Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Galileu

  • Teatre, Teatres privats
  • 2 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

2 de 5 estrelles

Text: Bertolt Brecht. Direcció: Carme Portaceli. Intèrprets: Carlos Cuevas, Laura Aubert, Oriol Guinart i Queralt Casasayas. Música: Love of Lesbian.

Aquesta adaptació de 'La vida de Galileu Galilei' de Bertolt Brecht presenta algun dilema. D'una banda, cal agrair-li a Carme Portaceli recuperar un mestre del teatre del segle XX mica en mica relegat a objecte d'estudi teòric, vetat dels escenaris com si el seu teatre èpic fos verí per a la taquilla, un paradigma escènic superat. D'altra banda, no s'entén que un text que demostra la seva absoluta vigència en cadascun dels seus capítols dialèctics es tracti amb tant poca cura amb l'excusa que és un espectacle per a joves. Com si el reclam publicitari de la música de Love of Lesbian i Carlos Cuevas fos suficient per assegurar l'èxit entre un públic "difícil".

La contribució del grup indie és decorativa i l'aposta pel jove i mediàtic actor queda enfosquida davant l'eficàcia d'una actriu totterreny com Laura Aubert, protagonista per mèrits propis d'aquesta funció. També és interessant el joc de gèneres que planteja la directora –una ironia tenint en compte la misogínia de l'autor– i torna a ser un gest banal la fellinització de l'Església –passada pel sedàs de Sorrentino– enmig d'un espectacle que no juga en aquesta lliga estètica.

Escrit per
Juan Carlos Olivares

Detalls

Adreça
Preu
19-22 €
Publicitat
També t'agradarà