Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Surf

Surf a Barcelona!

Cursets, botigues, consells... Surfejar al Mediterrani és complicat, però no impossible. Descobriu-ho!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Potser Tarifa, la costa cantàbrica o fins i tot les Canàries tenen més fama, però el Mediterrani també és aigua de bones onades. Surfejar a tocar de casa també és possible. Cal estar atents, però: feu callar la família quan sentiu la sintonia de la previsió meteorològica a la tele o, millor encara, descarregueu-vos apps com iBeach BCN –gratuïta a iTunes i Google Play– per saber si el dia pinta bé per agafar la taula -no la del menjador- i llançar-se a l'aigua. És qüestió de sort: que les hores que tingueu lliures coincideixin, sobretot, amb un temporal de llevant, garantia quasi 100% de bones onades.

De fet, la irregularitat de l'onatge és motiu de polèmica entre els centres de surf: hi ha qui es nega a organitzar cursos regulars "per no enganyar la gent", com ens diu el Ferran Recasens, de l'Escola del Vent de Badalona. Allà, recullen els telèfons dels alumnes interessats i, el dia que la previsió és bona, els truquen: "Correu! Avui, curs!". "Si no ho féssim així, els alumnes només aprendrien a remar amb les mans i aixecar-se, no a surfejar de veritat".

Però també hi ha molts centres que ofereixen cursos tot l'any. Cada cop més i millors. Des de 2012, els experts de Pukas –la marca que equipa el crack mundial Gabriel Medina– tenen escola a la ciutat, l'única fora del País Basc. Obren de dilluns a diumenge, amb cursos esporàdics per hores o una iniciació d'un mes –12 hores, 125 euros–. També hi podeu llogar material –taula, neoprè i leash– o inscriure-us a la newsletter en què, ells també, us avisaran quan hi hagi previsió de bones onades.

Que el surf barceloní va a l'alça ho demostra també l'aterratge dels especialistes gallecs d'Art Surf Camp amb els seus cursos especialitzats o l'aparició de botigues amb material, cursos o fins i tot un bar amb menjar i begudes adaptats als gustos surfers. A la xarxa, també podeu buscar gangues a Barcelona Surf.

Sobre la taula, no hi ha límits, diuen els experts. Per això, l'Escola Catalana de Surf s'ha obert al surfing4all, cursos especialitzats per a discapacitats.

El gran problema, però, és que la Mediterrània, a l'estiu, és una piscina d'aigua salada. Tot molt bonic per als turistes i les seves criatures, però un autèntic pal per als surfers, que han de marxar ben lluny de vacances. Els dies d'estiu que estigueu per aquí, però, també hi ha una opció: agafar un rem, una taula més gran, posar-se dempeus i  practicar el paddle surf o stand-up. És un esport amb una tècnica molt diferent, però sense el patiment d'estar pendent de la meteorologia. Totes les escoles de surf n'ofereixen cursos, i fins i tot n'hi ha una d'especialitzada. El paddle també és una bona iniciació per als més petits –a partir de 6 anys, quan sàpiguen nedar bé–.

Fora de la ciutat, podeu pujar cap al Masnou o baixar a Port Ginesta –bon lloc quan fa temporal de ponent– o Sitges –els seus bancs de sorra van de fàbula– per trobar-hi onades.

També t'agradarà

Clubs de corredors
  • Esports

Grups d’entrenament organitzats, colles d’amics que es reuneixen cada setmana i fins i tot algun que combina les dues coses! Amb el bon temps, els runners de fulla perenne veuen com se'ls uneixen els que ara troben més força per vèncer la mandra i els que ja tenen urgències per agafar la forma de cara a l'estiu. Cadascú al seu ritme. Per a molts, la Cursa dels Bombers és una cita ineludible i, fa anys, aprofitaven els entrenaments organitzats per Nike abans i després del gran dia, els concorreguts Start2Run. Resulta, però, que des d'Oregon van decidir que els interessava més portar-ho tot cap a la seva xarxa social, Nike +. Això va deixar orfes, de sobte, un grup de corredors de la ciutat. Eren una seixantena quan, el juliol de 2008, van posar-se d'acord amb la seva entrenadora, l'exolímpica María Luísa Muñoz, per continuar pel seu compte. Així va néixer Run2Live, el club popular per excel·lència. Al darrere no hi ha cap cadena de gimnasos ni cap marca comercial. Només el grup de corredors que el va fundar. I està obert a tots els nivells, no només a maratonians –el president, l'Ángel Alonso, encara s'ha d'estrenar en els 42 quilòmetres–. Associació sense ànim de lucre, Run2Live organitza quatre sessions d'entrenament per setmana: dimarts (14.30 h i 19.30 h), dijous (19 h) i dissabte (9.30 h). Es troben al Passeig Marítim de la Barceloneta i, normalment, des d'allà enfilen cap al Parc de la Ciutadella. Perquè tothom es trobi còmode, sempre tenen dos o tres entrenadors a mà pe

Patinar a Barcelona
  • Esports

Barcelona ha estat sempre ciutat de patins. Us recomanem escoles, botigues, associacions de patinadors i tot el necessari per a fer esport sobre rodes! Quatre coixinets en línia i una bota donen molt de si. Pot ser el vostre mitjà de transport per anar a la feina, el gimnàs per perdre pes o el hobby de cap de setmana. Barcelona presenta multitud d'opcions per als patinadors, però compte, aquí cal estar preparat abans de començar. No només cal comprar un bon equipament, sinó tenir prou habilitat com per no estimbar-se una vegada i una altra. Abans que es posés de moda, ja comptàvem amb centres de referència com l'Escola Oficial de Patinatge, avalada per la Federació Catalana. Des del 1996, milers de patinadors han fet les primeres relliscades davant els ulls dels seus professors. Les classes van començar al Poliesportiu de l'Estació del Nord, sota cobert, de manera que el clima no impedeix mantenir un calendari regular els dotze mesos. Ara, també en fan en tres centres més. La varietat d'estils –des de l'eslàlom fins a l'hoquei o el ball–, d'edats i d'horaris donen una flexibilitat apta per a tots els públics. La Barcelona post-olímpica també va veure néixer l'Escola Rodats, precisament a la Vila Olímpica, espai ideal per als fanàtics del 'roller blade'. Tenen classes per a tots els nivells a partir de quatre anys d'edat, i sempre al carrer. Estan vinculats a la botiga Dinamic-Sport, del carrer Casp. Són moltes les botigues especialitzades que organitzen cursos per captar clie

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat