Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Agut

Agut

Restaurants, Catalana El Gòtic
Recomanat
5 de 5 estrelles
Agut
Agut

Barcelona té la riquesa de disposar d’alguns llocs que el pas dels anys millora. Moltes vegades oblidats, alguns tenen, a més, el plus d’haver-se modernitzat sense excessos, per posar-se al dia amb l’exigència de qualitat i bons productes que demana la clientela. Un d’aquests casos és l'Agut del carrer d’en Gignàs, un dels primers bons restaurants que vaig conèixer quan vaig arribar a Barcelona en els anys setanta. Allà vaig saber que existia l’allioli i a partir de llavors vaig viure grans moments i grans decepcions. Quina va ser la meva alegria fa uns dies en demanar un allioli a l’Agut i comprovar que continua sent tan bo com el dia del meu debut. Aquest exemple, pel qual demano disculpes pel caràcter excessivament personal, és una prova que hi ha famílies hoteleres que posen el rigor per davant de l’interès comercial o mediàtic. Es nota molt l’enorme diferència entre una casa d’atenció familiar i una altra d’especulació culinària.

Espècies protegides a la cuina

El dia de la meva visita també em vaig retrobar amb uns cervellets de vedella a la romana que creia desapareguts del panorama gastronòmic actual, i també unes anques de granota molt ben preparades i carxofes del Prat arrebossades. Vaig veure gaudir una taula veïna d’una amanida tèbia de pedrers d’ànec amb vinagreta de foie gras i d’un flam d’albergínies amb formatge de cabra gratinat. El meu segon plat va ser una excel·lent escalopa de minicostella de bou, amb carxofes arrebossades. Bona carn, ben cuinada i més ben presentada. En l’elecció es va imposar a uns peus de porc desossats farcits de botifarra negra i del perol, amb salsa de trufes, o la sempre recomanada cua de bou estofada. Vam haver de deixar de costat també un modern magret d’ànec amb salsa de gerds i vaig veure passar un molt interessant carré de be amb herbes aromàtiques amb patates al caliu. Però on fa diana la cuina de l’Agut és en els peixos. Les veïnes de taula donaven mostres d’enorme plaer en assaborir una hamburguesa de sípies amb saltat de carxofes, una de les recomanacions del dia, i amb els calamarsets a la planxa amb botifarró de ceba i pinyons. Els bons detalls arrenquen des de la rebuda d’en Javier, el cap de sala, fins a les taules ben distribuïdes.

Mentre el comensal escull arriba algun aperitiu, aquest dia una formidable brandada amb torrada. Les postres són casolanes, variades i molt ben presentades. Al capítol vins cal destacar un esforç d’imaginació i bon gust. Hi ha propostes de diverses DO i no es limiten als vins ‘cars’. En síntesi: cuina i cuiners de sempre, plats de sempre, cambrers i atenció de gairebé mai… I tot en un ambient de gran bellesa, en què les parets llueixen una pinacoteca de gran valor artístic. 

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Lloc de la ubicació Agut
Contacte
Adreça Gignàs, 16
Gòtic
Barcelona
08002
Horaris Dl. tancat. De dm. a ds. de 13.30 a 16 h i de 20 a 23.30 h. Dg. de 13.30 a 16 h.
Transport Drassanes (M: L3), Jaume I (M: L4)
Static map showing venue location
LiveReviews|0
0 people listening