Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Divendres 13

Plans terrorífics per a divendres 13

Passa un dia aterridor amb aquestes 13 propostes

Publicitat

Escape Rooms que us faran plorar de por, novetats terrorífiques de la cartellera i també clàssics del gènere, restaurants temàtics i obres de teatre. Si voleu passar por, ho teniu fàcil!

Ouija Escape Room
 • Què fer
 • Jocs i aficions
 • Sant Martí

Horror Box, les ments malaltes al darrere de Jigsaw Escape Room –un dels millors jocs d'escapament en viu de terror de Barcelona–, tornen a aterrir-nos i a desafiar les nostres neurones amb Ouija. Heu intentat mai contactar amb els que ja no hi són? Agafant com a punt de partida la taula per comunicar-se en el més enllà (i una macabra troballa a les instal·lacions del joc...), Ouija Escape Room combina espiritisme, fanatisme religiós, exorcisme, ocultisme, màgia negra, santeria i vudú en una narrativa amb ganxo i amb una ambientació impecablement terrorífica. Les regles, les habituals: teniu 60 minuts per descobrir les pistes i resoldre els enigmes que us permetran sortir (amb vida) de l'habitació. Si us va agradar el Jigsaw, no us ho penseu. I si no heu fet mai un 'escape room', Ouija és una esplèndida manera d'estrenar-vos-hi. Pst, no trenqueu el cercle!

Annabelle: Creation
 • 3 de 5 estrelles
 • Cine
 • Terror

Sorpresa, sorpresa. La pel·lícula que ens havia d’explicar l’origen de la sinistra nina Annabelle és millor del que molts pensàvem. Té imatges memorables: uns dits que es retorcen sobre un crucifix o l’ombra d’una nena que es transforma en el diable.

Publicitat
 • Què fer
 • Barcelona

Voleu descobrir un dels llocs més estranyament terrorífics de la ciutat? Un dels museus més desconeguts de Barcelona alberga una col·lecció de carrosses funeràries única a Europa. Sí, sí, sembla mentida però al Cementeri de Montjuïc trobareu aquest espai tan curiós com pertorbador. Us atreviu a pujar-hi?

 • Botigues
 • Art, artesanies i aficions

Libreria de Barcelona especialitzada en terror i romanticisme gòtic. A banda de llibres, hi trobareu objectes quasi màgics, que marquen el temps que et queda. I llibres de bibliòfil, com preciosos martirologis o gravats de Dürer, que valen milers d’euros. Algun satanista iŀlustre, com Ishan, del grup Emperor, ha visitat la botiga.

Publicitat
It
 • 4 de 5 estrelles
 • Cine
 • Terror

Una imatge incrustadda en la memòria: un nen s’acosta a una claveguera on s’amaga un pallasso d’aspecte terrorífic amb el qual estableix una conversa. I aquí comença el malson. Andy Muschietti ja s’havia acostat a les pors infantils en la seva òpera prima, Mama (2015), i ara s’endinsa en l’univers de Stephen King per adaptar una de les seves obres més cèlebres, It, obviant tota la part del relat que es refereix a la vida adulta dels protagonistes per centrar-se d’una forma més específica en la seva infantesa. Eren moltes les suspicàcies sobre si es mantindria incòlume l’esperit profundament tèrbol i subversiu de l’obra, i la veritat és que ens trobem davant una de les més completes i pertorbadores aproximacions al terror en clau mainstream que s’han fet en els últims temps. Un poble de l’Amèrica profunda, la dècada dels 80, una colla de criatures que comencen a percebre de quina manera el mal que es troba instal·lat al subsol, amb la forma d’un ens amenaçador, s’introdueix en les seves vides i apel·la els seus fantasmes interns. Muschietti elabora una pel·lícula molt personal que funciona com una metàfora entorn de la fi de la innocència, però també com una crítica cap a la societat actual marcada per la por i la manipulació. I tots aquests elements s’enfilen per configurar un film profundament fosc i suggestiu en el qual la figura icònica de Pennywise, el clown, emergeix com a catalitzadora de tots els nostres terrors, passats i futurs.

Museu de Cera
 • Museus i institucions
 • Ciutat Vella

T'advertim, ja per endavant, que les exposicions són una mica casposes (en el fons com qualsevol museu de cera) i la barreja de personatges històrics amb uns altres dels anys 80 pot resultar xocant (imaginar-vos a compositors del segle XIX amb ET, personatges de Star Wars, JR o Lady Di). Per acabar la jornada, aneu a prendre alguna cosa a El bosc dels fades, la cafeteria temàtica del museu, que bé mereix una visita encara que no consumiu.

Publicitat
Krüeger Hotel del Tibidabo
 • Llocs d'interès
 • Parcs temàtics
 • Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes

Atreviu-vos a viure situacions esgarrifoses endinsant-vos a l'Hotel Krüeger, únic en el seu gènere. Fareu una visita terrorífica per l'interior d'un hotel abandonat, ambientat amb els personatges més espantosos de la tradició del cinema de por. Ideal per fer unes bones corredisses i viure situacions impactants.

Una passejada terrorífica per Sant Gervasi
 • Què fer
 • Rutes i passejades

Fa cent anys de la mort de Henry James, de la desaparició del gran bàrbar de l’Oest i dels fantasmes que assetjaven el casalot d’'Un altre pas de rosca'. Com homenatge poder passar per Casa Usher, una de les llibreries de nova fornada que animen la zona alta, un temple de trencadís consagrat al corb de Poe i altres petites icones de la literatura de terror. Queda al número 79 del carrer Santaló, una mica per sobre de la perdició etílica del Gimlet, d’una residència d’estudiants que quan el sol desapareix fa pensar en els morts de 'Cherry Falls' i de la mítica piscina femenina on Jacques Tourneur s’ho hauria passat pipa.

Publicitat
El castillo de las tinieblas
 • Restaurants
 • Catalana

Situat en un magestuós castell de 3 plantes, aquest restaurant ofereix espectacles de terror. Durant octubre i novembre també preparen festes de Halloween per als més petits.

 • Què fer
 • Jocs i aficions
 • Sant Martí

És complicat explicar-vos moltes coses sobre Jigsaw Escape Room sense aixafar-vos la guitarra. La mecànica és l'habitual, un grup d'un màxim de sis persones ha d'aconseguir sortir d'una habitació, casa, o espai en una hora –hi ha alguns que duren una miqueta més– desxifrant enigmes, muntant puzles, aconseguint combinacions numèriques... La particularitat d'aquest joc d'escapament en viu és la seva temàtica, inspirada lleugerament en les pel·lícules de 'Saw' però no patiu, tot és un joc! Si sou molt aprensius i aguanteu poc, potser us ho haureu de pensar un mica abans de fer la reserva. Si us atreviu amb tot, us ho passareu de conya!

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat