Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Costa Pacífico

Costa Pacífico

Restaurants, Mexicana Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Costa Pacífico
1/4
© Marua Dias Costa Pacífico
 Costa Pacífico
2/4
Maria Dias Costa Pacífico
Costa Pacífico
3/4
© Maria Dias Costa Pacífico
Costa Pacífico
4/4
© Maria Dias Costa Pacífico

Time Out diu

Ha de ser una benedicció ser cuiner i tenir orígens bascos i mexicans. És el cas d’Arin Alexandre, el xef del Costa Pacífico, una 'cebichería' en una de les placetes més agradables del Born de Barcelona, la de Sant Agustí Vell. Gràcies a aquesta coincidència bascomexicana es poden gaudir d’alguns dels millors cebiches de la ciutat en un local alegre i ben decorat sense pretensions, ben il·luminat i molt ben atès.

L’elecció del peix i la sàvia maceració, les combinacions, molt afortunades, l’original i saborós joc de les espècies i l’afegit màgic que donen els mexicans amb el picant, fan del cebiche clàssic un dels més valuosos de Barcelona. Però no només el clàssic: també el 'vuelve a la vida' –una màgica combinació de llagostins (bons, frescos), amb pop, ostra, tomàquet i la salsa coctelera de la casa– justifica una visita a La Barreta, el racó més saborós del restaurant i feu indiscutible de l’Arin.

El Costa Pacífico és un lloc ideal per a un àpat lleuger, variat, sa i gustós, en un ambient que convida a l’amistat, a la conversa i a compartir els plats amb els amics. Les parelles s’han d’estrènyer una mica perquè per motius d’espai les taules són molt justes de mida. Però en tot cas queda compensat per un entrant com el guacamole, pronunciat en el cítric, fresc, amb un alvocat bo i coriandre en la dosi justa. Les ostres amb llet de tigre van ser una altra sorpresa.

Si bé al Costa Pacífico ni s’usa ni s’abusa de la cuina tex-mex, els 'tacos', sobretot el de 'carnitas' d’Atu, amb flor de Jamaica, tonyina i ceba morada, són un exemple de com es pot interpretar la gran cuina asteca. Les quatre torrades que ofereixen, amb truita de blat de moro fregit (la de tonyina clàssica, la de tonyina Costa Pacífico, la de cebiche vermell o la de pop), són una altra de les propostes del restaurant. Les opcions pel que fa a la beguda són justes, però intel·ligents.

A propòsit de la regió del globus a la qual es dedica el nom, es pot gaudir per copes d’un excel·lent chardonnay de Nova Zelanda o de vins catalans, així com d’una varietat de cerveses. Per postres no deixeu de tastar el pastís 'tres leches' i un mexcal o aguachile per depurar l’organisme després de tants plaers acumulats.

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Detalls

Adreça Pl. de Sant Agustí Vell, 1-3
Barcelona
08003
Transport Urquinaona (L1)
Contacte
Horaris Dl. tancat. Dt. i dc. de 13 a 16 h. i de 20 a 24 h. Dj. Dv. ds. i dg. de 13 a 24 h

Els usuaris diuen