6 obres imprescindibles de la 'rentrée' teatral

Amb ganes de tornar al teatre? Aquestes són les obres que no us podeu perdre de l'inici de la temporada a Barcelona
Là
Per Andreu Gomila |
Advertising

Per fi arriba el setembre i s'acaba la sequera teatral de l'agost. Per fi podem tornar als teatres per gaudir de l'art més antic, el d'explicar històries damunt d'un escenari. I, per a què aneu sobre segur, us hem triat sis obres que heu d'anar a veure per mantenir la fe en el teatre i la dansa. Són obres parides a Barcelona, assajades durant l'agost, quan tothom era a la platja. Són els valents de la temporada!


NO T'HO PERDIS: 11 claus de la temporada de teatre 2018/2019

1
Là
Teatre

icon-location-pin Vila de Gràcia
icon-calendar

De què va? Els Baró d'Evel fan un tractat escènic sobre el blanc i el negre, amb dansa, circ, molt d'humor, un corb i un sentit del que és l'espectacle inversemblant. No és només circ, 'Là', sinó que és tot el que us pugueu imaginar.

Per què hi heu d'anar? La intel·ligència emocional, escènica, de Camille Decourtye i Blaï Mateu, els seus recursos, converteixen les seves peces en un tractat de com fer enlairar l'espectador per sobre de tot, del seu dia, del lloc on som, de qualsevol cabòria.

2
Shirley Valentine
Teatre

Shirley Valentine

icon-location-pin El Raval
icon-calendar

De què va? Shirley és una mestressa de casa de Liverpool empresonada en un matrimoni sense vida i sense amor. Un dia, mentre es pregunta on han anat a parar els seus somnis de joventut, rep una invitació inesperada: la seva millor amiga ha guanyat un viatge a Grècia i li demana que l’acompanyi.

Per què hi heu d'anar? Dirigida per Miquel Górriz, Mercè Arànega interpreta un monòleg que farà saltar espurnes. L'actriu és tòtem de la nostra escena i després de fer de Neus Català i de veure-la a 'Davant la jubilació', veure-la en la pell de Shirley Valentine ens ve molt de gust.

Advertising
3
Immortal
Teatre

Immortal

icon-location-pin El Gòtic
icon-calendar

De què va? El primer solo teatral de Bruno Oro és una comèdia dramàtica futurista on l'actor es desdoblarà en multitud de personatges que gaudiran, patiran o s'enfrontaran a la immortalitat. Què faries si haguessis d'aguantar el teu sogre fins la fi dels temps? Què faries si haguessis de treballar en aquella feina que no t'agrada 200 anys més?

Per què hi heu d'anar? Marc Angelet i Alejo Levis són la primera aposta de la nova productora Hause & Richman, a banda de ser els millors dramaturgs de ciència ficció del país, cosa que van demostrar a 'LifeSpoiler'.

4
Els Jocs Florals de Canprosa
Teatre

Els Jocs Florals de Canprosa

icon-location-pin Fort Pienc
icon-calendar

De què va? L’escàndol que va provocar aquesta paròdia dels Jocs Florals l’any 1902 va ser excepcional. L’obra denunciava l’idealisme exaltat d’un certamen que s’havia convertit en vehicle propagandístic del nou catalanisme, i posava de manifest la gravetat de les nombroses tensions que recorrien la societat catalana.

Per què hi heu d'anar? Per comprovar el bon estat de forma del duet Jordi Prat i Coll-Anna Moliner, perquè han creat un musical esbojarrat a partir de la peça de Santiago Rusiñol. I perquè parla de coses de fa un segle que podrien haver passat abans d'ahir. .

Advertising
5
Sarab
Teatre

Sarab

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample
icon-calendar

De què va? Tres dones per a un mateix home, tres generacions, tres històries que són part d’una mateixa narrativa. El fil conductor és l'espera de l'altre i la fugida del jo en una recerca constant de l’esdevenir. Barcelona, ​​Buenos Aires i Tànger es barregen en un únic espai i es tornen refugis on només la llum i les ombres podran dibuixar les ressonàncies d’un present únic.

Per què hi heu d'anar? És una peça d'Albert Tola amb tres actrius joves (Laia Alberch, Isabelle Bres, Elena Fortuny) que hem de seguir de prop.

6
Daniel Anglès
Teatre

Fun Home

icon-location-pin El Poble-sec
icon-calendar

De què va? Explica la història de l'Alison, una dona de 40 anys que mira enrere i recorda la seva infantesa i la relació que tenia amb el seu pare, un home inestable i temperamental que no se sent còmode amb la seva sexualitat.

Per què hi heu d'anar? És la primera producció de Daniel Anglès com a director del Condal, un teatre que a partir d'aquest setembre estarà dedicat al musical. Amb aquesta peça, a més, ens posarem al dia respecte al repertori internacional del gènere.

Advertising