Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Memento Mori
Matilde CampodonicoMemento Mori. Sergio Blanco in Barcelona, Spain, Saturday, Feb. 29, 2020. Photo by Matilde Campodonico

Sergio Blanco treu llum i optimisme al COVID al GREC 2020!

El dramaturg i director teatral francouruguaià, que ha esdevingut un fenomen teatral a escala mundial, torna a Barcelona amb dues obres que us faran reflexionar

Time Out en col·laboració amb festival GREC
Publicitat

Qui no conegui a aquest autor teatral ja pot afanyar-se a reservar entrades, perquè és un dels noms que més sonen a l’escena teatral contemporània a nivell mundial! Sergio Blanco serà un dels protagonistes al festival GREC de Barcelona amb la representació de les seves dues últimes obres! 

L’autor va fer el salt als escenaris de París i durant la seva llarga trajectòria ha guanyat reconeixements com el Premi Nacional de Dramatúrgia d’Uruguai. Les obres de l’autor, entre les que destaquen ‘La ira de Narciso’ o ‘Cartografía de una desaparición’, han estat traduïdes a múltiples llengües. A més a més, els seus espectacles s’han representat a diferents països americans i europeus i, com bé recordareu, Catalunya el va descobrir per la porta gran al festival Temporada Alta i al TNC, que li va dedicar un cicle i va portar a escena ‘Kassandra’, en una producció pròpia protagonitzada per una espectacular Elisabet Casanovas. Ara teniu la gran ocasió de gaudir de dues noves funcions al Teatre Lliure de Montjuïc. Si fins ara el dramaturg s’havia atrevit a portar a l’actualitat grans textos clàssics que han marcat la nostra societat, ara s’ha enfrontat amb la realitat més propera als escenaris: el COVID i la mort. Sergio Blanco intenta treure una mica de llum i optimisme a aquests dos temes tan obscurs. Per tant, no hi ha millor moment que l’actual perquè desconnecteu una mica veient teatre. Tota una oportunitat que no cal perdre’s! 

El COVID sobre l’escenari
GREC 2020

El COVID sobre l’escenari

Després de molts mesos veient metges, infermers, zeladors, assistents socials i treballadors de la neteja en acció als hospitals, podreu veure’ls en acció dalt de l’escenari aquest mes de juliol. Hi ha millors veus que les dels mateixos treballadors sanitaris per representar una obra que tracta el coronavirus? Segurament no! Cinc treballadors reals d’hospitals, acompanyats de l’autor, us oferiran la lectura dramatitzada ‘COVID-451’ sobre la pandèmia i sobre els dos espais que hi ha de curació, segons Sergio Blanco: l’hospital i el teatre. Així que no us ho perdeu: els trobareu a la Sala Fabià Puigserver els dies 20 i 21 de juliol, a les 20.30 h.

 

Què és la mort?
GREC 2020

Què és la mort?

Us havíeu plantejat mai la mort com aquell esdeveniment que connecta a les persones d’una forma més íntima amb la vida? Sergio Blanco sí, i així us ho vol representar a la funció ‘Memento mori o la celebración de la muerte’ també a la Sala Fabià Puigserver els dies 22 i 23 de juliol a les 20.30 h. En forma de conferència autoficcional, el director teatral parlarà sobre la fi de l’existència no només des del dolor sinó també d’una visió més personal, ja que segons ell la mort és una condemna però també el que connecta més amb cada un. Per vosaltres també? Aneu-ho a reflexionar, no us ho penseu!

 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat