Què va passar amb Bette Davis i Joan Crawford?

Teatre
3 de 5 estrelles
Què va passar amb Bette Davis i Joan Crawford?
© David Ruano Què va passar amb Bette Davis i Joan Crawford?

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

La pel·lícula de Robert Aldrich 'Què se n'ha fet, de Baby Jane?' va aconseguir un gran èxit de públic sobretot per la confrontació de dues grans actrius ja madures i en hores baixes com Joan Crawford i Bette Davis. Una confrontació tan real entre les germanes Blanche i Jane del film com entre les mateixes actrius durant i després del rodatge que ha donat peu a una sèrie de televisió ('Feud: Bette and Joan') i a obres de teatre. Almenys dues. I una d’elles, la del francès Jean Marboeuf, arriba al Teatre Akademia amb dues protagonistes de excepció, Carme Elias i Vicky Peña.

L’obra s’apropa a la personalitat de les dues actrius i a la seva rivalitat a través de les cartes que s’escriuen entre elles i al director, Bob per el amics, abans durant i després del rodatge i es tanca amb la frustració de que cap d’elles, tot i que Bette Davis va ser candidata, no va aconseguir el desitjat Òscar. Dues dives que primen el triomf en el cinema i la consegüent solitud que arrossegaran fins a la fi dels seus dies a ser dones o mares.

Marboeuf les situa en els seus respectius camerinos durant el rodatge i aixeca un text breu (una hora) de caire impressionista suficient per retratar alguna cosa de les seves ànimes i reviure una rivalitat més florentina que passional que no va més enllà de retratar la hipocresia d’ambdues sense ni tan sols un crit de ràbia o despit. A la fi, és un text al servei del lluïment de dues actrius. Gran treball de la maquilladora per donar vida a la Joan Crawford d’una Vicky Peña massa encotillada per la direcció però amb una excel·lent expressivitat en el rostre tot i que en aquest territori brilli la soltesa de Carme Elias. Un teatre de bulevard d’allò mes agradable.

Autor: Jean Marboeuf. Traducció: Joan Casas. Direcció: Guido Torlonia. Amb: Carme Elias i Vicky Peña.

NO T'HO PERDIS: Entrevista a Vicky Peña i Carme Elias

Per Santi Fondevila

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    També t'agradarà
      Últimes notícies