Metl és un restaurant mexicà casolà i familiar que va obrir al Poblenou l'estiu del 2024. És propietat de la parella formada per la veneçolana Oriana Abzueta i el mexicà Juan Pescador, que fa cinc anys que viuen al Poblenou. Funcionaven com a restaurant nòmada o pop-up –han treballat a Nova York, el Canadà i Londres– però també com a assessoria gastronòmica. "En Juan és de Durango, al nord de Mèxic, ell s’encarrega de les receptes i jo de l’organització i la cuina del migdia", explica l'Oriana. Experiència no li falta: durant uns quants anys va ser encarregada de La Pachuca, una de les millors taqueries de Barcelona, i després de tenir un fill "em va tornar fort el cuquet de la cuina", diu.
Metl, malgrat la seva tipografia que recorda les bandes de black metal, no té res a veure amb el rock satànic o el metall. Significa “agave” en nàhuatl, i té una carta "molt meditada, curta i inclusiva, perquè el que et vingui de gust ho trobis: sigui un cebiche, tacos vegans, pollastre amb mole o coses més indulgents, com els tacos de carnitas. Exemples? un espectacular taco de peix fresc estil Ensenada –tot un filet de peix arrebossat finíssim, matisat amb amanida de col i maionesa de xipotle–, o un taco vegà de bolets enoki arrebossats, amb pipián (mole refrescant, és a dir, una salsa amb base de fruits secs) que es torna verd per llavors de carabassa i herbes diverses. S'enorgulleixen de ser un restaurant "de producte local i de proximitat estricta, però de cuina mexicana cent per cent tradicional". Tot cuinat des de zero i amb un únic producte de cinquena gamma: suc de llimona espremut.