Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aürt

 • Restaurants
 • Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou
 • preu 3 de 4
 • 5 de 5 estrelles
 • Crítica de Time Out
 1. Aürt
  Aürt
 2. Aürt
  Foto: Enrique MarcoAürt
 3. Aürt
  Foto: Enrique MarcoAürt
Publicitat

Time Out diu

5 de 5 estrelles

Després de compartir cuina amb la rostisseria familiar, l’Artur Martínez ara la comparteix “amb un hotel de 400 habitacions”, riu. Perquè l’aventura del Capritx de Terrassa, l’estrella Michelin més petita d’Europa (12 comensals) que es va voler traslladar a Barcelona, s’ha acabat resolent en l’obertura de l’Aürt al Hilton Diagonal Mar. Aürt: cop, tocada brusca. I a fe que aquest singular restaurant gastronòmic ho és: tothom et diu “hem creat un concepte que no existia”, però quan ho diu Martínez és cert. Rebla la definició amb l’etiqueta irònica “d’evolució pija de l’'street food' o 'lobby food'”.

Integrat al 'lobby' de l’hotel –topes amb el restaurant tot just entrar, un matís del nom–, som davant un gastronòmic per a 17 comensals dividits en una taula petita per a sis, una de gran per a vuit i una de rodona baixa per a qui vulgui intimitat. I tota la cuina es fa davant del client –cada taula barra té una inducció, i 'l’office' està equipat amb planxa, forn, brasa i salamandra. “La separació física amb el comensal dilueix el discurs, i fa que perdis informació”, valora. Doncs ara la tindrem tota. Des del 2017 el xef ha estat ajuntant teoria, i inaugura la nova etapa amb “un menú de degustació continuista del Capritx que s’anirà radicalitzant i aprofundint”, ara que hem dinamitat les limitacions logístiques.

L’altre lligam amb l’Aürt: fa servir el terme “exotisme de proximitat” per definir la seva cuina. Veiem el menú: 16 passes a 89 euros, on rere l’aparent obvietat d’enunciats com bonítol amb vinagreta o salmorejo de gamba, Martínez i el seu equip posen el plat dins i fora de context i el refan en meravelles entenedores però que obren “mons nous en termes organolèptics”. No has de fer malabars per entendre què menges ni per menjar-ho, però el xoc hi és. Una altra meravella és l’oferta del 'lobby', Ma’i, on Martínez ha refet el concepte de bar/restaurant d’hotel amb tapes marca de la casa, i una carta de begudes (infusions, vins i cocteleria) a anys llum de la grisor, mala execució i clavada, amb producte de proximitat en tots els àmbits. 

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Passeig del Taulat, 262
Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou
Barcelona
08019
Transport
El Maresme-Forum (M: L4)
Horaris
Dl. tancat. Dt. de 20 a 22.30 h. Dc. a ds. de 13 a 14.30 h i de 20 a 22.30 h. Dg. i festius tancat.
Publicitat
També t'agradarà