2 M'encanta
Guarda-ho

Menja Portugal a Barcelona: els millors restaurants i botigues portugueses

Viatgem a la gastronomia lusitana sense sortir de Barcelona. Bacallà, carn i pastissets de Belém a preus més que raonables

Oporto
1/2
Oporto
O Lusitano
2/2
O Lusitano

La gastronomia portuguesa és molt seductora. Té aquella part de contundència, d'arròs, tall i bacallà que tant ens agrada als catalans, però també un plus de llunyania atlàntica i fins i tot d'exotisme especiat. I per si fos poc, són capaços d'animalades com la 'francesinha': un entrepà gegantí de carn i embotits, gratinat, que neda en salsa envoltat de patates fregides. Si ja heu fer l'Operació Bikini, és l'hora d'abortar-la. Mengeu portuguès!

El gust que fa Portugal

Sabores de Portugal

És un 'hotspot', no només de la Portugal catalana, també del centre de Barcelona. Sabores de Portugal, inaugurat per tres socis lusitans a qui se’ls va posar entre cella i cella obrir un restaurant a la nostra ciutat, és el regne de la brasa. N’hi ha una de gegantina a la porta, on cuinen xoriço, xai, porc i bacallà. Segons el Cris, un dels amos del local, molt del seu públic coneix la cuina del seu país “perquè és bona i senzilla” i busca repetir les aromes de les seves vacances a Portugal.

Llegir-ne més
El Raval
Oporto

Oporto

Un clàssic de la cuina portuguesa a Barcelona. Tan petit com acollidor, a l’Oporto, al cantó de la Sagrada Família, cal reservar-hi taula si no vols sorpreses. L’especialitat de la casa, esclar, és el bacallà, cuinat de totes les maneres possibles, a més d’un clàssic de la zona: la 'francesinha', l'esmentat entrepà sucós i pantagruèlic.

Sardenya, 296 (Sagrada Família). M: Sagrada Família
T. 93 277 71 58. P: 25 €.

Advertising

A Casa Portuguesa

Endinsar-se a A Casa Portuguesa és fer-ho en el paradís del dolç, els colors càlids i el sucre a dojo. Diuen els entesos que en aquesta pastisseria i cafeteria hi fan uns pastissets de Belém que no tenen res a envejar als originals del Pastéis de Lisboa. Una mica de canyella i cinc d’aquestes delícies per 5 euros. Però no només d’aquestes meravelles de crema viu aquest establiment, hi trobareu pastetes típiques com els 'pao de lo' (bescuit), 'bolo de arroz' (magdalenes de blat i arròs) i 'pao de deus' (brioix amb coco). També hi ha vi albariño i porto.

Llegir-ne més
Esquerra de l’Eixample

Tas Tam

A Portugal, explica en Ricardo, el propietari Do Lusitano, són més de plat únic –la majoria de vegades de cullera– que no pas de fer menú. Però el Descobertas, el restaurant portuguès del Poblenou que és l’spin-'off' del colmado delicatessen O Lusitano, s’adapta a casa nostra amb un menú de migdia (10,50 euros) en què sempre hi ha un plat tradicional portuguès molt substanciós: com, per exemple, la feijoada de calamars i xoriço. En carta, disposen del bo i millor del seu país –embotits i receptes de bacallà– i unes 300 referències de vi, poca broma. I alerta que fins i tot entre setmana hi trobareu un esplèndid menú de nit cent per cent portuguès, a 25 euros

Llegir-ne més
El Poblenou
Advertising

O Lusitano

Situat rere el mercat de Poblenou, és una botiga de productes portuguesos que també es poden degustar a l'establiment: vins de totes les regions DOP, amanides, taules de formatges agrupades per regions, pastissos i, a vegades, plats de bacallà... El bo i millor de Portugal! I precisament el Descobertas, el proper restaurant, es va poder obrir per la tasca de difusió del producte portuguès que fa la botiga O Lusitano d’ençà del 2009. És un espai ideal per aprofundir en aquesta gastronomia –de l’Atlàntic i molt més especiada que la mediterrània– més enllà dels pastissets de Belém i el verdejo. Visió de venda de 360 graus: pastisseria, bodega, embotits, plats preparats i artesania.

Llegir-ne més
Sant Martí

Comentaris

0 comments