Restaurants mexicans de Barcelona

Els millors llocs de la ciutat per assaborir la bona cuina mexicana

© Maria DiasLa Taqueria

La cuina mexicana ja fa temps que va arribar a Barcelona, però ara s'ha aposentat com Déu mana. Enrere queden aquells temps en què sota aquesta denominació només podíem parlar de nauseabunds locals de menjar ràpid tex-mex. Ara trobem la gastronomia de Mèxic, barroca i exhuberant, patrimoni de la humanitat, en totes les seves variants: des de restaurants que elaboren una cuina autoral amb un toc de tradició, més ortodoxa, fins a bars i altres establiments que ofereixen un fast-food de qualitat. 

Restaurants mexicans

Malpaso restaurante

Malpaso. Aquest simpàtic i un xic amenaçador substantiu, a Barcelona remet a un desaparegut –i enganxós– antre punk de la plaça Reial. Més recentment, a una exquisida editorial amb tirada per la cultura pop i l’assaig heterodox, que desenterra joies poc conegudes d’autors que van de Neil Gaiman a Kingsley Amis. Malpaso també és el restaurant (mexicà) de l’editorial, que com qui diu és porta amb porta. "Si ens han de posar una etiqueta, que sigui la de restaurant mexicà”, explica el Salvador Barba, director (mexicà) del restaurant, que conta que el projecte neix “inspirat en les antigues cases editorials franceses, on convivien totes les unitats de negoci en la casa de l’editor”.

Llegir-ne més

Tlaxcal Cantina & Taquería Gastronómica

Taqueria gastronòmica: ells es defineixen així. Aquest mexicà jove i saborós vol recuperar els plats tradicionals d'aquesta gran cuina amb un format dinàmic. Bona carta de 'tacos', sopes mexicanes i plats que poques vegades es veuen per aquí. Al migdia disposen d'un menú molt econòmic on es pot gaudir d'uns tacos de 'sudadero' excel·lents, nachos i unes postres casolanes delicioses que podrien cobrar molt més cares.

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Advertising

La Taquería

Recomanat

Els seus propietaris, mexicans, diuen que fan "menjar de carrer mexicà". I el fan del bo: els seus 'tacos' –demaneu els clàssics de pastor– són fenomenals, i les 'quesadilles' artesanes, eviten el 'cheddar' industrial. Disposen de tot un repertori de delícies informals mexicanes, i els caps de setmana preparen receptes tradicionals com els 'aguachiles' o el pollastre amb 'mole'. La interacció de propietaris i clients també és un punt apart: mexicà modern i colorista. I sisplau, demaneu el plat del final de la carta, 'la foto con el taquero'. Us fareu un fart de riure.

Llegir-ne més
Eixample

La Cantina Mexicana

3 de 5 estrelles

Aquest restaurant taquería, La Cantina Mexicana, a la Sagrada Família, posa taula i estovalles tricolors d’elevat nivell culinari. És un ambient cantiner, sobri, però no hi falten el color i l’afecte que combinen amb el gust exquisit d’una de les cuines més atractives del Nou Món. Nachos, sopes, antojitos mexicans, cebiches, platets tradicionals, taquería i truites conformen una saborosa oferta.

L’aguachile és una variant que fa molt més interessant el concepte de cebiche, que consisteix en gambes de qualitat marinades amb llimona dolça, amb ceba morada i un lleuger toc de xili serrà acompanyat de coriandre. No hi falten les enchiladas (coques farcides) ni els chilaquiles verds i vermells i quesadillas al gust.

La cochinita pibil, plat tradicional de porc adobat amb arxiota, i el chamorro (deliciosa carn vacuna cuinada lentament amb el seu suc) damunt una petita coca, completen el panorama tradicional. Altres plats de taquería dignes de menció són els 'capeados de gambetes' (arrebossats), els 'alambres' (tacos de pebrot, porc, ceba i salsa especial de carn o pollastre).

Llegir-ne més
Sagrada Família
Advertising

El Alebrije

4 de 5 estrelles

El Alebrije és hereu de La Coronela, tot un clàsic del Mèxic 'cool' a Barcelona. Un dels socis, Nicolás Farah, va obrir aquest esplèndid mexicà a l'Eixample. Segueix les mateixes coordenades culinàries que l'anterior, però en un restaurant d'aires més familiars: hi trobem una extensíssima carta d'uns 60 plats on hi ha menjar tradicional mexicà de la zona del nord, del Pacífic i del sud. Per a tots els gustos i butxaques, des d'uns econòmics i suculents tacos fins a un barroc 'pollo con mole'.

Llegir-ne més
L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Rita Blue

3 de 5 estrelles

Les taules cobertes per estovalles d’hule d’un vermell furiós hi donen un aspecte de cantina mexicana, ja que als seus inicis va tenir una tendència més orientada al món i a la cuina dels mariachis. Però amb el temps, els adolescents es van centrant i ara podríem dir que és un restaurant informal, però molt seriós en la seva proposta. A més d’excel·lents còctels, i d’una carta variada, tots els migdies ofereix un menú que el dia de la nostra visita tenia entre els segons un confit d’ànec amb patates fregides o un wok yakisoba de pollastre.

Reserva ara Llegir-ne més
El Raval
Advertising

Oaxaca

Joan Bagur, xef menorquí amb anys d'experiència a Mèxic, és l'ànima d'aquest restaurant on recupera plats tel·lúrics de l'autèntica cuina mexicana. Carn i pex són de proximitat; la resta arriba del país americà. Entre les fortaleses comestibles, els daus de cochinita pibil, que una altra vegada es recolzen en Cal Rovira i els seus porcs; i el pop tatemado, amb cansalada. El mole amb pollastre del Prat és fenomenal. L’Oaxaca té dos espais: el restaurant i la mescaleria, amb 200 marques i bàrman. Decorat amb cuir, fusta i acer, el lloc és maco fins a dir prou.

Llegir-ne més
La Barceloneta

Cantina Machito

4 de 5 estrelles

Si algú pot presumir a Barcelona de practicar la genuïna cuina mexicana quan només hi havien 'patilleros' tex-mex, són ells. Amb un ambient informal i colorista però que defuig el tòpic de postal, amb un toc artístic, aquí hi trobem fabuloses preparacions de clàssics mexicans, com la 'cochinita pibil' o el pollastre amb 'mole poblano', barroc guisat amb xocolata i mil i un ingredients més.

Llegir-ne més
Gràcia
Advertising

Niño Viejo

La Taquería d'Albert Adrià, Niño Viejo, és diversió pura: els tacos són per llepar-se’n els dits, el de huitlacoche (fong del blat de moro), però sobretot les carnitas, costella i pell de porc. Però a més de tradició popular mexicana, hi ha el toc Adrià: El pollastró amb adob d’achiote i barbacoa al Josper és una de les delícies que si no les demanes, l’àpat és només mig àpat.

Llegir-ne més
Sant Antoni

Rosa Negra

Recomanat

Un mexicà amb especialitats senzilles, més proper al 'tex-mex' que a la cuina mexicana tradicional, però amb plats força fiables i econòmics. Al migdia, tot sovint disposen al menú de sopes decents. Per la nit té més vocació de cocteleria que no pas de restaurant.

Llegir-ne més
El Gòtic
Advertising

Comentaris

19 comments
Ury U

Hola, falta aquí el Cielito Lindo, cerca del Metro Badal. Auténtica comida mexicana por precio asequible. Os lo dice un mexicano. 

Maria M

Para mi el mejor mexicano es "El Pinche Mexicano" en Paris con Entença, el Rita Blue no es mexicano, rosa negra es TEX MEX totalmente. También agregaría tacos tacos! 

caro83dz

antojo la mezcalería por el gotico es muy bueno mejor que muchos soy mexicana así que puede decir cuando la comida es auténtica o no. La taquería muy buena también. Rosa Negra nada que ver eso es tex-mex comida para guiris.

Jarocha J

Faltan dos muy buenos! Sabes una cosa y El Burro chilango :)

Ramon G

Totalment d'acors. I el rita blue no hi fa ews en aquesta llista.

Lorena

El "no te rajes" en el centre de la vila de Poblenou. Está tremendo!

Luisa

Se echa en falta el Café Chapultepec en Compte Borrel 152 Autentica comida mexicana del D.F. sin aditivos.

Marcel S

@Luisa  Sí señor, recomendable. Aunque poco picante para alguien que ha vivido un tiempo en el DF y para mi gusto, ligeramente caro.

Gabriela

Agregaría Tacos Tacos, donde se come riquísimo! Tacos variados a muy buen precio, y los martes a 1€ el taco! MEXCAL y Sabes una cosa, ambos en el barrio de Gracia, muy distintos pero se come excelente! Comida mexicana de verdad =)

Sandra

Per curiositat, que va passar amb el mexicà de La Maquinista? Pel que recordo es menjava prou bé...

Rosada

¿¡La Rosa del Raval!? ¿¿¿HOLA???

Marcel S

@Rosada  Bah, tex-mex...

Elsa

Yo soy Mexicana y prefiero 100 % La Taqueria es de lo mas autentico mexicano.....El alebrije es un lugar muy bonito con mobiliario autentico pero la comida es cara y deja mucho que desear.......La rosa negra es bueno pero es tex mex.....La Cantina Mexicana no lo conozco pero si es lo que dicen que es del chef de la coronela debe der bueno.......El mexicano de Barcelona en Villarroel es bueno, solo que sirve cantidades muy reducidas y no es barato......para mi lo mejor que habia en barcelona y ya no estan es la coronela y los azulejos....

Sofia

Sense desmerèixer a ningú, doncs té el seu públic (i a mi no em disgusta, però no "mata"), no crec que el Rita Blue sigui mereixedor d'estar en aquest llistat. Considero que hi ha molt millors restaurants que haurien d'aparèixer com "El mexicano" del c/ Villarroel... De la resta no en puc parlar, però n'estic segura de que en sobra algún més.

Sheila Ruiz

Jo sempre hi vaig a "Los chiles" a poble nou, es petit pero molt autèntic, el recomano 100%

David

Us heu deixat, per mi, el millor en diferència de la ciutat: Ricón Maya. Casolà i ben fet. Ara que, el millor de tot són les Margarites artesanes que fan. Brutals!!!

Mariana

Falta El Alebrije - lo más cercano a la comida verdaderamente Mexicana... no Tex-Mex