Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Arume
©MariaDiasArume

Els millors restaurants del barri del Raval de Barcelona

Cuina catalana i de tot arreu, opcions econòmiques i per a les grans ocasions... Els millors llocs per menjar al Raval!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El Raval està ple de bars i restaurants i n'hi ha molts de bons. També hi ha trampes per a despistats: no tot brilla. Obren, tanquen, reobren, se'n recuperen de clàssics, altres desapareixen per sempre. Si coneixeu el barri, probablement teniu els vostres restaurants i bars predilectes. Nosaltres també, i ens n'han sortit una pila. En aquesta llista apostem per clàssics de tota la vida i també per llocs que acaben d'apujar la persiana i ja ens han enamorat. Anirem repensant la selecció que hem fet. N'inclourem alguns, en traurem d'altres. Si considereu que en falta algun d'imprescindible o heu fet un descobriment que voleu compartir amb nosaltres, aviseu-nos als comentaris de sota i els visitarem.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Més que cuina gallega contemporània, l’Arume és un restaurant de gallecs que ha viatjat arreu del mapamundi. El que fan –agafar productes de la cuina gallega i l’Atlàntic i modernitzar-los– és fàcil de dir. Però el que és difícil és refer plats que de tan locals són universals, com per exemple un pop rostit amb causa de Lima, mojo Nikkei i pebre vermell, on el pulpo a feira i Perú es donen la mà. També podeu confiar en l’arròs de la carta.

 

Bacaro
  • Restaurants
  • Italiana
  • Ciutat Vella
  • preu 3 de 4

Una taverna veneciana que reivindica la cuina italiana més enllà del binomi pasta (més salsa) i pizza. Perquè... ho sabeu, que a la gastronomia italiana hi ha més vida? A tocar de la Boqueria, el Bacaro us ho vol demostrar. És evident que aquí els ingredients estan seleccionadíssims, no podria ser d’una altra manera: són a quatre passes del mercat. Sardines in saor, un escabetx un pèl dolç: una delícia! Popets alla Luciana, exquisits!

Publicitat
Bar Cañete
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • El Raval
  • preu 3 de 4

Són els reis del fregit al Raval! Peix fresc (gambetes, morena en adob...) arrebossat amb farina d’arròs i passat per oli roent. Sembla senzill, però aconseguir el cruixent adequat no ho és gens! Reclama queixalada urgent, i tot i això, alerta, no us cremeu amb tanta emoció! Feu-vos un racó a la barra, també molt cobejada per locals i turistes, si no aconseguiu seure a taula. La veritat és que encara té més emoció menjar aquí que ben asseguts.

  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 1 de 4

Va ser un dels primers a portar la cuina vegetariana a Barcelona i continua en peu de guerra a Ciutat Vella. Però el cert és que el Biocenter va més enllà del vegetarianisme i el veganisme i aposta per una cuina sana a bon preu que pot agradar a tothom. Preparen esmorzars  molt saludables, amb bols de fruita fresca i seca i iogurt, entrepans o brunchs d’arròs integral amb curri, llegums i verdures. Al migdia, diferents fórmules segons la gana que es tingui.

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • El Raval
  • preu 2 de 4

El restaurant del Barceló Raval manté una línia clara i saborosa dirigida pel xef Sergio Fuerte, qui practica una cuina mediterrània amb tocs de fusió que arreplega d’aquí i d’allà, amb coherència i resultats tan òptims com unes aletes de pollastre confitades i desossades estil cajun, o peix de la Boqueria a la planxa amb verduretes. Prestacions i toc de cuina de gran hotel a preus amables; els diumenges fan un dels brunchs degans de la ciutat, un que no decep mai.

Contingut patrocinat
Ca l'Isidre
  • Restaurants
  • Catalana
  • El Raval
  • preu 3 de 4

Un dels temples de la cuina catalana de Barcelona. Des de ja fa uns anys en porta les regnes la filla, la Núria, que aposta per un servei dels de treure’s el barret. Les parets de Ca l’Isidre han vist grans personatges de tots els sectors menjant, per exemple, la que probablement és la millor tripa de vedella de la ciutat. Els cervellets de xai a la mantega negra i tàperes faran que us tragueu totes les manies i passeu a adorar aquesta menja.

Publicitat
  • Restaurants
  • Bar d'entrepans
  • preu 1 de 4

Aquest bar, tot de fusta i acollidor, és l’invent de dos cuiners veneçolans, amb experiència als Estats Units i en l’alta cuina catalana. El concepte és senzill, però portat a terme amb talent i personalitat: cinc entrepans de receptes nord-americanes que van més enllà de l’hamburguesa, i cinc tiradors de cervesa artesanal. L’entrepà de pulled pork, porc rostit amb espècies durant dotze hores, amb salsa barbacoa i ceba confitada, és portentós.

  • Restaurants
  • Catalana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

La longevitat d’un restaurant només és motiu d’alegria si s’hi menja bé. I Ca l’Estevet, que és fonda des del 1890, supera les expectatives. Propietat de la família Ros Cabot des del 2010, a Ca l’Estevet tot és net i polit, i el servei jove i efectiu, d’una amabilitat casolana i eficàcia de gastronòmic. Tothom s’omple la boca amb la cuina del xup-xup, però fer un capipota amb samfaina com el seu –gens pesant però amb tot el sabor i la densitat– no és fàcil.

Publicitat
Carlota Akaneya
  • Restaurants
  • Japonesa
  • El Raval
  • preu 3 de 4

Aquesta és la barbacoa japonesa més reputada de la ciutat: us portaran la carn i la podreu anar rostint al vostre gust, amb una barbacoa de carbó vegetal incorporada al centre de la taula. Trieu entre un dels dos menús que ofereixen – Akaneya, recomanat si és la primera vegada que hi aneu; Hyōgo, si voleu anar més enllà– i fareu tot un descobriment. Res de peix, només carn! Van ser el primer 'sumibiyaki' d’Europa, un tipus de barbacoa casolana amb una graella de carbó vegetal.

  • Restaurants
  • Vegetariana
  • preu 1 de 4

La comunitat vegana internacional ho té clar: CactusCat Bar és el millor restaurant vegà del món. Així es va considerar l’any passat a través de Happy Cow, l’aplicació més utilitzada entre els vegans. Hi ha tres factors que fan que aquest restaurant sigui especial: menjar casolà de qualitat, bona relació qualitat-preu i molta personalitat. A la carta de CactusCat Bar hi apareixen també plats internacionals com la lasanya i el carpaccio.

Publicitat
Cera 23
  • Restaurants
  • El Raval
  • preu 2 de 4

El Cera 23 va començar com a restaurant gallec de menú de migdia i a bon preu al cor del Raval. I encara hi és, esclar, però s’ha assimilat força al seu germà petit Arume: ha triat de fer una oferta més noctàmbula, amb un repertori de clàssics de la cantonada verda modernitzats . Això sí, la relació qualitat-preu és òptima. Aquí el pop a la gallega és pop a la gallega, però també hi ha receptes de cuina mediterrània moderna, amb tatakis i carpaccios excel·lents.

Dos Palillos
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Raval
  • preu 3 de 4

La tapa com a filosofia de vida. Aquest és el concepte que explota el bullinià Albert Raurich al Dos Palillos i que li ha valgut l’estrella Michelin. Què tenen en comú la tapa espanyola i la tapa asiàtica? Raurich ho mostra: dues gastronomies fusionades (l’espanyola i l’oriental) que fan servir palets per menjar. Què hi trobareu, al Dos Palillos? Dues barres (la més informal, a la carta i sense reserva, i la més gastronòmica) i els protagonistes, dos palillos.

Publicitat
Dos Pebrots
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Raval
  • preu 3 de 4

Raurich ha estat el líder d’aquest espai, però ara ha cedit protagonisme al Takeshi Somekawa i a l’Adri de Pablo, cap de cuina i de sala del Dos Palillos del també exBulli. Ara, tots tres segueixen amb la idea original del Dos Pebrots: interpretar receptes antigues i captar la tècnica i la mescla de productes originals per després presentar-los en forma de tapa. Res a veure amb les tapes convencionals a què estem acostumats. Transporten tècniques passades a l’actualitat.

  • Restaurants
  • Catalana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

De la mateixa manera que es va recuperar l’origen modernista d’aquest establiment, obert el 1924, també se n’ha recuperat el patrimoni gastronòmic: una casa de menjars catalana. Mandonguilles amb sípia, bacallà a la llauna, fricandó, capipota amb cigrons, trinxat amb rosta... en són uns quants exemples. Menció especial mereix l’extensa carta de vins i la de còctels amb licors catalans. Al migdia hi ha una oferta de fonda: platàs del dia, beguda i postres.

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Ciutat Vella
  • preu 3 de 4

Un dels models que més bé s’ha adaptat a la postpandèmia. Una barra gastronòmica perquè un xef excepcional, Arnau Muñío, prepari davant dels nassos de pocs comensals (són pocs els afortunats que caben en aquest restaurant petitó) un menú degustació únic. Platets de producte fresc del mercat que té just al costat, i una mescla de sabors mediterranis i asiàtics. Una fórmula d’èxit que atreu els paladars més refinats, que en canten les meravelles. Canvien la carta sovint.

Fonda Espanya
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Raval
  • preu 3 de 4

Un viatge al modernisme en un emplaçament històric, projectat per Domènech i Montaner i de la mà del gran Martín Berasategui. La Fonda Espanya recupera l’antic concepte de les fondes, i ho fa apostant per sabors de tradició des d’un punt de vista actual. Germán Espinosa i el seu equip fan meravelles basades en l’estil artístic, i plats i ingredients com el lluç embolicat en cansalada, la crema d’escamarlans al cava, el cremós de tòfonao el salmorejo amb tàrtar de tonyina.

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Diuen que els gats tenen una honestedat emocional absoluta; doncs la carta d’aquest establiment també. La cosa va de tapes clàssiques, amanides, carn, peix i arrossos al forn. A la nit, quan diuen que tots els gats són foscos, hi trobareu cocteleria clàssica i una excel·lent carta de destil·lats. El local és encisador i té un petit pati interior amb sostre d’hivernacle. La terrassa, en una placeta, és el racó perfecte per contemplar el bullici del Raval.

  • Restaurants
  • Pizza
  • El Raval
  • preu 1 de 4

Aquesta pizzeria de referència al Raval comença una nova etapa: amb horaris molt més amplis (obren al migdia, amb la cuina ininterrompuda) i amb una nova oferta de pizzes, pastes i còctels. L’excel·lència i la qualitat segueix sent la seva essència. Bruno, el 'pizzaiolo' de sempre, treballa una massa mare de fermentació lenta amb afecte i passió. Entre les preferides dels clients, la Carbonara i la Margarita, que són el termòmetre de qualsevol pizzeria.

Publicitat
  • Restaurants
  • Espanyola
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Aquestes tres germanes del Bierzo ja fa anys que són al cor del Raval. Quan van començar, la carta se centrava en els productes de la seva terra: 'botillo', cecina de Lleó i taules d’embotits i formatges. Les Fernández de la segona dècada del mil·lenni, sense oblidar les arrels, han afegit opcions més eclèctiques i internacionals: pasta, hamburguesa, wok asiàtic i 'pulled pork'. No patiu, la mítica tapa 'Papa don’t preach' (patates al forn amb oli d’alfàbrega i ruca) ha sobreviscut al pas del temps.

L'Hortet
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Ja fa temps que ocupa un lloc en l’imaginari de restauració vegetariana barcelonina, després de gairebé 30 anys en actiu. Plats dedicats a les verdures amb tocs tradicionals. El menú de migdia (amb variacions al migdia i nit dels caps de setmana) ofereix un bufet d’amanides brutal o una crema més un plat del dia i postres que atrau treballadors del CCCB, veïns més o menys antics, un modern que s’acaba de llevar... I sempre sota aquesta tranquil·litat i respecte envers els altres. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina internacional
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Chaka Khan Gastrobar Exotique és un espai singular on experimentaràs un viatge de sabors d’arreu del món a ritme de funk. És un rara avis a la ciutat, un local dividit en dos però amb una continuïtat que enganxa. A la planta principal és l’espai Chaka, una gran barra per on desfilen tapes per picar entre hores i ser feliç també amb la seva cocteleria. I al pis de dalt hi ha el restaurant Khan, més formal i amb un menú degustació.

Eat Caribbean
  • Restaurants
  • Cuina internacional
  • El Raval
  • preu 1 de 4

A l’Eat Caribbean, un cuiner de la Guaiana Britànica diguem-ne Funkychef, ho prefereix aixíexerceix a la cuina de Jamaica, Guaiana, Barbados i Granada. El Funkychef va començar rostint pollastre en 'sound systems' dels que no demanen permís al districte. Obrir un local propi va ser la continuació de fer sopar per encàrrec al seu pis. I la veritat és que Eat Caribbean és un oasi de sinceritat entre bars de shisha per a Erasmus. És l’únic lloc de la ciutat on es pot menjar un 'jerk chicken' com déu mana.

Publicitat
  • Restaurants
  • Bar d'entrepans
  • preu 1 de 4

El 2020, i aprofitant que tenien el bar en reformes, els Two Schmucks van obrir un bar de cerveses, entrepans i cocteleria a la plaça d’Emili Vendrell. El resultat és tan espectacular com el brunch i el mam de Joaquín Costa, que els va catapultar al capdavant de les llistes dels millors bars del món. Els valors afegits d’aquest local són molts: per començar, una terrassa espectacular gairebé particular, un interior vintage i una banda sonora de gangsta rap de finals dels 80. 

  • Restaurants
  • Mexicana
  • Ciutat Vella
  • preu 1 de 4

Un 'diner' californià pulcre, angulós i minimal amb una barra de roure massís que és l’únic que separa la cuina del comensal. Curiós local on es pot tastar la cuina de carrer de Los Angeles, on va néixer la seva creadora, una cuina que és una barreja d’influències irlandeses-mexicanes-salvadorenyes i 100% americanes. Són tacos, 'hot wings', 'jalapeños', burritos i 'pancakes'. Moltes propostes es feien acompanyar, com si no, amb una bona ració de patates al forn i una bona amanida.

Publicitat
  • Restaurants
  • Grega
  • El Raval
  • preu 1 de 4

Aquest no és un restaurant grec de tòpics. Res de columnes i plats trencats. En Kostas, l’amo, no s’ha entossudit a apinyar la gastronomia del seu país. La seva carta està impresa al mantell de paper i és força híbrida, tot i que s’hi troba a faltar peix. Hi ha plats molt coneguts, com el tzatziki i la mussaca, i d’altres més desconeguts, com la 'tirokafteri', una ensalada picant de feta, iogurt, pebrot i xili, i l’'arnaqui fricasé', un guisat de xai amb enciam, ceba tendra i salsa 'avgolemono'

  • Restaurants
  • Indonèsia
  • El Raval
  • preu 1 de 4

Una cosa és menjar i l’altra és menjar, menjar, que és el que vol dir en indonesi el nom d’aquest petit establiment cantoner obert el 2018. L’Andrey, l’amo, és un actor i cuiner autodidacte javanès que, cansat de no trobar restaurants on poder degustar plats del sud-est asiàtic casolans i de qualitat, va decidir obrir-ne un de propi. El plat més celebrat de la carta, és el que porta el nom del restaurant: un saltat de porc, pebrot, ceba i alfàbrega condimentat amb 'sambal' i acompanyat d’arròs. 

Publicitat
  • Restaurants
  • preu 1 de 4

La carta d’aquest restaurant acollidor i familiar és un compendi del bo i millor de la riquesa gastronòmica de Mallorca: tumbet, coca de trempó, pilotes, cargols... Les ensaïmades són d’Algaida, el poble d’una de les propietàries, i també es fan portar un camallot (un embotit deliciós) i una carn-i-xulla sensacionals, i begudes autòctones com el licor d’ametlla, palo i cassalla Tres Caires. Per Sant Antoni i Sant Honorat fan espinagades (panades d’espinacs) un pèl picants, com a sa Pobla.

  • Restaurants
  • Índia
  • El Raval
  • preu 1 de 4

L’Ivan va obrir el Mirch dos minuts abans de la pandèmia. I és hereu de la primera família que va obrir un restaurant de cuina índia a la ciutat. Després de modernitzar el Tandoor, fa la seva versió del menjar de carrer al Mirch: “Només coneixia l’street food indi per les pel·lícules”. De fet, la meitat del que hi trobareu aquí és menjar vegetarià, i destaca com a exemple el vada pav, un especiat entrepà de bunyol de patata que ha gurmetitzat amb pa del forn Cloudstreet i una salsa excepcional.  

Publicitat
  • Restaurants
  • Mexicana
  • Ciutat Vella
  • preu 1 de 4

“Si és menjar mexicà de carrer, has de poder menjar i beure per 10 euros”, explica en José Luis, un dels socis del Pachuco. “Vull evocació sentimental i guisats a foc lent, però amb un toc pop”, proclama. En aquesta barra cantonera del Raval hi trobareu el millor menjar popular mexicà imaginable, en racions generoses i amb bona relació qualitat-preu. Prepareu-vos per a un festival de 'micheladas', cerveses mexicanes i còctels de fruita fresca que acompanyen una bona varietat de plats mexicans.

  • Restaurants
  • A la brasa
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Pablo Antico i Jorge Runnacles van reconvertir el Sifó de bar de nit en restaurant argentí. Preciós: cuina oberta, llum, fusta i dibuixos d’icones argentines. Després van oferir durant quinze anys un dels millors menús de migdia al veí Ofis, que ara també és sinònim de garantia al Sifó. Mestres de la carn i de la creativitat popular, fan una graella R+D, pizza argentina –quasi inèdita a Barcelona–, empanades i un tiquet que va “d’allò universal fins al que et vulguis gastar”

Publicitat
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • El Raval
  • preu 3 de 4

Ja fa temps que el Suculent va superar l’etapa de casa de menjars d’alta cuina. En la seva nova transformació, el xef Toni Romero agafa la vaca vella per les banyes i refunda el local a gran escala. Amb carta de platets i aperitius, en l’oferta hi campen dos menús degustació que repassen els clàssics de la casa i les noves creacions d’un xef més en forma que mai, ja que des de la modèstia d’un preu competitiu ha aconseguit situar-se en el llistat dels millors cuiners del món.

  • Bars i pubs
  • Bars de vins
  • El Raval
  • preu 1 de 4

Recordeu el Bar Iposa? Doncs el xef Stefano Mazza, propietari del Last Monkey de Sant Antoni, l’ha reobert amb el nom de Superclàssic. El comentari sempre era: “Agafes l’Iposa? És un superclàssic! Doncs mira, el nom m’agrada i ha quedat així”, comenta. Val a dir que per la magnificència de la terrassa això rajaria sol, però Mazza hi ha disposat una oferta de menjar i beure de primera divisió. Les braves porten una salsa d’aquella ben confitada i carnosa, l’ensaladilla russa és cremosa i el brioix amb 'vitello tonnatto' és fantàstic. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Llatinoamericana
  • preu 1 de 4

Al final del carrer Marquès de Barberà, s’obren uns baixos inundats de llum que remeten més aviat a una cafeteria fina d’estil nòrdic que no pas a una taverna de Barranquilla, d’on és un dels seus propietaris. Trópico es diu així perquè la seva carta agafa sobretot receptes de l’anomenat cinturó del cafè, la franja tropical que va de Sumatra a Guatemala, amb 'huevos rancheros', 'msemmen'; les arepes farcides, ous remenats amb tomàquet, ceba i mozzarella acompanyats d’alvocat i plàtan.

  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Tots els vegetarians volen ser diferents, però aquest ho és de veritat: el seu receptari, a mig camí entre la tradició catalana i la cuina d’autor, és sorprenent, saborós i sense dogmes vegetarians. I la veritat és que han marcat una època i ho segueixen fent: van obrir l’any 2011, i ben aviat es van establir com a referent dels restaurants vegetarians que, en lloc d’imitar la cuina feta amb proteïna animal, interpreten tradicions i inventen plats nous. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Catalana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Ocupa una parada del mercat de la Boqueria, però se’l pot considerar un dels millors restaurants de Barcelona. Normalment està petat, però no defalliu i intenteu aconseguir un dels tamborets. Ara que està tan de moda sobredimensionar restaurants i que molts establiments deceben a causa de les expectatives inflades, un racó com El Quim de la Boqueria té un valor encara més gran: el menjar és tan bo que fins i tot supera el que t’esperes. 

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat