Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Can Ros

Can Ros

Restaurants, Mediterrània La Barceloneta
Recomanat
4 de 5 estrelles
Can Ros
1/2
© Maria DiasCan Ros
Can Ros
2/2
© Ivan Moreno

Una bona recomanació, sí senyor. Cercava un lloc per menjar un bon arròs, i en Ricard em recomana Can Ros, un restaurant de la Barceloneta. Des que en Paco Camarasa va tancar la seva llibreria Negra y Criminal, vaig menys a la Barceloneta. I des que en Josep Maria tampoc és a Can Solé, també. La gastronomia i els llibres de guàrdies i serenos lliguen molt bé.

Can Ros és un al·licient per tornar a convertir la Barceloneta en un lloc de parada i fonda. A la carta –el menú està també molt bé i val 14 euros–, hi ha un apartat especial dedicat als arrossos, i encara que em tiren l’arròs de capipota amb llagostins i l’arròs melós de llamàntol, em deixo anar per una gana estil infantil. Als nens, els encanta embrutar-se les dents. Demano un arròs negre amb sípia i carxofes. La carxofa és la prova del cotó. Per preparar la gana arrossaire, demano unes croquetes de calamar amb allioli. Quadrades, ben fregides, l’arrebossat dorm sobre un fantàstic coixí d’allioli i salsa de tomàquet. Cuina senzilla, que és el que buscava.

L’arròs negre és fantàstic. Gustós, intens, amb una tinta que no embafa i un gra que es pot comptar com les pessetes, un a un. Un negre perfecte, allunyadíssim d’aquells arrossos que servirien com a massilla per tapar els forats de les parets. Aquest monoprograma, amb el calamar i l’allioli com a protagonistes, el marido amb un vi blanc del Penedès. Una copa. Amb una ampolla sencera, seria capaç de dir: com el Penedès no hi ha res. Per acabar, tiramisú amb garapinyats. Gràcies per la recomanació.

Per Daniel Vázquez Sallés

Publicat

Lloc de la ubicació Can Ros
Contacte
Adreça Almirall Aixada, 7
Barceloneta
Barcelona
08003
Horaris Dm. a dg., de 13 a 16 i de 20 a 23 h
Transport Barceloneta (L4)
Static map showing venue location
LiveReviews|0
2 people listening