Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

2.000 pel·lis 'online' i gratis amb el carnet de la biblioteca

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Si us agrada el cine, això us emocionarà. La xarxa de biblioteques públiques és probablement un dels millors serveis públics i culturals que tenim: milers de llibres al nostre abast, gratis. Des de 2008 la xarxa va estrenar una nova opció per fer les delícies dels cinèfils. Es tracta d'un servei d'accés a pel·lícules i documentals online, al qual podeu accedir amb el vostre número de carnet a eBiblio.cat.

De moment la plataforma eFilm –així es diu el servei– té 2.000 pel·lícules disponibles, entre ficció i documentals. Amb el carnet de la biblioteca cada usuari pot veure'n 8 al mes (2 a la setmana), completament gratis, independentment dels llibres i altres documents que es tinguin en préstec. Un cop heu seleccionat la pel·lícula, teniu 72 hores per veure-la, ja sigui des de l'ordinador, des d'una tablet o des del mòbil.

Accedir-hi és tan fàcil com entrar a eBiblio.cat, iniciar sessió amb el número del vostre carnet de biblioteca i la contrasenya (si no l'heu canviat és la vostra data de naixement sense espais i amb l'any sencer) i clicar a l'apartat 'pel·lícules', a la columna de l'esquerra. Quan feu clic a 'visualitzar', entrareu a la pàgina d'eFilm on podreu consultar tot el catàleg de pel·lis 'online'. A 'audiovisuals' les trobareu ordenades per categories i subcategories. A l'apartat 'el meu compte' podeu crear les vostres llistes.

Entre els 2.000 títols que hi ha disponibles actualment al catàleg, hi trobareu pel·lícules estrenades en els últims anys com 'La vida de Adèle', d'Abdellatif Kechiche, '10.000 km', de Carlos Marqués-Marcet, 'Magical Girl', de Carlos Vermut i 'Història de la meva mort', d'Albert Serra, per dir-ne quatre. També podreu veure documentals com 'Taxi Téhéran', de Jafar Panahi i 'Ciutat Morta', de Xapo Ortega i Xavier Artigas. I això no és tot, l'oferta de concerts enregistrats i cinema infantil i familiar, tot i que més reduïda, val molt la pena. L'apartat de cinema clàssic i de culte és una meravella. La prova: Hi ha 'Paris,Texas' de Wim Wenders, 'Fitzcarraldo' de Herzog, 'Opening Night' de Cassavetes, 'La semilla del diablo', de Polanski... En fi, per quedar-se a casa tot l'hivern.

El nou catàleg audiovisual online de la xarxa de biblioteques beu del catàleg de Filmin, que té més de 10.000 títols disponibles.

NO T'HO PERDIS: El TOP 5 de la cartellera de cine

Últimes notícies

    Publicitat