Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Restaurants mexicans de Barcelona

Restaurants mexicans de Barcelona

Els millors llocs de la ciutat per assaborir la bona cuina mexicana
La Taqueria
© Maria Dias La Taqueria
Per Ricard Martín |
Advertising

La cuina mexicana ja fa temps que va arribar a Barcelona, però ara s'ha aposentat com Déu mana. Enrere queden aquells temps en què sota aquesta denominació només podíem parlar de nauseabunds locals de menjar ràpid tex-mex. Ara trobem la gastronomia de Mèxic, barroca i exhuberant, patrimoni de la humanitat, en totes les seves variants: des de restaurants que elaboren una cuina autoral amb un toc de tradició, més ortodoxa, fins a bars i altres establiments que ofereixen un fast-food de qualitat

NO T'HO PERDIS: La llista de les llistes, els 50 millors restaurants de Barcelona

Restaurants mexicans

Restaurants, Mexicana

Tlaxcal Cantina & Taquería Gastronómica

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Taqueria gastronòmica: ells es defineixen així. Aquest mexicà jove i saborós vol recuperar els plats tradicionals d'aquesta gran cuina amb un format dinàmic. Bona carta de 'tacos', sopes mexicanes i plats que poques vegades es veuen per aquí. Al migdia disposen d'un menú molt econòmic on es pot gaudir d'uns tacos de 'sudadero' excel·lents, nachos i unes postres casolanes delicioses que podrien cobrar molt més cares.

Restaurants, Mexicana

La Taquería

icon-location-pin Eixample

Els seus propietaris, mexicans, diuen que fan "menjar de carrer mexicà". I el fan del bo: els seus 'tacos' –demaneu els clàssics de pastor– són fenomenals, i les 'quesadilles' artesanes, eviten el 'cheddar' industrial. Disposen de tot un repertori de delícies informals mexicanes, i els caps de setmana preparen receptes tradicionals com els 'aguachiles' o el pollastre amb 'mole'. La interacció de propietaris i clients també és un punt apart: mexicà modern i colorista. I sisplau, demaneu el plat del final de la carta, 'la foto con el taquero'. Us fareu un fart de riure.

Advertising
Restaurants, Mexicana

La Cantina Mexicana

icon-location-pin Sagrada Família

Aquest restaurant taquería, La Cantina Mexicana, a la Sagrada Família, posa taula i estovalles tricolors d’elevat nivell culinari. És un ambient cantiner, sobri, però no hi falten el color i l’afecte que combinen amb el gust exquisit d’una de les cuines més atractives del Nou Món. Nachos, sopes, antojitos mexicans, cebiches, platets tradicionals, taquería i truites conformen una saborosa oferta.

L’aguachile és una variant que fa molt més interessant el concepte de cebiche, que consisteix en gambes de qualitat marinades amb llimona dolça, amb ceba morada i un lleuger toc de xili serrà acompanyat de coriandre. No hi falten les enchiladas (coques farcides) ni els chilaquiles verds i vermells i quesadillas al gust.

La cochinita pibil, plat tradicional de porc adobat amb arxiota, i el chamorro (deliciosa carn vacuna cuinada lentament amb el seu suc) damunt una petita coca, completen el panorama tradicional. Altres plats de taquería dignes de menció són els 'capeados de gambetes' (arrebossats), els 'alambres' (tacos de pebrot, porc, ceba i salsa especial de carn o pollastre).

Time Out diu
Costa Pacífico
© Marua Dias
Restaurants, Mexicana

Costa Pacífico

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Ha de ser una benedicció ser cuiner i tenir orígens bascos i mexicans. És el cas d’Arin Alexandre, el xef del Costa Pacífico, una 'cebichería' en una de les placetes més agradables del Born de Barcelona, la de Sant Agustí Vell. Gràcies a aquesta coincidència bascomexicana es poden gaudir d’alguns dels millors cebiches de la ciutat en un local alegre i ben decorat sense pretensions, ben il·luminat i molt ben atès. 

Advertising
Restaurants, Mediterrània

Rita Blue

icon-location-pin El Raval

Les taules cobertes per estovalles d’hule d’un vermell furiós hi donen un aspecte de cantina mexicana, ja que als seus inicis va tenir una tendència més orientada al món i a la cuina dels mariachis. Però amb el temps, els adolescents es van centrant i ara podríem dir que és un restaurant informal, però molt seriós en la seva proposta. A més d’excel·lents còctels, i d’una carta variada, tots els migdies ofereix un menú que el dia de la nostra visita tenia entre els segons un confit d’ànec amb patates fregides o un wok yakisoba de pollastre.

Time Out diu
Albert Bertran
Restaurants, Mexicana

Oaxaca

icon-location-pin La Barceloneta

Joan Bagur, xef menorquí amb anys d'experiència a Mèxic, és l'ànima d'aquest restaurant on recupera plats tel·lúrics de l'autèntica cuina mexicana. Carn i pex són de proximitat; la resta arriba del país americà. Entre les fortaleses comestibles, els daus de cochinita pibil, que una altra vegada es recolzen en Cal Rovira i els seus porcs; i el pop tatemado, amb cansalada. El mole amb pollastre del Prat és fenomenal. L’Oaxaca té dos espais: el restaurant i la mescaleria, amb 200 marques i bàrman. Decorat amb cuir, fusta i acer, el lloc és maco fins a dir prou.

Advertising
Mextizo
© Maria Dias
Restaurants, Fusió

Mextizo

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

El Mextizo “és el somni de poder ajuntar el millor d’allà amb el millor d’aquí. Talent, alegria, escalf, qualitat, amistat, il·lusió”, sosté el xef Adrián Marín. Es basa en un concepte de cuina mexiterrània, recorrent a la tradicional graella estil basc, els arrossos de la seva terra natal, Castelló, i plats d’aquesta cuina majoritàriament precolombina que l’han captivat en aquests darrers anys vivint en “l’increïble país” que és Mèxic, apunta. Utilitzant productes de proximitat, explorant les llotges de la costa i granges, Marín aconsegueix els seus objectius amb una cuina molt atractiva, didàctica, saborosa i imaginativa. 

Time Out diu
Restaurants, Mexicana

Cantina Machito

icon-location-pin Gràcia

Si algú pot presumir a Barcelona de practicar la genuïna cuina mexicana quan només hi havien 'patilleros' tex-mex, són ells. Amb un ambient informal i colorista però que defuig el tòpic de postal, amb un toc artístic, aquí hi trobem fabuloses preparacions de clàssics mexicans, com la 'cochinita pibil' o el pollastre amb 'mole poblano', barroc guisat amb xocolata i mil i un ingredients més.

Time Out diu
Advertising
Niño Viejo
©AlvaroMonge/ElPeriódico
Restaurants, Mexicana

Niño Viejo

icon-location-pin Sant Antoni

La Taquería d'Albert Adrià, Niño Viejo, és diversió pura: els tacos són per llepar-se’n els dits, el de huitlacoche (fong del blat de moro), però sobretot les carnitas, costella i pell de porc. Però a més de tradició popular mexicana, hi ha el toc Adrià: El pollastró amb adob d’achiote i barbacoa al Josper és una de les delícies que si no les demanes, l’àpat és només mig àpat.

Restaurants, Mexicana

Chido One

icon-location-pin Gràcia

El germà petit de la Cantina Machito és una de les millors opcions si cerquem la quadratura íntim-gana-exòtic-Gràcia i ja en tenim prou, de xauarma i falàfel. Un mexicà informal i acollidor, amb un aire d'hacienda amb tocs moderns (hule amb flors a les taules i prestatgeries plenes de llibres, revistes...). Un espai mexicà postmodern ideal per menjar amb els dits plats de menjar ràpid de qualitat.

More to explore

Advertising