà’ és la conjunció d’una veu, la d’Anaïs Oliveras, i un cos, el de Raquel Gualtero, creadora de la peça, que es trenaran a partir d’obres musicals dels segles XI i XII i que es proposen “embolicar” i nuar els espectadors.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat