Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
L'omissió de la família Coleman
L'omissió de la família Coleman

5 raons per descobrir 'L'omissió de la família Coleman'

Arriba al Teatre Romea el gran èxit internacional del teatre argentí que es presenta per primer cop en versió en català

Time Out en col·laboració amb Focus
Publicitat

Després de 9 mesos d'assajos diaris, alguns fins a la matinada, altres de bon matí, va néixer a Buenos Aires una obra que només pretenia estar unes poques setmanes en cartell però que de sobte es va transformar en un gran fenomen del teatre argentí. 'La omisión de la familia Coleman' va encadenar diverses temporades i una gira que els va portar a creuar l'Atlàntic. Ara el seu director, Claudio Tolcachir, transformat en un dels principals valors del teatre al seu país, torna a travessar 'el charco' per posar en peu una nova versió d'aquesta obra imprescindible que arriba per primer cop al Romea en versió en català. Et donem 5 raons per no deixar escapar aquesta fita del teatre contemporani.

Caludio Tolcachir, un director impagable
© Felipe Mena

1. Caludio Tolcachir, un director impagable

Com a actor va formar part de les 'troupes' més celebrades de l'escena de Buenos Aires. Va començar d'actor a deu anys, i als quinze ja es guanyava la vida al teatre oficial. Va poder treballar amb els millors, des de Veronese a Daulte, passant per Carlos Gandolfo o Norma Aleandro. Amb ells va aprendre l'ofici de director que després ha aplicat amb tant d'èxit als seus projectes propis, aixecats la seva sala Timbre 4, un referent al seu país.

La família de l'èxit

2. La família de l'èxit

'La omisión de la familia Coleman' va ser la primera obra de Claudio Tolcachir. Hi estableix una desconcertant combinació d'humor negre, diàlegs intel·ligents i una visceralitat tan pròpia dels drames de la cultura popular del seu país. La família i les seves relacions seran un dels temes primordials tant d'aquesta peça com de les que vindran posteriorment, com per exemple 'El viento en un violín', que es va poder veure a Catalunya.

Publicitat
Tragicomèdia que ens parla de tu a tu
© Felipe Mena

3. Tragicomèdia que ens parla de tu a tu

La família, nucli fonamental de la convivència, actua en el teatre de Tolcachir a tall de metàfora de la societat dels nostres dies, un context que mostra la nostra incapacitat per comunicar-nos com individus i com a col·lectivitat malgrat tenir al nostre abast tots els mitjans possibles. La precisió del text li va valer a la companyia nombrosos premis tant d'interpretació com al conjunt del muntatge.

Repartiment de luxe
© Felipe Mena

4. Repartiment de luxe

Sabem que els actors argentins són un luxe. Però a Catalunya no ens quedem enrere. Per això per aquesta primera versió en català de 'L'omissió de la família Coleman' s'ha reunit un repartiment de figures de primer nivell per a l'estrena del text al Teatre Romea. Hi trobarem Roser Batalla, Bruna Cusí, Josep Julien, Francesca Piñon, Vanesa Segura, Ireneu Tranis, Sergi Torrecilla i Marc Rodríguez.

Publicitat
Amb el segell de qualitat de Jordi Galceran
Lluís Bernat

5. Amb el segell de qualitat de Jordi Galceran

Els mecanismes de la comèdia s'articulen mitjançant un precís engranatge en el qual cada peça fa la seva funció. Traslladar l'humor d'una comèdia argentina a l'idioma català és una tasca complexa que necessita la feina d'un expert. Per això 'L'omissió de la família Coleman' compta amb la traducció de Jordi Galceran, responsable de comèdies tan potents com 'El mètode Grönholm' o 'El crèdit'. Podem confiar-hi.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat