Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Fat Barbies Muntaner (TANCAT)

  • Restaurants
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
Fat Barbies
Foto: Scott ChasserottFat Barbies
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Fat Barbies Muntaner exhibeix tota la potència del seu germà petit, però amb allò del més i millor. El xef Juancho Martini (exGresca) passa d'una antiga cafeteria amb cuina petita a un local enorme i bonic, amb detalls de maó a la vista i fusta i capacitat per a 70 comensals. I una cuina com Déu mana, presidida per una màquina de fumar de ferro colat, un forn i una graella de llenya.

La cuina de Martini es basa en la creativitat i el sabor màxim a través del primitivisme i el foc: aquest és un restaurant de carn –ecològica de i proximitat– on cada peça surt de la cuina després d'hores de paciència. Per exemple: unes costelles de vedella –vaca Salers, pastant lliure entre els Pirineus i el Pallars– t'arriben a taula després de tres hores de fum i 14 de forn. Només sal i pebre: la paciència del procés de cocció dispara els sabors.

El cuiner és un apassionat del foc i el fum, i això es nota en elaboracions espectaculars, com un entrepà de pastrami marinat sis dies i amb mig dia de fum i cocció (sovint present en un menú assequible de migdia). També té un gran coneixent del marinat i la fermentació, i amb el toc àcid i fresc d'aquests processos alleugereix bombes de sabor (com una terrina de porc amb 'aguachile'). 

I dediquen temps i sensibilitat als vegetals (recordeu que van obrir Fat Veggies, i la majoria del que gasten és de la suprema horta de Can Fisas): la remolatxa amb 'labnhe' de cabra, on tot s'aprofita –l'arrel fumada i brasejada, la tija fermentada i les fulles a la brasa– és un poema amb sabor de terra i múltiples textures. Cansalada, aletes de pollastre, pit de vella... totes aquestes peces tan comunes, aquí les redescobrireu amb el poder del foc. 

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Muntaner, 183
Barcelona
08036
Transport
Entença (M:L5)
Preu
€€
Horaris
Dl. a dj. de 19 h a 23 h, dv. a dg. de 13 h a 16 h i de 19 h a 23 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà