Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
teatre grec barcelona
Foto: Festival Grec

Que s’aixequi el teló!

Doneu una ullada a les associacions de la ciutat dedicades al teatre i les arts escèniques

Escrit per
Mireia Martínez
Publicitat

L’estiu és el punt de trobada del bon temps i de l’espectacle a l’aire lliure. Bona mostra d’això és el Grec, festival que és un clàssic de l’estiu, que s’originà el 1929 i emplaça part de les seves actuacions a una antiga pedrera que hi havia en un extrem de la finca Pubill. Música, teatre i dansa omplen cada estiu el Teatre Grec de Montjuïc; a més la ciutat disposa de molts altres equipaments per gaudir del teatre i les arts escèniques.

Bona mostra n’és la Fundació Romea (Hospital, 51), que va néixer com a teatre privat el 1863 i ha representat diverses propostes innovadores sota el seu teló. Inaugurat el 1997 tenim el Teatre Nacional de Catalunya (Pl. de les Arts, 1), que mitjançant la seva programació ofereix un ampli ventall d’activitats i projectes pedagògics socials a través de l’Associació d'Amics del TNC (Teatre Nacional de Catalunya). Fundat el 1976 trobem el Teatre Lliure, amb dues seus, l’una a Montjuïc i l’altra a Gràcia.

 També a Gràcia hi havia l’Associació de l'Obrador de la Sala Beckett que, després de 27 anys, es traslladen al Poblenou amb el seu concepte de creació i experimentació teatral dedicat especialment a la promoció de la dramatúrgia contemporània. Els Lluïsos de Gràcia (Pl. del Nord, 7-10), presents a la Vila des de fa més de 155 anys, són una associació sociocultural i esportiva amb més de 1.300 socis a l’esquena (pssst!, si viviu al barri, podeu recollir als Lluïsos les cistelles ecològiques).

© Jordi Blas

L’Associació de Circ Rogelio Rivel deu el seu nom a l’artista d’una llarga nissaga de circ català, i ofereix tallers regulars d’equilibris acrobàtics, trampolí, pallasso, trapezi, etc., o tallers intensius (sabíeu que recentment s’ha reconegut el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Animació en Circ? Mireu la informació al seu web). El Grup de Teatre i Circ El negro y el Flaco és una companyia hispanoargentina que es va crear el 1994 i que presenta els seus espectacles arreu del món (imparteixen tallers per a escoles, centres culturals, festivals... Al seu web trobareu com contactar-hi).

No fan malabarismes, però la Fundació El Molino n’ha passat de tots els colors fins a adaptar-se als temps actuals. Un dels espectacles més destacats és el Festival Burlesque, que s’ha convertit en un dels més importants d’Europa (ep, Lady Molino imparteix el curs semestral i l’actuació de final de curs té lloc a l’escenari d’El Molino).

Publicitat
  • Què fer
  • Sants - Montjuïc

Club cultural de pallassos i artistes de Catalunya que engloba diverses companyies, les quals organitzen actuacions de pallassos, teatre, màgia, titelles i animació infantil.

Publicitat
Publicitat
Publicitat
  • Llocs d'interès
  • Sants - Montjuïc

L'Associació d'Escenògrafs de Catalunya va néixer amb la finalitat d'organitzar, representar i defensar els interessos dels escenògrafs, així com promocionar i difondre el seu treball. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat