Decadència

Teatre
Recomanat
4 de 5 estrelles
Decadència
© Aleix Marin Decadència

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

El teatre del dramaturg, actor i director britànic Steven Berkoff és descarnament agressiu i feroçment polític com vam poder comprovar l’any passat amb el magnífic 'Com els grecs' estrenat al Teatre Lliure. 'Decadència' té aquesta mateixa bel·ligerància però amb un objectiu encara més concret.

Berkoff llança una demolidora crítica de les classes altes angleses durant el mandat de Margaret Thatcher subratllant amb llapis gruixut tant la violència social d’uns privilegiats horriblement racistes lliurats als plaers del sexe i el menjar com la trista covardia dels qui els serveixen. I ho fa des d'una farsa aristocràtica escrita en vers (espurnejant traducció de Neus Bonilla i Carme Camacho) farcida d’humor irreverent i magníficament servida per uns immensos Carles Martínez i Míriam Alamany. Així mateix, la directora, Glòria Balañà i Altimira, aconsegueix dotar la posada en escena del punt d’exageració que l'obra demana amb un excel·lent moviment dels dos intèrprets.

El pas dels anys (l’obra és dels anys 90) podria fer pensar que la diatriba ha perdut actualitat, però res més lluny tot coneixent les intencions de l'actual govern de Boris Johnson sobre la immigració i la ingènua ignorància dels votants pro Brexit.

Autor: Steven Berkoff. Traducció: Neus Bonilla i Carme Camacho. Direcció: Glòria Balañà i Altimira. Interpretació: Carles Martínez i Míriam Alamany.

Per Santi Fondevila

Publicat

Detalls

També t'agradarà