Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Arume

Arume

Restaurants, Cuina creativa El Raval
4 de 5 estrelles
Arume
1/4
©MariaDiasArume
Arume
2/4
© Ivan GiménezArume
3/4
4/4

Time Out diu

4 de 5 estrelles

M'ho havien dit, però no m’ho acabava de creure. El restaurant Arume està situat en els baixos de l’edifici on va néixer el meu pare, al carrer d’en Botella, en ple Barri Xino. Que recordi, el portal per on s’entra al restaurant donava entrada a la casa d’una senyora que estava com les maraques de Machín i es delia espantant criatures com jo. Eren temps de pixats i de vomiteres al carrer, i les parets encara tenien el color de la postguerra.
L’Arume és un símbol dels temps. Un restaurant amb una carta de presentació clara: “cocina gallega contemporánea”. L’estructura del restaurant és laberíntica i anem a parar a un entresolat, crec, situat al fons a la dreta, o potser era a l’esquerra. Hi anem dos, nit de reconciliació, i res millor que sopar a les altures.

De primer, decidim compartir el cebiche de l’oncle Walter i els llagostins en tempura cítrica, comí i maionesa d’alfàbrega. Recomano que si algú em vol fer cas amb la comanda, comenci pels llagostins. El cebiche, fantàstic, fresc, com ha de ser, mata el gust més delicat d’uns llagostins cruixents lubrificats en la maionesa, i si els animalons han mort per causa de la gola humana, el millor és respectar al màxim la seva carn. L’ànima és cosa del cuiner.

De segon, la meva acompanyant demana un altre entrant. En aquesta ocasió, un tiradito de salmó semimarinat, hummus picant i enciam de mar. No l’emociona. Em diu que potser s’ha equivocat, o potser, assegura, no és el dia adequat per al salmó. Jo demano un segon més contundent. La lasanya de samfaina de carbassa, llet d’ovella, oliva negra i ou escumat és un encert. La pasta de la lasanya té una textura mòrbida, i la carbassa lliga bé amb la resta de producte. Per maridar els ingredients, l’ou escumat va com una seda. Per postres, decidim compartir una magnífica poma al forn amb curri, pastisset de cervesa negra i crema sabaiona de llima. Per beure, ens hem deixat endur per l’Estrella Galicia. S’ha de tornar a l’Arume. La carta té plats interessants. Per exemple, l’arròs d’ànec al forn amb pebrots de Padrón o el cruixent de pop de Muros amb escuma de patata, còdium i allada.

Més que cuina gallega contemporània, l’Arume em sembla un restaurant de cuina gallega que ha viatjat de la mà del cuiner Manuel Núñez per mil territoris del mapamundi. Un local molt interessant situat en un barri que necessita locals així. Si m’ho haguessin explicat fa 40 anys, hauria pensat que m’estaven prenent el pèl. Per cert, el meu avi també era gallec però poc contemporani.

Per Daniel Vázquez Sallés

Publicat

Detalls

Adreça Botella, 11-13
El Raval
Barcelona
08001
Transport Sant Antoni (L1-L2)
Contacte
Horaris Cada dia de 19.30 a 23.30 h.

Els usuaris diuen