Babet. Cuina a tres veus

Teatre, Musical
  • 3 de 5 estrelles
  • 4 de 5 estrelles
(3Comentaris)
0 M'encanta
Guarda-ho
Babet. Cuina a tres veus

Text, direcció i interpretació: Les Cot (Anna Ponces, Maria Viñas i Elia Corral). Piano, música original, arranjaments i direcció musical: Óscar  Peñarroya.

Anna Ponces, Maria Viñas i Elia Corral és fan dir Les Cot i 'lo' seu és cantar i actuar. Són tres joves actrius ben dotades per al cant i la interpretació que es cuinen totes soles amb aquest 'Babet', nom del restaurant que tres amigues van obrir fa deu anys i al qual tornen amb motiu de les sobtada mort del germà d’una d’elles, que a la fi va ser qui s’endugué la glòria  (les estrelles Michelin) del local.

La idea és un pretext, una trama primeta de comèdia musical sentimental en què entre cançó i cançó les noies  desvelen els petits secrets de la seves vides en relació a la mort i al local.

La música (el piano de Òscar Peñarroya) barreja cançons originals i  estàndards de jazz sempre al voltant de la qüestió sentimental. Està bé el to de la comèdia i els personatges amb una exageració pallassesca força eficaç i també les receptes emocionals d’aquestes cuineres. No tant, la dramatúrgia. Diguem que el tram final, a on s’introdueix un factor d’intriga, hauria d’anar per davant i que a la comèdia li sobren alguns minuts: els perfils des personatges es desgasten i perden així part de la gràcia que sens dubte tenen. Espectacle digne i entretingut a l’altura del que es va veure al Teatre Nacional durant la gala de varietats inaugural. El Versus, petit i atrevit, és allà al costat.

Per Santi Fondevila

Publicat

Average User Rating

4 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:0
  • 4 star:3
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:0
LiveReviews|3
1 person listening
Laia

Babet és una petita joia en la cartellera musical. 3 fantastiques veus que donen vida a 3 personatges entranyables que viuen en una cuina... Tot ben sucat en jazz i ensucrat amb humor i galetes!. Una gran opció per passar un vespre divertit si us agraden els musicals

Raquel

Fantàstic musical! Quin gust trobar-te amb aquestes sorpreses. De tant en tant el Versus proposa aquestes perletes musicals de petit format. Un espectacle molt divertit, molt ben fet i molt cuidat en tots els detalls. Barrejar cuina, musica, intriga i teatre no semblava una feina fàcil. I tot flueix fàcilment amb molta energia i entrega per part de tot l'equip. Musicalment molt ferm i actoralment, d'alçada. Un musical molt recomanable. Tant de bo duri molt de temps al Versus. S'ho mereixen!

Isabel

Babet sorprèn. No saps ben bé que vas a veure, i quan ho has vist, és difícil d’explicar: és una ràpida successió de receptes enginyoses, cançons plenes de teatre i teatre ple d’emocions. Han aconseguit crear tres personatges (i el mort que en fa quatre, déu ni do quina peça) i tots ben diferents i carismàtics. El piano és fantàstic, a l’alçada d’aquesta obra tan dinàmica. I les veus... espero que treguin un CD. M’he divertit molt, i espero tornar-hi. Per que no és d’aquelles obres que t’agraden quan has vist el final i jutges tota l’obra. No. A la primera cançó ja saps que la propera hora i mitja, gaudiràs.