Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Xemei

  • Restaurants
  • El Poble-sec
  • preu 3 de 4
  • Crítica de Time Out
  1. Xemei
    Xemei
  2. 01201102101IG02.jpg
    Xemei
  3. Xemei
    © Maria DiasXemei
Publicitat

Time Out diu

No és el mateix dir “avui hem sopat en un italià” que “avui hem sopat en un venecià”. Encara hi ha categories! Quan, al Poble-sec, va obrir el Xemei, aquest incís es va fer imprescindible. Els bessons –xemei, en dialecte venecià– Stefano i Max Colombo van portar a Barcelona una cuina transalpina que superava d’una vegada els macarrons a la bolonyesa i les pizzes quattro stagioni. Arribava el peix tal com el cuinen al Vèneto, i havíem d’aprendre què són les sarde in saor o el baccalà mantecato: una altra cuina italiana era possible. Les sarde són la versió veneciana de les sardines escabetxades i aquell baccalà és una brandada sense ingredients làctics.

Al Xemei us ho serveixen en un assortit que també inclou un verat al forn i seitons marinats, i que heu de demanar sí o sí per posar-vos en situació. Cosa que, d’altra banda, no us costarà gaire. El lloc té glamur i, com pertoca en aquests casos, corre la brama que algun jugador del Barça n’és client. L’ambient de taverna vintage, la hiperactivitat dels xemei, les cambreres xerraires i uns plats buoni, buoni, buoni són motius suficients per decidir que hi tornareu. Abans, però, acabeu-vos els bigoli in salsa veneziana, les sipietes a la planxa amb polenta, el pop a la brasa o, si voleu semblar venecians de soca-rel, el fetge de vedella a la veneciana.

Escrit per Josep Sucarrats

Detalls

Adreça
Pg. de l'Exposició, 85
Poble-sec
Barcelona
08014
Transport
Poble Sec (M: L3)
Preu
40€
Horaris
Dl., de 13.30 a 15.30 h i de 21 a 23,30 h De dc. a dg., de 13.30 15.30 i de 21.30 a 11 h
Publicitat
També t'agradarà