Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Martí Sales
Martí Sales

Literatura en streaming

Editorials, autors, poetes i centres culturals s'estan abocant a les xarxes socials per continuar en marxa

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Poetes que fan recitals, autors que presenten llibres a Instagram, centre culturals que traslladen a les xarxes les trobades previstes, editorials que munten saraus literaris... La literatura en viu no para pel coronavirus. I aquí us oferim un seguit d'iniciatives que estan fent furor. La creativitat dels nostres autors i autores estan deixant-nos astorats.

NO T'HO PERDIS: 2.000 pel·lis 'online' i gratis amb el carnet de la biblioteca

Club de lectura en pijama

L'editorial Blackie Books s'ha tret del barret un club de lectura en pijama que farà a Instagram. Es faran lectures i monòlegs, es compartiran textos, es faran antologies amb els relats dels lectors, hi haurà coses per pensar, altres per riure, també per a les nenes i els nens. La primera sessió anirà a càrrec d'Elisa Victòria, autora de 'Vozdevieja', el dijous 19 de març, a les 18.30 h.

Publicitat
Ruda Fem. Fest a YouTube

La llibreria La Carbonera tenia previst un festival de literatura feminista durant el mes de març amb més de 50 autores participants, i ha traslladat molts actes al seu canal de Youtube. Per ara, han fet un vermut feminista amb Bel Olid, Zinteta i Patrícia Luján. I tenen previst, el dia 20, a les 19 h, la presentació de 'Leia, Rihana i Trump' com el feminisme ha transformat la cultura Pop amb Proyecto UNA. El dia 21, a les 19 h, conversa entre Laia Asso i Marta Carnicero sobre maternitat feminista i dels llibres 'El cel segons Google' i 'Ventres de paper'. I el dia 28, a les 19 h, conversa entre Mireia Boya i Maria Climent per parlar de dones i salut i dels llibres 'Gina' i 'Trencar el silenci'.

@poetadguardia a Twitter

@poetadguardia a Twitter

El compte de Twitter @poetadguardia, estrenat el 14 de març, està llançant cada dia un poema escrit expressament per diferents poetes per fer front al confinament. El va estrenar Josep Pedrals i ja podeu veure poemes de Martí Sales i Núria Martínez Vernis.

Publicitat
PoesiaFest40 a Instagram

PoesiaFest40 a Instagram

Els dies de confinament també ha vist néixer PoesiaFest40, un festival de poesia virtual. Cada vespre, de dimecres a dissabte, a les 19 h, un munt de poetes recitaran en directe des del seu compte d'Instagram. Podeu seguir Carles Rebassa, David Caño, Lluís Calvo, Jaume C. Pons Alorda, Laia Maldonado, Estel Solé...

Un llibre al dia d'Anna Gual

Un llibre al dia d'Anna Gual

La poeta Anna Gual ha decidit fer servir el seu compte d'Instagram (@anniegual) per portar a terme, cada dia a les 18 h, una lectura d'un llibre seu. En té set i, per tant, la cosa s'acabarà diumenge 22 de març. Dilluns 16: Implosions. Dimarts: L'ésser solar. Dimecres: Símbol 47. Dijous: Molsa. Divendres: El tubercle. Dissabte: Altres semideus. Diumenge: Ameba

Publicitat
OnaLlibres a Instagram

La llibreria Ona ha traslladat totes les seves activitats culturals a Instagram. Cada matí, per exemple, faran un contacontes a càrrec de la llibretera Meri Ral. A la tarda, entre les 18 i les 19 h, hi ha xerrades, presentacions de llibres i un munt d'activitats.

 

Publicitat
La Calders facilita cites literàries

La Calders facilita cites literàries

Recomanadors compulsius, els de la llibreria Calders han pensat de fer la feina fàcil a tots els que estiguin treballant. "Qui estigui escrivint, treballant... i necessiti una cita d'un llibre que no té o cregui recordar que algú deia alguna cosa sobre algún tema que ara no li ve al cap, que ho demani per Twitter", deien. Ja estan a tot drap amb el tema.

#Apoyatulibreria
Foto: La Central

#Apoyatulibreria

Amb el hashtag #Apoyatulibreria, Penguin Random House ha organitzat un club de lectura setmanal. Serà dinamitzat per un llibreter convidat que cada dilluns proposarà als seguidors un llibre per llegir durant la setmana. Els divendres, l'autor del llibre proposat contestarà totes les preguntes que els lectors hagin anat formulant durant la setmana.

Publicitat
Contes en veu alta

En Veu Alta és una societat dedicada a la literatura en àudio formada per Maribel Gutiérrez, Miquel Llobera i Anna Maria Villalonga. Ara mateix disposen de 114 relats en àudio. Poca broma.

Recomanat

    Més de Time In

      També t'agradarà
        Publicitat