Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right On anem? 10 descobertes culturals en FGC

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Colònia Güell1/10
Passejar per la Colònia Güell vol dir tornar al passat, quan la indústria tèxtil va irrompre amb força a Catalunya, però també vol dir gaudir d’una arquitectura més que singular. Començada a construir el 1890 per iniciativa de l’empresari Eusebi Güell, es va diferenciar de la resta de colònies industrials catalanes en què Güell va procurar que a la colònia no hi faltessin equipaments culturals i religiosos. Fidel a la seva faceta de mecenes cultural, Güell va incorporar el corrent modernista a la colònia al encarregar projectes als millors arquitectes de l’època entre els quals s’hi trobava Antoni Gaudí, responsable de la fabulosa església que hi trobareu al conjunt entre d'altres meravelles. El Combinat Güell inclou un bitllet d’anada i tornada de 2 zones, l’entrada a La Cripta i una guia d’àudio. El punt de sortida dels trens a Barcelona ciutat és l’estació d'FGC de Plaça Espanya.
Catalunya en miniatura2/10
A qui no li agrada tenir un país als seus peus? Les 147 maquetes d’edificis de Catalunya han convertit a Catalunya en miniatura en el complex de reproducció en miniatura més extens d’Europa. El Camp Nou, la muntanya de Montserrat, les obres rellevants d’Antoni Gaudí... tot reproduït idènticament a escala, ben petit, amb tot luxe de detalls. Visiteu Catalunya en un tres i no res! Per 16 euros els adults i 12 els infants,el bitllet combinat inclou el viatge en tren fins a Sant Vicenç dels Horts, el trasllat en bus fins a Torrelles de Llobregat i l’entrada a Catalunya en Miniatura. Es pot adquirir a totes les màquines de les estacions d'FGC de la línia Llobregat-Anoia.
La Pedrera3/10
Quan el famós edifici d’Antoni Gaudí es va acabar de construir, el 1912, l’obra era tan moderna per a la societat de l’època que la dona que la va finançar, Roser Segimon, va ser objecte de tot tipus de burles. Amb el temps, però, es va convertir en Patrimoni de la Humanitat i en un dels edificis més emblemàtics de la capital catalana gràcies a les seves formes arrodonides. Segur que en tot l'edifici no hi podreu trobar ni una línia recta! El bitllet combinat inclou el trajecte d'anada i tornada fins a l’estació de Provença, des de qualsevol estació de la línia Barcelona-Vallès d’FGC i l'entrada a La Pedrera.
mNACTEC4/10
Situat en una antiga fàbrica tèxtil modernista a Terrassa, el Museu de la Ciència i de la Tècinca de Catalunya mostra diversos avenços tècnics, científics i industrials de la història de la humanitat. Entre les exposicions hi trobareu des d'arquitectura, vehicles o energia, fins a anatomia humana o la col·lecció d’ordinadors més completa de Catalunya. Tot això, en un singular edifici modernista que ja de per si val la pena visitar. El bitllet combinat mNACTEC inclou el trajecte d’anada i tornada des de qualsevol estació de la línia Barcelona - Vallès d'FGC i l’entrada al museu. Es pot comprar en totes les màquines expenedores de bitllets de les estacions d’FGC.
Món Sant Benet5/10
Passat i futur es troben al Món Sant Benet, on a pocs metres conviuen un monestir medieval amb un innovador centre internacional de recerca de cuina. Art, gastronomia i natura es troben en aquest complex cultural, lúdic, turístic i de lleure que també inclou un hotel i tres restaurants. Un d’ells, amb estrella Michelin.   El bitllet combinat inclou el trajecte d'anada i tornada fins a Manresa Baixador amb FGC, el trajecte d'anada i tornada amb autobús fins a Sant Fruitós de Bages o fins a Navarcles i l'entrada al Monestir. Des de l’estació d’autobús fins al monestir hi ha un trajecte a peu d’uns 15 minuts de durada.
Museus d'Igualada6/10
Sabíeu que a Igualada es produeixen el 70% de totes les pells adobades de tot l’estat espanyol? El motiu no són unes condicions naturals excepcionals ni la disponibilitat de pells de qualitat sinó un fort arrelament d’aquesta indústria a la zona des del segle XIV: les primeres evidències sobre l’activitat a Igualada són de 1340! Situats a la zona del REC, el Museu de la Pell i el Museu del Traginer expliquen la història econòmica d’Igualada i la comarca de l’Anoia. A través dels antics oficis d’adobers i traginers els dos museus són una mostra gràfica del passat recent de la ciutat i de l’important paper actual com a centre internacional del tractament de la pell. El bitllet combinat inclou el trajecte d'anada i tornada fins a Igualada amb FGC, el trajecte d’anada i tornada en bus fins als museus i l'entrada al Museu de la Pell i al Museu del Traginer. Podeu adquirir el bitllet combinat a les màquines expenedores de bitllets de qualsevol estació d'FGC de la línia Llobregat-Anoia.
Museu Paperer de Capellades7/10
Ubicat a un antic molí paperer del segle XVIII, es tracta d’un dels museus més importants sobre el paper d’Europa. Conserva un important fons format principalment per eines, maquinària per a la realització del paper de manera tradicional, caràtules, tampons de fusta, papers i documents que van des del segle XII fins a l’actualitat. Al costat hi trobareu la Bassa, font natural d’on brolla un cabal de 12 milions de litres diaris, utilitzats com a energia per al funcionament dels 16 molins paperers que treballaven en aquesta zona.   El bitllet combinat inclou el trajecte d'anada i tornada fins a Capellades amb FGC, el trajecte d'anada i tornada amb autobús i l'entrada al Museu Molí Paperer de Capellades. Podeu adquirir el bitllet combinat a les màquines expenedores de bitllets de qualsevol estació d'FGC de la línia Llobregat-Anoia.
Abric Romaní de Capellades8/10
Qui hi havia, per l’Anoia, fa 56.000 anys? Tot i que no s’hi han trobat restes òssies humanes, el jaciment arqueològic de l’Abric Romaní de Capellades, situat al Cingle del Capelló de Capellades (l’Anoia), és un testimoni perfecte de com vivien els Neandertals a Catalunya. Eines, restes de fogueres i més objectes l’han convertit en un dels jaciments arqueològics del paleolític mitjà més importants d’Europa. A part d’això, es tracta d’una àrea amb un alt valor geològic i paisatgístic! El bitllet combinat inclou el trajecte d'anada i tornada fins a Capellades amb FGC, el trajecte d'anada i tornada amb autobús i l'entrada al NEAN – Parc Prehistòric de Capellades – Abric Romaní. Hi podeu arribar des de qualsevol estació de la línia Llobregat-Anoia.
Museu de la Tècnica de Manresa9/10
El Museu de la Tècnica de Manresa està situat on antigament hi havia els dipòsits vells de Manresa, construïts entre el 1861 i el 1865 i a on es recollien i s'emmagatzemaven 12.000 m³ d'aigua provinents de la Séquia. Dues exposicions permanents d’aquest museu ens permeten entendre la història econòmica de la ciutat i del Bages en general. La primera és la ja esmentada Séquia, una gran obra de l’enginyeria medieval per a proveir d’aigua a tot el Pla de Bages. L’altra exposició permanent aborda la capitalitat de Manresa en l’àmbit de la cinteria, amb una mostra que inclou una gran varietat de productes que s’apliquen a peces de tèxtil: cintes, vetes i tota mena de productes complementaris. El bitllet combinat inclou el trajecte d'anada i tornada fins a Manresa Alta amb FGC i l'entrada al Museu. Podeu adquirir el bitllet combinat a les màquines expenedores de bitllets de qualsevol estació d'FGC de la línia Llobregat-Anoia.
Parc Natural de Collserola (© Greg Gladman / Time Out )10/10
© Greg Gladman / Time Out Què faríem, els de Barcelona i rodalies, sense el parc de Collserola? Les seves més de 8.000 hectàrees d’espai natural el converteixen en un refugi de luxe per a tots els que necessiten rodejar-se de verd. La varietat de formacions vegetals i la valuosa diversitat biològica d’aquest autèntic pulmó de la zona metropolitana van convertir-lo en Parc Natural el 2010. Totalment merescut. Podeu accedir al Centre d’Informació del Parc des de les estacions d’FGC de Baixador de Vallvidrera, Les Planes i La Floresta a la línia Barcelona-Vallès.

On anem? 10 descobertes culturals en FGC

Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya us acosten a un gran nombre d'equipaments culturals i d'oci de Catalunya. Descobriu-los!

Per Time Out en col·laboració amb FGC
Advertising

Les perles culturals, d'oci i gastronòmiques de Catalunya estan repartides per tot el país. El Món Sant Benet, la Colònia Güell, La Pedrera, el Molí de Capellades... cada comarca o província té algun lloc imprescindible que val la pena visitar, com a mínim un cop a la vida. Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya us ho posa fàcil i us acosta a tots aquests indrets de Catalunya de manera eficient, ràpida i econòmica. A la seva web hi trobareu diverses ofertes que inclouen bitllets combinats, descomptes i tarifes especials.

Per anar fent boca, aquí teniu 10 llocs que podeu visitar amb els FGC. Aprofiteu-los!

També t'agradarà

Escapades per Catalunya

Viatge

Rutes de 48 hores per descobrir el millor de casa nostra 48 hores més a... El Maresme Una escapada per gaudir del mar i les serres del litoral El Camp de Tarragona i la Costa Daurada De la Tàrraco romana a les aspres terres del Priorat El Garraf i el Penedès Costes escarpades i gust de cava i vi El Vallès Un món ple d'activitat i de racons per descobrir La Catalunya Central El cor que batega sense pressa i sense pausa El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigut amb 'Humor amarillo'? Doncs aquest fenomen ja dura segle i mig, com bé demostra l’exposició 'Japonisme. La fascinació per l’art japonès' al CaixaForum. Tot va començar el 1868, quan, després de segles d’aïllament, el Japó va reobrir els seus ports al comerç internacional. No avançaré esdeveniments, però al carrer de Ferran, per on ara passen la majoria de les manifestacions, hi havia fins a sis botigues de productes japonesos. I a Barcelona, dos museus dedicats a l’art japonès s’anunciaven a les guies turístiques. Hi havia grans col·leccionistes d’art japonès, com Josep Mansana, que va arribar a reunir més de 3.200 obres de gran qualitat.Deia que t

Els museus més curiosos

Què fer

Si ja has visitat el Picasso, la Fundació Miró o el MACBA... Quins altres museus t'ofereix Barcelona? Fora dels circuits turístics podreu trobar estranys i meravellosos museus, poc coneguts... 8 museus que mereixen una oportunitat Teatre Museu El Rei de la Màgia Barcelona i l’il·lusionisme van de la mà i una de les millors mostres és el Teatre Museu El Rei de la màgia, on es repassa la relación de la ciutat amb l’art de les il·lusions. Fundat el 1881, és un dels establiments més antics del món dedicats a la l'ensenyança i a la fabricació i venda d'articles de màgia. Museu del Perfum El catàleg del museu ho formen cinc mil peces entre flascons antics i moderns, miniatures, catàlegs, etiquetes i material publicitari antic. La col·lecció es divideix en dues parts. La primera secció mostra tota classe d'ampolles d'ungüents i flascons d'essències en ordre cronològic. Veureu coses com un tub de maquillatge per als ulls egipci o polvoritzadors eduardians i una borsa de flascons que va pertànyer a Maria Antonieta. La segona secció no està ordenada cronològicament si no per marques, amb flascons de Dior o Guerlain, així com edicions especials que van dissenyar artistes com Dalí. Museu de l'Eròtica Cal creuar la llarga perfumeria Regia per arribar a una wunderkammer que relata la his­tòria del perfum, des de l’antic Egipte fins a la perfumeria industrial. Reconeixem l’aigua de colònia 4711, contemplem les produccions de Guerlain –dels pocs mestres perfumistes que continuen en actiu–, C

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising