Els museus més curiosos

Divertits, extravagants i a la vegada interessants. Són els 'altres' museus de Barcelona. Els coneixes?

Si ja has visitat el Picasso, la Fundació Miró, el MACBA... Quins altres museus t'ofereix Barcelona? Fora dels circuits turístics podreu trobar estranys i meravellosos museus, poc coneguts però que també mereixen una oportunitat.

Teatre Museu El Rei de la Màgia

Barcelona i l’il·lusionisme van de la mà i una de les millors mostres és el Teatre Museu El Rei de la màgia, on es repassa la relación de la ciutat amb l’art de les il·lusions. Fundat el 1881, és un dels establiments més antics del món dedicats a la l'ensenyança i a la fabricació i venda d'articles de màgia.

Llegir-ne més
Ciutat Vella

Museu del Perfum

El catàleg del museu ho formen cinc mil peces entre flascons antics i moderns, miniatures, catàlegs, etiquetes i material publicitari antic. La col·lecció es divideix en dues parts. La primera secció mostra tota classe d'ampolles d'ungüents i flascons d'essències en ordre cronològic. Veureu coses com un tub de maquillatge per als ulls egipci o polvoritzadors eduardians i una borsa de flascons que va pertànyer a Maria Antonieta. La segona secció no està ordenada cronològicament si no per marques, amb flascons de Dior o Guerlain, així com edicions especials que van dissenyar artistes com Dalí.

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample
Advertising

Museu de Carrosses Fúnebres

Aquesta col·lecció de carrosses funeràries va crear-se l'any 1970 i està formada per 19 peces originals: 13 carrosses funeràries, 6 cotxes d'acompanyants i tres cotxes a motor. És l'única col·lecció d'aquest tipus que hi ha a Europa, de manera que, a més de despertar la morbositat d'alguns, és un patrimoni artístic, cultural i antropològic molt valuós.

Llegir-ne més

Museu de l'Eròtica

Es troba a La Rambla i segurament no és el que us pot venir a la ment en un primer moment. S'hi exposen il·lustracions del Kama Sutra, pintures amb aerògraf de criades nues i objectes rars i fascinants com a cinturons de castedat o un bastó victorià amb una vagina d'ivori en la part superior. Altres rareses són els dibuixos japonesos, una cadira de plaer i fotos dels bordells del Barri Xinès dels anys 30.

Llegir-ne més
El Gòtic
Advertising

Museu de Cera

No és el Madame Tussauds, però el museu no està malament. És una bona idea per a una tarda de pluja o una sortida amb nens: els encantarà el submarí i el vell buc. T'advertim, ja per endavant, que les exposicions són una mica casposes (en el fons com qualsevol museu de cera) i la barreja de personatges històrics amb uns altres dels anys 80 pot resultar xocant (imaginar-vos a compositors del segle XIX amb ET, personatges de Star Wars, JR o Lady Di). Per acabar la jornada, aneu a prendre alguna cosa a El bosc dels fades, la cafeteria temàtica del museu, que bé mereix una visita encara que no consumiu.

Llegir-ne més
El Gòtic

Museu de la Moto de Barcelona

El deliri per les motos no té explicació racio­nal. O sí. Comproveu-ho a l’antic convent de Sant Felip Neri, on entre arcs i parets encalci­nades, les motocicletes es converteixen en relíquies a punt per ser venerades. El Museu de la Moto, nascut fa poc més d’un any, expo­sa una part de la col·lecció que va pertànyer al restaurador Mario Soler; no hi falten les clàssiques Montesa, Bultaco, OSSA i Derbi, i motos centenàries, com la Villalbí.

Llegir-ne més
Ciutat Vella
Advertising

Museu dels autòmats

En aquest curiós museu del Parc d'Atraccions del Tibidabo s'hi poden trobar des d'exemplars de finals del segle XIX i començaments del XX, fins a la més recent adquisició: Els germans Gaüs o l'equilibri del món, una peça finalista del concurs d'autòmats de l'Exposició Universal que es va celebrar l'any 2005 a Aichi (Japó).També hi ha ninots que funcionaven amb monedes i que es podien veure a les fires de tot Europa, o també alguns jocs i joguines mecànics amb els que es distreien els infants en altres èpoques.

Llegir-ne més
Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes

Museu de la Xocolata

Sigueu llaminers o no, mereix una estona del vostre temps. Està ple d'escultures de xocolata per a totes les edats fetes pels mestres pastissers de la ciutat: des de la Casa Batlló de Gaudí fins als personatges de l'última pel·lícula de Pixar o clàssics de Disney. Els documents audiovisuals i els ordinadors tàctils expliquen d'una manera divertida la història del cacao, des dels seus orígens a la seva arribada a Europa. Reserveu amb antelació si vols fer un dels cursos per aprendre a fer figures de xocolata i postres delicioses.

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Advertising

Hemp Museum Gallery

La col·lecció del Hash Marihuana & Hemp Museum consta de més de 6.000 articles relacionats amb el cànnabis. Des del cultiu fins al consum o des de rituals antics a medicina moderna, cada aspecte del cànnabis a la cultura humana està representat d’alguna manera.

Llegir-ne més
El Gòtic

Comentaris

1 comments
museica

el de la xocolata no mata. jo hi posaria el petit museu del modernisme del carrer balmes, l'espectacular gabinet del col·leccionista del museu marès, l'arxiu fotogràfic o el museu can tinturé de ceràmica catalana, que ja no és barcelona, sinó esplugues, però hi arribes amb el tram i val molt la pena.