Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors restaurants del barri del Raval de Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Arume
©MariaDias Arume

Els millors restaurants del barri del Raval de Barcelona

Cuina catalana i de tot arreu, opcions econòmiques i per a les grans ocasions... Els millors llocs per menjar al Raval!

Per Ricard Martín
Advertising

El Raval està ple de bars i restaurants i n'hi ha molts de bons. També hi ha trampes per a despistats: no tot brilla. Obren, tanquen, reobren, se'n recuperen de clàssics, altres desapareixen per sempre. Si coneixeu el barri, probablement teniu els vostres restaurants i bars predilectes. Nosaltres també, i ens n'han sortit una pila. En aquesta llista apostem per clàssics de tota la vida i també per llocs que acaben d'apujar la persiana i ja ens han enamorat. Anirem repensant la selecció que hem fet. N'inclourem alguns, en traurem d'altres. Si considereu que en falta algun d'imprescindible o heu fet un descobriment que voleu compartir amb nosaltres, aviseu-nos als comentaris de sota i els visitarem.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

3 Lucas

4 de 5 estrelles
Restaurants

3 Lucas està especialitzat en carn al forn Josper (obvietat; el Josper proporciona una cocció uniforme, però no arregla un mal producte). Això aquí no passa. Ens aconsellen triar el tall boví més senzill (entraña, 14 €) i el top, l’ojo de bife (29,90 €, 350 gr). Sostenen que la millor carn argentina es menja aquí. Els entrants són tan fins com uns magnífics calamars a l’andalusa amb maionesa de llima i un bistec tàrtar matisat amb coriandre i rave picant i tòfona negra. No reinventen la roda, però no vegis com la fan girar.

Arume

4 de 5 estrelles
Restaurants Cuina creativa El Raval

L'Arume és el germà del Cera 23. Un restaurant gallec jove i sense tòpics. Es defineixen com a cuina atlàntica i renoven els plats clàssics com el pop a la gallega, que ells preparen amb una salsa d'algues i allada de pebres (plat guanaydor del premi a la Tapa de l'Any del 2015). El número 13 del carrer Botella, on va néixer Vázquez Montalbán, i on hi havia hagut la casa de menjars gallega el Cau del Padró, i la seva arquitectura és molt singular. De fora sembla diminut, de dins és enorme.

Advertising

Bacaro

4 de 5 estrelles
Restaurants Ciutat Vella

No és un restaurant italià, és una taverna veneciana. Els venecians tenen una cuina molt particular, marinera i refinada. El Bacaro és un lloc on es pot prendre des d’un prosecco fins a una canya, i passar una de les nits més delicioses i amb una oferta gastronòmica excel·lent i a preus més que raonables. Podeu compartir una inigualable burrata amb bresaola (similar a la cecina) i unes sardines in saor, amb panses i ceba confitada, escabetxades en blanc. Un plat sublim de la cuina marinera de la Sereníssima República de Venècia. 

Bar Cañete

3 de 5 estrelles
Bars i pubs El Raval

Un dels plats estrella d’aquest bar de tapes amb una llarga barra és l’anomenada fritura Cañete, una selecció de gambetes, calamars, morena en adob i peix de llotja del dia, fruit de la feliç germanor entre Atlàntic i Mediterrani. Arrebossats amb farina d’arròs, com és tradició al sud, són uns peixos gustosos i gens oliosos, que competeixen amb altres fregits de la carta de gran nivell: uns seitons recepta de la mare del Julio, el cap de sala, una gran croqueta de pernil i la torta de gambetes. Tapa fina, fina, fina.

Advertising
Bar Guixot
Maria Dias

Bar Guixot

Restaurants Mediterrània El Raval

Dinar o sopar amb un entrepà, una crep o una amanida. Fins aquí, cap novetat. Però, per qui ha entrat al Guixot, hi ha un abans i un després en aquest tipus de restaurants. Aquí, els entrepans són molt diversos, molt complets i amb combinacions que els fan exquisits (tasteu el “Gòtic”, de pollastre, alvocat, albergínia, maionesa i brie). Igual que les creps o les amanides. L'ambient és molt distès, i el tracte, excel·lent. I hi trobareu un bon menú de migdia, d'aquells amb tantes opcions que sembla una carta.

Biocenter

3 de 5 estrelles
Restaurants Vegetariana El Raval

Va ser un dels primers a portar la cuina vegetariana a Barcelona. Cuina sana a bon preu que pot agradar a tots. Esmorzars de campió molt saludables, amb bols de fruita fresca i seca i iogurt, entrepans o brunchs d'arròs integral amb curri, llegums i verdures. Al migdia, diferents fórmules segons la gana que es tingui. A triar una crema de verdures o bufet d'amanides amb plats del dia que elaboren casolanament. Funciona com un self-service durant tot el dia i, a les nits, es pot sopar sense deixar-se ni un quart de sou.

Advertising
Bueníssimo
Foto: Maria Dias

Buenissimo Burger

4 de 5 estrelles
Restaurants Italiana

Buennissimo té un cantó del Raval centrat només en el panet carni. Trobareu un oferta casolana i generosa-hamburgueses de 220 gr. picades a mà- amb receptes tan llamineres com l'entranya de vedella de Girona amb formatge de cabra, confitura de maduixes i ceba vermella caramel·litzada. Raconets gourmets de carn i de vida: també us podeu clavar un bon entrecot o un milanesa.

Ca l'Isidre

4 de 5 estrelles
Restaurants El Raval

El luxe no és el que predomina a Ca l’Isidre, un restaurant únic: són més aviat els detalls, l’atenció, la bona cuina de sempre i una carta de vins que fa somiar el paladar només de llegir-la: unes 300 referències, d’allò més temptadores, tot i que alguna de preus reservats per a grans celebracions. Podeu començar amb dos segons: budell i cervells de xai. Els cervells són excel·lents, ho agraïm al pobre xai i a la bona cocció.

Advertising
Casa Leopoldo
© Maria Dias

Casa Leopoldo

4 de 5 estrelles
Restaurants Catalana El Raval

Quim Manresa i Romain Fornell van decidir reanimar Casa Leopoldo quan estava a punt de morir. I de manera intel·ligent van mantenir l’esperit del restaurant que va renéixer al Raval amb el rabo de toro, el capipota, el bacallà à brás portuguès, el pernil (ara Joselito), el rom i el peix del dia al forn, els calamars a la romana, els arrossos, les croquetes... Les anxoves com a elixir. Tots aquests plats, amb alguna novetat, segueixen sent la marca Casa Leopoldo. 

Caravelle

Restaurants Cuina contemporània El Raval

Abans la bodega Fortuny, aquest local minimalista d'una anglesa i un australià es defineix com a 'gastropub'. Hi podreu trobar receptes originals i delicioses, amb influències britàniques, italianes o catalanes però sempre molt originals. Bons esmorzars, dolços i salats, i plats imaginatius com el 'fried rabbit', és a dir, conill fregit i arrebossat a l'estil USA. Postres casolanes excel·lents.

Advertising

Can Lluís

4 de 5 estrelles
Restaurants Catalana El Raval

És una cuina a mitges entre la catalana i l’alacantina, el plaer està assegurat en guisats i arrossos. En els menús diaris o a la carta pots trobar absolutes sorpreses, com l’espencat valencià. És un bacallà esquinçat i després macerat en vinagre de Mòdena, enfosquit però no avinagrat i que es cobreix amb ou dur picat finet i es barreja amb pebrot, tomàquet i ceba, com si fos una esqueixada negra. Gustosíssim. Enclavat al carrer de la Cera, l’antesala amb taules i la barra ja avisen del molt bon servei, d’aquell de tirants per sobre la camisa, de fonda.

Cera 23

Restaurants El Raval

El Cera 23 va començar com a restaurant de menú de migdia gallec a bon preu al cor del Raval. Ha fet la seva oferta més noctàmbula, amb un repertori de clàssics de la cantonada verda modernitzats. Això sí, amb una relació qualitat-preu òptima. Aquí el pop a la gallega és pop a la gallega, però també hi ha receptes de cuina mediterrània moderna i tatakis i carpaccios excel·lents. I us podeu clavar un bon entrecot de vedella gallega amb salsa de formatge de tetilla a un preu òptim!

Advertising
Chivuo's
Foto: Maria Dias

Chivuo's Raval

4 de 5 estrelles
Restaurants Bar d'entrepans

El concepte és senzill: cinc entrepans de receptes nord-americanes que van més enllà de l’hamburguesa, i cinc tiradors de cervesa artesanal. L’entrepà de porc rostit amb espècies durant dotze hores, amb salsa barbacoa i ceba confitada és portentós. La seva cheeseburger és tot un paradigma: som davant una sucosa vedella a la barbacoa, cheddar fos i bacó cruixent, un prodigi de sabor compacte. Són artesans i es nota. Tenen dos locals més: un a Gràcia i l’altre a l’Eixample.

Direkte Boqueria
© Maria Dias

Direkte Boqueria

5 de 5 estrelles
Restaurants Cuina creativa Ciutat Vella

Una barra, vuit coberts, dos torns, 16 menús. Només hi ha 'hits' rotunds i precisos que es graven al paladar. Exemples? Per la banda asiàtica-catalana, una ostra embolicada en 'gyoza' i amb suc de capipota, un mar i muntanya delirant que t’esclata a la boca. I un bol de família d’aviram: un concentradíssim caldo de gallina (mare), amb ou de pollet (fill) i cresta de gall (pare). Per la banda catalana, pèsols, calamar i cansalada ibèrica, o un melós bacallà –amb tripa– on el pil-pil per moments es converteix en la millor salsa brava de la història.

Advertising

Dos Palillos

5 de 5 estrelles
Restaurants Cuina creativa El Raval

Albert Raurich –bullinià de pro– demostra que existeix germanor entre les tapes asiàtiques i espanyoles, i un nivell d'excel·lència de producte i creativitat que els ha valgut la seva primera estrella Michelin. Dos Palillos és una perfecta fusió entre bar Manolo i barra asiàtica d’alta cuina, un lloc que no té ni taules i on, si no tenen temps, no et van abocant el vi. Reflexió: part de l’estrella Michelin sempre premia el servei, i que ells la tinguin encara posa en més valor les seves fenomenals tapes asiàtiques.

Dos Pebrots

5 de 5 estrelles
Restaurants Cuina creativa El Raval

Raurich, geni i figura, interpreta receptes antigues i en capta la tècnica i la mescla de productes originals. Res a veure amb les tapes convencionals. Transporta tècniques i ingredients passats a l'actualitat i ens fa descobrir tot un món que forma part del nostre llegat culinari. Una reivindicació de la història de la gastronomia antiga, un estudi acurat del nostre receptari. Molts s'han parlat ja de les seves famoses mamelles de truja, que menjaven els romansi que apareixen confitades en greix. Al Dos Pebrots reconceptualitzen la tapa i es fixen com a base l'origen de la gastronomia. Aplaudiments! 

Advertising
El Magraner Boig
FOTO: Irene Fernandez

El Magraner Boig

3 de 5 estrelles
Restaurants Grega El Raval

El Magraner Boig no és un grec de tòpics. La seva carta està impresa al mantell i és força híbrida, encara que hi trobem a faltar peix. Hi ha plats coneguts, com el tzatziki i la mussaca, i d’altres desconeguts, com la 'tirokafteri', una ensalada picant de feta, iogurt, pebrot i xili, i l’'arnaqui fricasé', guisat de xai amb enciam, ceba tendra i salsa 'avgolemono'. El vi blanc Moschofilero Tsantali, mineral i floral, us catapultarà a l’Olimp. Remateu l’estada amb un iogurt amb fruits secs i confitura; un cafè grec de fons terrós, i una copeta de licor Ouzo Plomari, anisat i potent. 

Flax & Kale
© Maria Dias

Flax & Kale

4 de 5 estrelles
Restaurants Cuina creativa El Raval

Es defineixen com a flexiterians -vegetals amb un xic de peix del bo- i un dels seus trets distintius són els 'superaliments', menjar que té molts nutrients, com l'alga espirulina. I això és bo? Doncs sí, les seves receptes no són barates però sí delicioses. Per si fos poc, disposen de sucs de multivegetals premsats en fred, és a dir, que mantenen totes les seves propietats. Fora d'hores de dinar i sopar hi podreu esmorzar o berenar, i fan brunch els caps de setmana.

Advertising

Fonda Espanya

4 de 5 estrelles
Restaurants Cuina creativa El Raval

Un viatge al modernisme del Raval de la mà d’un dels grans dels fogons, Martín Berasategui. Un luxe d’àpat que cal tastar sí o sí! La renovada Fonda Espanya presenta tradició modernitzada i té el seu màxim exponent en el producte de la terra. La fonda ha assimilat aquesta màxima però aplicada a la cuina de casa nostra i al receptari clàssic, tant en els menús degustació com al de migdia. Arròs de capipota, poma i anguila; turbot, brou marí i la seva emulsió; fricandó de garrinet i romesco picant; suquet de rap... Delicadesa, tradició i caràcter!

Frankie Gallo Cha Cha Cha
© Maria Dias

Frankie Gallo Cha Cha Cha

4 de 5 estrelles
Restaurants Pizza El Raval

Pizza. De farina ecològica i massa mare en fan la base i la culminen amb, per exemple, cansalada curada a casa o una mozzarella exquisida, tot i que aquesta pizza val la pena menjar-la blanca (sense tomàquet): de seguida notareu per què! La pizza amb formatge blau, poma i porros és fantàstica, sublim i delicada, i per als amants de la tòfona, una de carbonara. També fan uns entrants que són un preàmbul a l’entrada de Pavarotti –un bistec tàrtar Xemei o una búfala fantàstica– i per a qui no vulgui pizza, una escalopa milanesa.

Advertising
Gringa
© Maria Dias

La Gringa

Restaurants Mexicana Ciutat Vella

El seu entrepà de pollastre és una bomba: pollastre fregit i arrebossat, coleslaw amb llima, cogombres i salsa de chipotle i mel, en brioix. L'entrepà dispara els receptors de plaer i queda a la gola una bona estona després. Els tacos són excel·lents: en cap de setmana els preparen en versió brunch, barbaritat XXL amb ous remenats i xoriço crioll, sobreeixint de sour cream, patates i amb totopos i guacamole. Aquest no és un lloc de fer bondat sinó d’indulgència, com indulgent és fotre’s uns jalapeños farcits de cheddar.

Las Fernández
FOTO: Irene Fernandez

Las Fernández

4 de 5 estrelles
Bars i pubs El Raval

No us ho penseu dues vegades i entreu a la vermellor acollidora i almodovariana de Las Fernández i demaneu uns tacos de gall arrebossat amb magrana, coriandre i maionesa d’anacards i mango: com tota la seva carta, un prodigi de gust i imaginació. O l’espectacular Paquetito 2.0: una amanida de pera, mozzarella i ceba tendra embolicada amb cecina! O el turbot amb kimchi, el bacallà gratinat amb brie i bolets, les gambes amb sobrassada i figues... És una festa. Aneu a celebrar que hi són, que hi som, i que no ens deixarem prendre la ciutat. 

Advertising

Llop

Restaurants

Quan la gana empeny ens posem com llops. Sort que al cor del Raval hi ha un local d'amplis finestrals i bon ambient amb servei de cuina ininterromput que ens pot ajudar a calmar-nos. La carta és un encertat mix de gastronomies capaç de fer feliços tots els paladars; quesadillas, musclos a l'estil belga, curri verd amb verdures i gambes, pasta, hamburgueses i sandvitxos. Ideal també per fer unes copes, la seva terrassa és una de les millors del barri. 

Louro
© Irene Fernández

Louro

4 de 5 estrelles
Restaurants

La bona mà del xef fa estèril una altra polèmica catalana: la de menjar arròs a la nit. El melós de llamàntol, preparat quasi com un arròs a banda però amb marisc, és lleuger i al punt, però amb tot el sabor i la festa de desarmar el marisc cuirassat. I els apartats d’entrants i postres també són un desfici de sabor: aquelles 'zamburiñas' amb papada! Una grandiosa 'torrija' alcohòlica de dos rombes! Festa celta tan bona que sembla pagana.

Advertising

L'Hortet

5 de 5 estrelles
Restaurants Vegetariana El Raval

Plats dedicats a les verdures amb tocs tradicionals. El menú de migdia (amb variacions al migdia i nit dels caps de setmana) ofereix un bufet d’amanides brutal o una crema més un plat del dia i postres que atrau treballadors del CCCB, veïns més o menys antics, un modern que s’acaba de llevar... A la carta, tapes més conegudes com braves i croquetes (de base vegetal, esclar). Una gastronomia vegetariana tradicional amb oferta per a vegans i elaborada cercant el producte ecològic.

Majide
© Albert Bertran

Majide

4 de 5 estrelles
Restaurants Japonesa El Raval

Majide és la proposta d'una taverna japonesa, una izakaya fina amb sensibilitat i producte d’alta cuina. Ofereix una taula comunal –a l’entrada del restaurant, perfecte per a grup grans–, una barra en forma de ela per veure com se les gasten a la cuina i tauletes amb tota la llum que li falta al Shunka. Hi trobem platets d’intersecció nipona-catalana, com per exemple les espardenyes amb peril·la o la ventresca de tonyina amb eriçó i ous de salmó. Els nigiris de toro no són d’eixe món.

Advertising
Makan Makan
© Maria Dias

Makan Makan

4 de 5 estrelles
Restaurants Indonèsia El Raval

Una cosa és menjar i l’altra és menjar, menjar, que és el que vol dir 'Makan Makan'. Serveixen plats d’Indonèsia (arròs 'nasi goreng', rotllets lumpia), Tailàndia (fideus 'pad thai', curri Massaman), el Vietnam (sopa 'pho goa') i la Xina (wonton Sichuan i 'shao mai'). El plat més celebrat és un deliciós saltat de porc, pebrot, ceba i alfàbrega, condimentat amb sambal (una salsa tradicional indonèsia de cocció pacient amb pebrot vermell, xili i all) i acompanyat d’arròs. També hi és amb tofu. Les millors postres són el 'ketan hitam', un plat d’arròs amb litxis i llet de coco. 

Marea Alta
© Maria Dias

Marea Alta

4 de 5 estrelles
Restaurants Marisc El Raval

A la planta 24 de la Torre Colón, ofereix una visió de 360º de la ciutat. També una visió del producte mariner: peix i marisc en cru, fumat, marinat i a la brasa. Exemple cru: un salmó amb raifort i pa de sègol torrat, meravella de sabor primordial i concís que no salmoneja. La brasa la treballen amb carbó d’alzina. Tenen debilitat pels guisats, com un mar i muntanya d’ortiga de mar i cigrons amb el caldo d’un capipota, melositat marina i sabor amfibi. O unes espardenyes on la seva suavitat s’engreixa amb l’ou. Això és un mar per sucar-hi pa!

Advertising
Bar Muy Buenas
© Maria Dias

Bar Muy Buenas

4 de 5 estrelles
Restaurants Catalana El Raval

Casa de menjars catalana. Mandonguilles amb sípia, bacallà a la llauna, fricandó, capipota amb cigrons, trinxat amb rosta, en son exemples. Menció especial mereix la carta de vins catalans i la de còctels amb licors catalans i amb noms dedicats a personatges nostres, com Joan Capri i Pere Gimferrer. Al migdia hi ha una oferta de fonda: per 13 euros, platàs del dia  amb amanida, beguda i postres. Aneu-hi: fan una aposta única, moderna i nostrada.

Sabores de Portugal
© Irene Fernandez

Sabores de Portugal

4 de 5 estrelles
Restaurants Portuguesa El Raval

La prova del cotó és que hi ha portuguesos entre els clients, un bon símptoma. Ens agrada el menjar popular, amb Lisboa i Porto com a promesa. N’hi ha sis varietats d'empanades al forn: de verduretes, de garrí, de bacallà, d’ànec, de pollastre i de beira (quatre tipus de carn), totes de mida més que generosa. Que demaneu menú? Doncs us trobareu amb tres primers i tres segons, que dignifiquen opcions humils com el pollastre a la brasa –tenen una brasa de llenya a l’entrada!– i sempre hi ha un plat tradicional portuguès per triar. 

Advertising
Sifó
Foto: Ivan Giménez

Sifó Parrilla Argentina

5 de 5 estrelles
Restaurants El Raval

“Qualsevol plat argentí que et passi pel cap el tindrem”. Aquest és el titular del nou Sifó. Preciós: cuina oberta, llum, fusta i dibuixos d’icones argentines ('El eternauta' a càrrec del gran Martín Tognola!). Abraça, per fi, “l’argentinitat sense complexos”. Mestres de la carn i de la creativitat popular, auguren una graella I+D, pizza argentina –quasi inèdita a Barcelona–, empanades i un tiquet que va “d’allò universal fins al que et vulguis gastar”.

Suculent

4 de 5 estrelles
Restaurants El Raval

El Suculent és una casa de menjars on es maneja una cua de bou superlativa. Un plat difícil de trobar fins i tot als qui fan bandera del tradicionalisme. I que no és de toro ni de bou: és vaca vella i així ho fan constar a la carta. Tasteu també el costellam de porc ibèric Maldonado, l’aristòcrata de la peülla, o unes mandonguilles de botifarra amb sèpia, l’estrella de la cullera, que és la tercera pota del local, a més de les tapes. Els diumenges hi trobareu arròs de mar i muntanya i flamenc en directe. 

Advertising

Quim de la Boqueria

4 de 5 estrelles
Restaurants Catalana El Raval

La gastronomia d’un indret no és només el producte, la tècnica, les receptes... També hi influeixen els llocs on es desenvolupa i es cou, el seu soroll, les olors, el comportament de les persones. Planteu-vos a la Boqueria ben d’hora al matí i fiqueu-vos entre pit i esquena uns ous ferrats amb bolets, un capipota o un peixet fregit envoltats de gent que transporta carn, peix i verdures, i el caràcter animat d’en Quim i els seus... I entendreu què és la Mediterrània.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising