Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Na Mindona

Na Mindona

Restaurants
Recomanat
4 de 5 estrelles
Na Mindona
1/2
Foto: Maria DiasNa Mindona
Na Mindona
2/2
Foto: Maria DiasNa Mindona

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Així com el poble romaní va arribar a la Vil·la de Gràcia a finals del segle XV i es van instal·lar a l’actual plaça del Raspall perquè allà hi havia un dels pocs menhirs documentats del pla de Barcelona, el 2012 na Xisca i en Dionís van obrir Na Mindona a tocar d’un altre punt particularment potent de la ciutat, la plaça del Pedró on, abans del monument a Santa Eulàlia, també hi havia un menhir: vatua l’olla! Els encantadors factòtums m’expliquen que Mindona és un malnom que tenia la família de la Xisca –un “me’n dones” mal dit, probablement– i que les receptes mallorquines venen de la banda d’en Dionís, via materna, com mana la tradició.

La carta d’aquest restaurant petit, acollidor i familiar és un compendi del bo i millor de la riquesa gastronòmica de l’illa: llengua amb tàperes (alegria visceral!), cargols (amb herbes, carn, brou), tombet, trempó, frit... Dissabtes al migdia fan un menú per 12,90 euros amb un arròs brut sensacional: en Dionís hi té la mà trencada. Les ensaïmades són d’Algaida, el poble de la Xisca, i també es fan portar un camallot (embotit deliciós) i una carn-i-xulla sensacionals, i begudes autòctones com el licor d’ametlla, palo i cassalla Tres Caires. Per Sant Antoni i Sant Honorat fan espinagades (panades d’espinacs) un pèl picants, com a sa Pobla –per aquestes dates, no us serà difícil trobar algun glosador per les taules que es deixi anar i en faci algunes, esperonat pels plats de Na Mindona. Per la Quaresma, fan una greixonera especial, la “dels darrers dies”, amb carn de porc.

Les escarxofes les fan com a Artà, amb crema de llet i orenga, insòlites, ben bones. De postres, púding d’ensaïmada o sorbet de llimona amb gingebre i un raig de Gin Xoriguer. Na Mindona és tot un consolat mallorquí: na Xisca i en Dionís, amb na Nayeli, s’encarreguen de fer-te sentir com a casa. De gran qualitat i preus populars, és refugi i alegria balear. Per tornar-hi.

Per Martí Sales

Publicat

Detalls

Adreça Carrer de la Riereta, 8
Barcelona
08001
Preu 20 €
Contacte
Horaris De dt. a dv. de 20 a 1 h. Ds. de 13 a 17 i de 20 a 1 h. Dg. i dl. tancat
També t'agradarà
    Últimes notícies