Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els museus més curiosos de Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Museu de Carrosses Fúnebres
Foto: Museu de Carrosses Fúnebres

Els museus més curiosos de Barcelona

Són els 'altres' museus de Barcelona: divertits, extravagants i a la vegada interessants

Advertising

Els museus canònics de Barcelona? El Picasso, la Fundació Miró, el MACBA, CaixaForum i la Tàpies, entre d'altres. Però a Barcelona hi ha altres entitats i fundacions que, allunyades dels circuit massificat, ofereixen aproximacions personals i suggeridores a les seves col·leccions.

NO T'HO PERDIS: les millors exposicions de la ciutat.

Museu del Perfum
© Museu del Perfum

Museu del Perfum

Museus i institucions Història Dreta de l'Eixample

El catàleg del museu ho formen cinc mil peces entre flascons antics i moderns, miniatures, catàlegs, etiquetes i material publicitari antic. La col·lecció es divideix en dues parts. La primera secció mostra tota classe d'ampolles d'ungüents i flascons d'essències en ordre cronològic. Veureu coses com un tub de maquillatge per als ulls egipci o polvoritzadors eduardians i una borsa de flascons que va pertànyer a Maria Antonieta. La segona secció no està ordenada cronològicament si no per marques, amb flascons de Dior o Guerlain, així com edicions especials que van dissenyar artistes com Dalí.

Museu de Cera

Museus i institucions Ciutat Vella

No és el Madame Tussauds, però el museu no està malament. És una bona idea per a una tarda de pluja o una sortida amb nens: els encantarà el submarí i el vell buc. T'advertim, ja per endavant, que les exposicions són una mica casposes (en el fons com qualsevol museu de cera) i la barreja de personatges històrics amb uns altres dels anys 80 pot resultar xocant (imaginar-vos a compositors del segle XIX amb ET, personatges de Star Wars, JR o Lady Di). Per acabar la jornada, aneu a prendre alguna cosa a El bosc dels fades, la cafeteria temàtica del museu, que bé mereix una visita encara que no consumiu.

Advertising
Museu de Carrosses Fúnebres
© Museu de Carrosses Fúnebres

Museu de Carrosses Fúnebres

Què fer Barcelona

Aquesta col·lecció de carrosses funeràries va crear-se l'any 1970 i està formada per 19 peces originals: 13 carrosses funeràries, 6 cotxes d'acompanyants i tres cotxes a motor. És l'única col·lecció d'aquest tipus que hi ha a Europa, de manera que, a més de despertar la morbositat d'alguns, és un patrimoni artístic, cultural i antropològic molt valuós.

Col·lecció Museu de l'Eròtica
© Irene Fernández

Museu de l'Eròtica

Llocs d'interès El Gòtic

Ubicat a la Rambla des de 1997, el Museu proposa un recorregut històrico-cultural de l'erotisme des de l'antiguitat. S'hi exposen il·lustracions del Kama Sutra, pintures amb aerògraf de criades nues i objectes rars i fascinants com a cinturons de castedat o un bastó victorià amb una vagina d'ivori en la part superior. Altres rareses són els dibuixos japonesos, una cadira de plaer, fotos dels bordells del Barri Xinès dels anys 30 o la videocol·lecció de cinema eròtic del rei Alfons XIII. A les sales temporals es poden descobrir instruments com les 'fuck machines' o les 'sex dolls'.  

Advertising

Museu dels autòmats

Museus i institucions Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes

El museu està temporalment tancat per obres.
En aquest curiós museu del Parc d'Atraccions del Tibidabo s'hi poden trobar des d'exemplars de finals del segle XIX i començaments del XX, fins a la més recent adquisició: 'Els germans Gaüs o l'equilibri del món', una peça finalista del concurs d'autòmats de l'Exposició Universal que es va celebrar l'any 2005 a Aichi (Japó).També hi ha ninots que funcionaven amb monedes i que es podien veure a les fires de tot Europa, o també jocs i joguines mecànics amb els que es distreien els infants en altres èpoques.

Museu de la xocolata
Ivan Giménez

Museu de la Xocolata

Museus i institucions Història Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Sigueu llaminers o no, aquest museu mereix una estona del vostre temps. Està ple d'escultures de xocolata per a totes les edats fetes pels mestres pastissers de la ciutat: des de la Casa Batlló de Gaudí fins als personatges de l'última pel·lícula de Pixar o clàssics de Disney. Els documents audiovisuals i els ordinadors tàctils expliquen d'una manera divertida la història del cacao, des dels seus orígens a la seva arribada a Europa. Reserveu amb antelació si vols fer un dels cursos per aprendre a fer figures de xocolata i postres delicioses.

Advertising

Hemp Museum Gallery

Llocs d'interès El Gòtic

La col·lecció del Hash Marihuana & Hemp Museum consta de més de 6.000 articles relacionats amb el cànnabis. Des del cultiu fins al consum o des de rituals antics a medicina moderna, cada aspecte del cànnabis a la cultura humana està representat d’alguna manera. A més de la col·lecció, també s'organitzen exposicions temporals.

Col·lecció Sherlock Holmes
© Irene Fernández

Col·lecció Holmes a la Biblioteca Pública Arús

Llocs d'interès Biblioteques, arxius i fundacions Eixample

La vida de Joan Proubasta està lligada a la de Sherlock Holmes de manera gairebé màgica. Als 13 anys, quan estudiava a França, va comprar el seu primer llibre protagonitzat pel detectiu. A Barcelona va seguir amb l’afició, amb la complicitat d’amics i familiars, fins a reunir la col·lecció més important d’Espanya i una de les deu millors d’Europa. La formen més de 6.000 llibres i més de 2.000 objectes entre pòsters, segells, cassets, titelles, tasses... podeu descobrir-la en les exposicions temporals que s'organitzen o amb les visites que ofereixen des de Cases Singulars.

Advertising
Mujer en la terraza
©Ricard Opisso

Museu Opisso

Museus i institucions Art i disseny Eixample

L'Hotel Astoria atresora una important col·lecció dels treballs d'Opisso, un dels millors cronistes i caricaturistes del seu temps. La col·lecció va començar el 2007, i hores d'ara es compon de més de 250 peces originals, entre olis i aquarel·les, a més de documentació sobre l'artista.

Retro Auto-Moto Museum
© Retro Auto-Moto Museum

Retro Auto-Moto Museum

Què fer Barcelona

Un viatge per la indústria i la cultura de l'automòbil en aquest museu de 1500 metres quadrats dedicats als vehicles clàssics i antics. En total atresoren 90 cotxes, motocicletes i accessoris d'Europa, els Estats Units i l'antiga Unió Soviètica.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising