Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Black mirror
Black mirror

Llibres, sèries i pel·lícules per a ‘geeks’ aquest estiu

L'entreteniment més refrescant per als amants de la tecnologia

Escrit per
Germà Bustamante
Publicitat

Si sou dels que aprofiteu l’estiu per desconnectar i dedicar-vos a llegir o a repassar pel·lícules i sèries que no heu pogut veure durant l’any, benvinguts, primera prova superada. I sou dels que us agraden les intrigues ‘hackers’ i les trames tecnològiques, deixeu anar el vostre costat més ‘geek’ i seguiu aquestes recomanacions. En teniu per a unes quantes hores de diversió en format llibre, film i sèrie.

No t'ho perdis: Us agrada el bon cine? Aquestes són les nostres pel·lis favorites de la cartellera

‘Un fantasma en el sistema’

Kevin Mitnick i William L. Simon són els autors d’aquesta història real d’un dels 'hackers' més famosos de la història, plena de fugides espectaculars i intrigues més pròpies de les pel·lícules d’acció que no pas d’un llibre. Llegir-lo serà com si entréssiu directament dins de la pel·lícula!

‘Las mil caras de Anonymous: hackers, activistas, espías y bromistas’

Gabriella Coleman repassa de manera exhaustiva, i amb tot tipus de documentació, la història i la singladura d’aquest grup articulat al voltant del 'hacktivisme'. Ha estat un volum aclamat per personatges de l’envergadura de Julian Assange. O sigui que ja us assegurem que és absolutament apassionant!

Publicitat

'Her'

El film narra la història de Theodore Twombly, un noi que comença una relació d'amistat amb la Samantha, la personalització d'un sistema operatiu de companyia anomenat OS1. L'amistat entre home i màquina acaba traspassant els límits quan els sentiments de totes dues parts comencen a aflorar... i de quina manera. Encara que pugui semblar impossible, l'emotivitat és ben present. Pot existir l'amor entre home i màquina?

'Aux yeux de tous'

No us confongueu amb el film que protagonitzava Julia Roberts i Nicole Kidman. En aquest cas, l'acció es desenvolupa a París i el protagonista és també un 'hacker' que té accés a totes les càmeres de seguretat de la ciutat. Des d'allà és testimoni d'un terrible atemptat en una estació de tren. El repàs a la successió dels fets el durà a descobrir que els vertaders responsables de la massacre no són els que volen fer creure a l'opinió pública. Un thriller en estat pur!

Publicitat

'The Circle'

Una adaptació del best-seller homònim de Dave Eggers. The Circle és una empresa que treballa en el camp de la tecnologia i aplica la transparència a totes les facetes de la vida de les persones. Però hi ha límits ètics que, un cop superats, posen al descobert el costat fosc humà. El duel interpretatiu entre Emma Watson i Tom Hanks és de primera divisió!

'Black Mirror'

Si busqueu una sèrie on la tecnologia aparegui a tot arreu, aquesta és 'Black Mirror'. Creieu-nos si us diem que les quatre temporades són autèntiques obres d'art de guió i d'interpretació. Històries fosques, que qüestionen la relació humana amb la tecnologia i que fins i tot us poden arribar a fer perdre la son.

Publicitat

'Halt and catch fire'

Si us agrada barrejar tecnologia i història (història en majúscula), aquesta és la vostra mitja taronja. Aquesta sèrie de quatre temporades abasta el període que va des de mitjans de anys vuitanta (i la irrupció dels primers ordinadors) fins a mitjan noranta (amb l'arribada de les comunitats en línia i els cercadors). Una autèntica revolució tecnològica a final del segle XX!

'Mr Robot'

Complots entre empreses, 'hacktivisme'... Elliot Alderson és un enginyer de ciberseguretat a l'empresa E. Corp. En les seves hores lliures entra en contacte amb un grup de hackers que es fan dir fsociety i que tenen com a objectiu d'eixugar els deutes dels consumidors que gestiona, precisament, E. Copr. Us imagineu quants de maldecaps pot generar aquesta situació?

Publicitat

No en teniu prou. En voleu més? Doneu un cop d'ull a Internet Segura i descobrireu més títols de llibres, de sèries i de pel·lícules per a viure un estiu tecnològic.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat