Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Flax & Kale
© Maria DiasFlax & Kale

Flax & Kale: sana ambició

El germà 'flexiterià' de Teresa Carles aglutina tots els corrents de la nova cuina saludable

Publicitat

Segons l'ONU, uns 3.700 milions de persones -per primera vegada, el 51 % de la població mundial- viuen en ciutats. És un fet: a mesura que s'amunteguen les megalòpolis, creix la necessitat d'una alimentació saludable a mà.

I l'alimentació vegetariana ha estès la xarxa per pescar gent de tota mena; hola, flexitarianisme. "Gent amb una dieta de base vegetal, que de tant en tant consumeixen proteïna animal, de qualitat". Així defineix aquesta manera de menjar Jordi Barri, director i fill de Teresa Carles (la mare i el restaurant). Ho aplica a Flax & Kale, el seu nou local, obert tot just fa un mes. Dir que Flax (llavor de lli) & Kale (col arrissada) és el germà petit de TC seria injust. L'ambició benigna -i encertada- inunda, com la llum, un local immens, on el bon gust dissimula el luxe (això és el luxe verdader, vaja).

Barri em parla de cinc pilars per menjar sa, al Kale. "Producte de primera, i sempre que es pugui, ecològic. Processos de cocció que no cremin els aliments. Evitar la carn i el sucre. I afegir 'superaliments'". Aclareix que parla d'aliments com l'espirulina  o la 'kale', "que dins la natura són els reis dels nutrients". Els afegeixen en petites dosis, ep, aquí els sabors són hedonistes/epicuris -s'evita el plaer salvatge del costelló guisat- i de sabors fenomenals.

Tan bo en la visió empresarial com sa mare ho és a la cuina, Barri ha ideat un vegetarià aglutinador: la carta marca plats amb l'opció de peix blau, de crudivorisme, lliures de gluten i vegans. Totes les tendències de la cuina sana reunides en una carta que, a diferència del Teresa Carles, no parteix de l'adaptació al vegetarianisme de la tradició catalana, sinó que aplica els principis exposats amb retalls d'algunes de les dietes més sanes del món, la del sud-est asiàtic o la mediterrània. 

I molt d'instint i creativitat: "Ma mare fa més de 35 anys que combina ingredients, sap com fer que un plat vegetarià tingui bon gust". ¿Dèiem totes les tendències? Han aplicat aquest nas també als sucs espremuts en fred, que mantenen tots els seus nutrients (per desgràcia, el suc espremut ordinari els manté dos segons). Bec un vegan vampire (pera, remolatxa, pastanaga, pinya, taronja, llimona i gingebre) i l'organisme em balla un mambo excitant. Tenen de tot: esmorzars, brunch, sucs, una biblioteca amb Wi-Fi per passar-hi la tarda... I aviat un menú de migdia en safata: crema de porros i pappardelle integrals amb carxofes i fruits secs. L'aigua, filtrada i gratis.

Un sopar al Flax

Taco vegetarià

Taco vegetarià

Inspirat en un ‘taco al pastor’, aquesta mossegada planteja un farcit de luxúria vegetal sobre neula sense gluten: guacamole, albergínia, xiitake, col blanca, tot lligat amb una salsa d’anacards.

Síndria a la graella

Síndria a la graella

Un entreteniment que reclama passar a plat sencer: síndria passada un xic per la graella, contra formatge de cabra. Deshidratada la fruita, es crea un contrast de fred i calent, dolç i salat, boníssim. Nyam.

Publicitat
'Supertagliatelle'

'Supertagliatelle'

La pasta l’elaboren en un obrador propi, i les tallarines porten un pesto de ‘kale’, amb espirulina i daus de salmó. ‘Superaliments’? Més aviat una xutada deliciosa d’energia sana, que no té res a envejar al millor italià.

Més informació

Flax & Kale
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Raval
  • preu 2 de 4

El germà de Teresa Carles és aquest ambiciós espai que vol aglutinar totes les tendències de cuina sana: hi trobareu plats de raw food, vegans, sense gluten i també opcions de peix blau. Es defineixen com a flexiterians -vegetals amb un xic de peix del bo- i un dels seus trets distintius són els 'superaliments', menjar que té molts nutrients, com l'alga espirulina. I això és bo? Doncs sí, les seves receptes no són barates però sí delicioses. Per si fos poc, disposen de sucs de multivegetals premsats en fred, és a dir, que mantenen totes les seves propietats. Fora d'hores de dinar i sopar hi podreu esmorzar o berenar, i fan brunch els caps de setmana.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat