Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Odkhuu's Kitchen
© Maria DiasOdkhuu's Kitchen

Odkhuu's Kitchen: un xef mongol que fa escudella a Barcelona

El finalista de 'Master Chef' ha obert un restaurant a Glòries on ofereix la seva versió dels caldos regionals d'Espanya

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

L’únic cuiner mongol que exerceix a Barcelona deu ser Odkhuu Erdenebayar, dotzè concursant expulsat de 'Master Chef'. Acaba d’obrir el restaurant Odkhuu’s Kitchen al centre comercial Glòries: centrat en sopes de les cuines espanyoles! I contesta les preguntes en un català impecable.

Té gràcia que un asiàtic ens vingui a recordar que hem de menjar escudella i potatge.
Als estrangers els interessa molt la gastronomia espanyola, però només volen tapes i pintxos. Però Espanya té més plats, caldos boníssims. La zona mediterrània és diferent, però també en consumeix. I cal promocionar la gastronomia globalment.

A la carta hi ha cinc caldos de cuines espanyoles. És una crítica implícita al fet que és més fàcil trobar ramen que escudella?
Sí. I per altra banda, són receptes que quasi tothom coneix però que només mengen per Nadal. Bé, espera, no és cert que les conegui tothom. No és gens estrany que vingui un espanyol i em demani què és un 'puchero'.

La cullera ha minvat molt en els menús. I com que no en trobo, doncs vaig a buscar un bon ramen.
No crec que fa 200 anys les famílies espanyoles mengessin tapes. Menjaven sopes i llegums. I aquesta cuina té un gran valor. I jo la faig com la feien ells. Cuinada des de zero, amb cinc olles bullint durant quatre o cinc hores.

Però no fas exactament la recepta clàssica. Tens por que et critiquin els puristes?
Les receptes són cent per cent tradicionals. Després hi pots afegir la pasta que vulguis –uns fideus de recepta pròpia, amb un 40% d’espinacs– i algun acompanyament. La diferència és que hi afegim la pasta i un xic d’api fi per decorar, però la meva intenció és ser fidel a la recepta genuïna.

Introduiràs algun plat de la cuina de Mongòlia al teu restaurant?
A Mongòlia mengem molts caldos i molta carn, hi fa molt fred. Sí, més endavant cuinaré el 'chansan mah', que vindria a ser la nostra escudella i carn d’olla, molt bàsica, amb carn de xai, vedella i cavall.

Aquí vas venir a estudiar. Cuinaves al teu país d’origen?
Vaig estudiar cuina tres anys a la Politècnica de Mongòlia. I vaig treballar en un restaurant. Però era un estil de cuina molt soviètic, cuinaves per a 800 comensals.

Has obert a BCN i no a Madrid.
És més cosmopolita! Per què una noia 'hipster' no pot menjar tripa? La Kim Kardashian menja fabada!

Més informació

Odkhuu's Kitchen
  • Restaurants
  • Catalana
  • El Parc i la Llacuna del Poblenou

Oddkhuu Erdenebayar, un dels finalistes més entranyables de 'Master Chef', ha obert un restaurant propi. Deu ser un dels pocs cuiners mongols que exerceixen a Barcelona, i ha optat per la cullera: hi trobareu una carta amb cinc menes de potatges de les cuines espanyoles. Amb matisos: fa una base de caldo d'escudella, 'cocido madrilenyo', potatge gallec, per exemple, i hi podeu afegir fideus casolans i altres extres. Potser no serà la millor escudella que menjareu en la vostra vida, però és un restaurant on tota la teca es fa des de zero i no està gens malament. Altres plats són callos a la madrilenya o canelons vegetarians de carbassó.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat